Știri Blockchain și Crypto - Băncile din SUA au redus cerințele de depozit la 0%. Depozite negarantate - 01-05-2020

Estimările specialiștilor de pe Wall Street s-au schimbat dramatic față de acum o lună. Apoi, analiștii au solicitat ca veniturile mari pe acțiune să crească în primul trimestru fată de un an mai devreme cu o medie de 2%. Acum, ei observă declinuri cuprinse între 14% și 42%.

Știri Blockchain și Crypto - Băncile din SUA au redus cerințele de depozit la 0%. Depozite negarantate - 01-05-2020

Estimările specialiștilor de pe Wall Street s-au schimbat dramatic față de acum o lună. Apoi, analiștii au solicitat ca veniturile mari pe acțiune să crească în primul trimestru față de un an mai devreme cu o medie de 2%. Acum, ei observă declinuri cuprinse între 14% și 42%.

Aceasta nu doar pentru că impactul pandemiei globale este în schimbare și greu de cuantificat, ci și datorită unui nou standard de contabilitate, necear în aceste timpuri imprevizibile prin repeziciunea schimbărilor (totul pare a se afla într-un fel de ”mișcare browniană”) care impune băncilor să estimeze pierderile pe durata de viață a împrumuturilor și să aloce bani acum pentru a le acoperi.

Aceste estimări trebuie să fie justificate atât pentru autoritățile de reglementare cât și auditori și să fie credibile pentru investitori. Dar, în cele din urmă, toate estimările se bazează pe o judecată de absolută valoare: o echipă de management pesimist ar putea decide să ia decizii cu consecințe  mult mai mari decât colegii optimiști la o bancă rivală, chiar dacă au cărți de credit similare.

Pentru a arăta dificultățile de a estima cum ar putea rezulta acest lucru, analiștii  UBS Bank au creat un tabel în care sunt prezentate două rezultate pentru câștiguri pe acțiune: unul cu rezerve obișnuite de pierderi, iar altul cu aproximativ o treime mai mic, bazat pe presupunerile lor despre noua regulă."Și, adevărul este că probabil vom greși foarte mult", a spus analistul principal Saul Martinez, într-un interviu. „Riscul este că acesta este mai mare.”

Analiștii Goldman Sachs, conduși de Richard Ramsden, și-au redus estimările pentru băncile mari pentru toată 2020 cu 40% în această săptămână, toate datorită provizioanelor suplimentare de pierdere a împrumuturilor.

Cerința de rezervă, sau raportul de rezerve de numerar, reprezintă un regulament instituit de majoritatea băncilor centrale din lume, care gestionează monedele, livrările de bani, ratele dobânzilor și sistemele bancare comerciale ale țărilor lor.

De exemplu, dacă cerința de rezervă este de 10%, aceasta înseamnă că pentru fiecare 1 USD pe care clienții îl depun la o bancă, banca trebuie să aibă 0,10 USD rezervate ca rezerve. Banca poate apoi să împrumute sau să investească celelalte 90% (0,90 USD).

Ratele mai mici de rezerve de numerar permit un flux mai mare de bani în întreaga economie, astfel încât oamenii să poată acorda împrumuturi pentru lucruri precum case și întreprinderi, în timp ce băncile câștigă bani pe dobândă de împrumut.

Cu toate acestea, în perioadele de criză, cerințele de rezervă scăzută se pot încheia în dezastru pentru băncile comerciale, atunci când mulți clienți încearcă să-și retragă banii în același timp (denumit „bank run”).

Execuțiile bancare se pot întâmpla, în ciuda unor lucruri precum asigurarea de depozit. În timpul Marii Recesiuni din 2007-2009, clienții de la Washington Mutual Bank (WaMu), temându-se că WaMu va ieși din activitate, au retras 16,5 miliarde de dolari în 10 zile.

Pentru a opri rularea pe WaMu, guvernul federal al SUA a intervenit prin preluarea WaMu și vânzarea acesteia la cea mai mare bancă din America, JP Morgan Chase & Co. fond de asigurare (45 de miliarde de dolari) .Toate depozitele de economii la acea vreme au fost de 3,96 miliarde de dolari. Această sumă este de 88 de ori mai mare decât fondul federal de asigurări bancare.

Din anul  1933 (când a fost creată FDIC), la finalul Marii Crize (1929-1933) nimeni nu a pierdut niciodată fonduri asigurate de FDIC. Guvernul SUA nu ar permite absolut deloc ca FDIC să eșueze.

Cu toate acestea, din cauza pandemiei de Coronavirus, trăim în perioade fără precedent și probabil nu este o idee proastă să avem bani lichizi pentru situații de urgență.

În general sfaturile oferite de băncile americane pot fi grupate sub următoarea idee: "Atunci când este posibil, am solicita oamenilor, în special celor cu un risc mai mare, să utilizeze servicii bancare online sau mobile și să ne vorbească dacă au nevoi sau nelămuriri".

De asemenea, există o alternativă pentru situații de genul acesta? La urma urmei, nu este întotdeauna practic să ții foarte mulți bani la îndemână. Ce se întâmplă dacă există o formă de bani acolo, pe care nimeni nu o controla, cu excepția ta - nici o bancă, nici un guvern. Și ce se întâmplă dacă acești bani erau ușor transportabili datorită naturii sale digitale?

Cu puțin peste 10 ani în urmă, o astfel de formă de bani a fost lansată pe piață : criptomoneda. Numele  celei mai puternice și populare  criptomonede este Bitcoin (BTC). Până în prezent, circa 15 criptomonede principale luptă pentru cotele lor de piață. Ulterior, pentru a reduce rezerva față de volatilitatea criptomonedelor, s-a ajuns la un compromis, apariția criptomonelelor legate de o monedă fiat puternică, așa-numitele stablecoins.

Bitcoin a fost răspunsul sistemului digital la criza majoră a monedelor fiat din 2008. Se pare că Bitcoin are toate șansele să reziste acestei crize care afectează producția nu sistemul economic în esența lui.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.