Știri Blockchain și Crypto – Banca Centrală a Chinei va lansa o platformă de tranzacții bazată pe Blockchain - Legislația chineză nu poate proteja Bitcoin - 20-05-2020

Mai multe entități de conducere din China s-au reunit recent pentru a emite un document oficial, propunând dezvoltarea unei platforme de finanțare a comerțului bazate pe blockchain.

Știri Blockchain și Crypto – Banca Centrală a Chinei va lansa o platformă de tranzacții bazată pe Blockchain - Legislația chineză nu poate proteja Bitcoin - 20-05-2020

Banca Centrală a Chinei va lansa o platformă de tranzacții bazată pe Blockchain

Mai multe entități de conducere din China s-au reunit recent pentru a emite un document oficial, propunând dezvoltarea unei platforme de finanțare a comerțului bazate pe blockchain.

Printre colaboratori s-au numărat Banca Populară a Chinei, Comisia de reglementare a băncilor din China, Comisia de reglementare a valorilor mobiliare din China și Biroul de schimb valutar.

În document, cele patru organizații și-au prezentat avizele cu privire la modul de finanțare optimă a construcției zonei Marelui Golf din Guangdong-Hong Kong-Macao, cu accent pe comerțul și finanțele la nivel mondial.

În încercarea de a dezvolta și implementa o mai bună tehnologie financiară în regiune, propunerea afirmă că țara ar trebui să construiască o platformă de servicii de finanțare a comerțului bazată pe blockchain „sub premisa conformității legale și a voluntarității comerciale”.Platforma, a spus ei, ar ajuta băncile participante să partajeze în siguranță informații referitoare la comercianții transfrontalieri printr-o sursă de încredere.

Infrastructura descentralizată a Blockchain face ca intervenția terților să nu fie necesară atunci când împărtășește informații comerciale între membri. Aceasta creează o bază sigură pentru o platformă de informații privind finanțele comerciale.

Ei au propus în continuare utilizarea inteligenței artificiale și a datelor mari în marketing, prevenirea riscurilor și supravegherea financiară.

China promovează inovația blockchain mai rapid decât majoritatea celorlalte țări. Atât guvernele sale locale, cât și cele centrale încearcă în mod constant să perturbe diverse sectoare industriale.

Guvernul a lansat prima sa platformă blockchain pentru furnizarea de servicii guvernamentale în estul Chinei, provincia Anhui. Platforma avea scopul de a furniza certificate și licențe electronice.

De asemenea, China a lansat recent o rețea de servicii bazată pe Blockchain, care permite companiilor de pe tot globul să dezvolte și să ruleze aplicații blockchain.

În plus, în cursul unei întâlniri ieri cu Comitetul Tehnologic Financiar, guvernatorul adjunct al Băncii Populare Chineze, Fan Yifei, a cerut Chinei să accelereze strategia de adoptare a blockchain-ului.

(Sursa EN)

Legislația chineză nu poate proteja Bitcoin

Fiind o marfă virtuală, Bitcoin (BTC) nu poate fi protejat de legea chineză, o instanță din provincia Fujian s-a pronunțat la 13 mai.

Potrivit publicației Fujian Rule of Law News, instanța a avut în vedere o dispută care implică o investiție într-un „club cu temă Bitcoin”. Reclamantul, numit Liao, ar fi investit 500.000 de yuani (70.500 USD) în acest club. Așteptarea lui era ca urmărirea de randamente mari să urmeze.

După ce nu a primit niciunul din fondurile sale înapoi, Liao a dat în judecată operatorul clubului Bitcoin menționat. Curtea Populară din Changting a decis apoi că, deoarece Bitcoin este o marfă virtuală, aceasta nu intră sub jurisdicția sa. Ca urmare, procesul a fost respins.

Alte instanțe chineze au considerat Bitcoin înainte o proprietate digitală înainte

Interesant, hotărârea recentă pare să contrazică rapoartele anterioare din China. La începutul acestei luni, Curtea Intermediară a Poporului din Shanghai nr. 1 a decis că Bitcoin este un atu digital și, prin urmare, ar trebui protejat de lege.

Cazul a fost inițiat de un cuplu căsătorit internațional din Shanghai, Pete și Xiaoli Wang, care au fost jefuiți în apartamentul lor de patru persoane în 2018. Atacatorii au obligat Pete și Xiaoli să-și transfere economiile de criptomonede, deținute în BTC și Skycoin, în portofelele lor.

Instanța a ordonat  să restituie criptomonedele sau să își plătească victimele în yuani pe baza prețului BTC și Skycoin începând cu 12 iunie 2018. Tâlharii au atacat hotărârea, argumentând că „actele legi din China nu recunosc atributele de proprietate ale Bitcoin și Skycoin. ”

De atunci, instanța a ordonat atacatorilor să restituie 18.88 BTC al cuplului. Hoții nu au întors niciodată Skycoins-ul furat al cuplului.

În iulie 2019, Curtea de internet din Hangzhou a mai decis că Bitcoin ar trebui să fie considerat proprietate digitală, deși experții intervievați de Cointelegraph la acea vreme erau sceptici pentru a-l numi dezgheț regulator.

(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.