Știri Blockchain și Crypto – Băncile Centrale pot pierde în fața Companiilor Tech – Comunitatea afro-americană din SUA preferă Bitcoin - 18.02.2020

Știri Blockchain și Crypto – Băncile Centrale pot pierde în fața Companiilor Tech – Comunitatea afro-americană din SUA preferă Bitcoin - 18.02.2020

Băncile Centrale pot pierde în fața Companiilor Tech

Sarah John, casierul șef al Băncii Angliei, Sarah John, și-a exprimat opinia în favoarea monedelor digitale emise de stat, potrivit unui articol din 22 februarie publicat de The Telegraph. Ea a îndemnat alte bănci centrale să ia în considerare dezvoltarea criptomonedelor băncii centrale ca răspuns la mișcările recente ale companiilor private din sectorul plăților digitale.

Sarah John a afirmat că este „într-adevăr important” să considerăm că băncile centrale se gândesc la „monedele digitale ale băncilor centrale [CBDC]„ ca o opțiune ”pentru a răspunde eforturilor companiilor majore de a dezvolta monede stabile.

Oficialul BoE a avertizat că inacțiunea poate duce la obligarea autorităților de reglementare să acționeze cu companii private în arena plăților digitale, afirmând că este „crucial” pentru băncile centrale „să se gândească dacă un sector public sau un sector privat ar fi cel mai bine să oferiți o monedă digitală care va merge mai departe. "

Este absolut corect ca băncile centrale să se gândească dacă un sector public sau un sector privat ar fi cel mai bine să ofere o monedă digitală înainte.”

În cursul lunii ianuarie, BoE a format un grup alături de alte cinci bănci centrale pentru a explora cazul monedelor virtuale emise de stat, în scopul de a împiedica planificarea criptomonedei Libra de Facebook să submineze suveranitatea monetară a guvernelor naționale.

Grupul include băncile centrale din Canada, Uniunea Europeană, Japonia, Suedia, Elveția și Banca pentru decontări internaționale și este prezidat de guvernatorul adjunct al BoE, Jon Cunliffe și de fostul executiv al Băncii Centrale Europene (BCE), Benoît Coeuré. (Sursa EN)

Comunitatea afro-americană din SUA preferă Bitcoin

Problema legată de rasă când vine vorba de criptomonedă este una sensibilă și nu fără motiv. Comunitatea afro-americană este născută în mare parte într-un dezavantaj economic, cu un sistem financiar moștenit alimentat de practici lipsite de etică. Cu toate acestea, criptomonedele le pot oferi posibilitatea de a reduce din diferența economică în raport cu albii.

Jack Dorsey, CEO Twitter, nu este străin de controverse în sine. Platforma sa găzduiește în prezent 330 de milioane de oameni din întreaga lume, iar adepții săi individuali numără în prezent puțin peste 4,3 milioane. Duminică, el a folosit această influență pentru a promova o nouă carte care discută despre potențialele beneficii ale Bitcoin pentru comunitatea afro-americană.

Bitcoin & America Neagră, scrisă de Isaia Jackson, oferă o analiză a rolului pe care îl pot juca criptomonedele cu afro-americanii, un grup subestimat istoric de marile instituții financiare. Cu toate acestea, notează autorul, afro-americanii din S.U.A. nu au utilizat în mare parte criptomoneda pentru a încerca să obțină autonomie financiară.

Una dintre probleme, potrivit lui Jackson, este percepția criptomonedei în rândul comunității afro-americane. Nu sunt singurii care văd Bitcoin ca o înșelătorie, noile scheme continuând să exploateze lipsa supravegherii regulamentare apărute în știri. Dezinformarea însoțită de lipsa accesului bancar a făcut ca investițiile în criptomonede să fie o provocare în rândul populației afro-americanedin Statele Unite. Jackson spune că acest lucru trebuie să se schimbe înainte.

Publicat inițial în iulie 2019, Bitcoin și America Neagră au primit un impuls din recurgerea recentă a pieței criptografice. Susținerea lui Dorsey în această săptămână se poate face la fel.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.