Știri Blockchain și Crypto – Un tribunal american admite că anumite exchange-uri au fost jefuite de 250 milioane dolari - 2020-04-03

Companiile de criptomonede ar putea încerca în permanență să își îmbunătățească capacitatea de utilizare și securitate, dar atunci când există o slăbiciune exploatată de hackeri, fie rezistă, fie închid activitatea.

Știri Blockchain și Crypto – Un tribunal american admite că anumite exchange-uri au fost jefuite de 250 milioane dolari - 2020-04-03

Companiile de criptomonede ar putea încerca în permanență să își îmbunătățească capacitatea de utilizare și securitate, dar atunci când există o slăbiciune exploatată de hackeri, fie rezistă, fie închid activitatea. Curtea de Justiție a Statelor Unite ale Americii pentru districtul Columbia a convocat deja un mare juriu pentru a emite un act de rechizitoriu împotriva a două persoane implicate într-un furt masiv.

Cazul, intitulat „Statele Unite ale Americii împotriva Tian Yinyin și Li Jiadong”, acuză că cei doi resortisanți chinezi au furat criptomonede în valoare de aproape 250 de milioane de dolari între iulie 2018 și aprilie 2019. Marele juriu pentru acest caz a fost înjurat în 7 mai 2019.

Yinyin și Jiadong au creat conturi la două schimburi de monede virtuale nenumite. Conveertind moneda virtuală în monedă fiat contra cost, cei doi păreau să funcționeze ca o afacere de transmitere a banilor fără licență. Toate aceste companii din Statele Unite au obligația legală să se înregistreze la rețeaua financiară de executare a crimelor.

Transferul Bitcoin în valoare de peste 100 de milioane de dolari între conturile celuilalt și în conturile celor doi deținute în China era parte a unei scheme  de spălare a banilor înainte de apariția hackului. Tranzacțiile lor au constat în principal în conversia Bitcoin în USD, yuan chinezesc și chiar carduri cadou iTunes.

După ce exchange-ul sud-coreean Coincheck a pierdut peste 500 de milioane de dolari în fața unui hack în 2018, crima a fost considerată „cel mai mare furt din istoria lumii.” Schimbul italian Altsbit este programat să își închidă ușile în acest an după ce un hack din 5 februarie a furat peste 70.000 USD în Bitcoin și Ether.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.

Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.