Știri blockchain și crypto - Bitcoin nu intră în top 10 criptomonede - Meci de șah înregistrat în blockchain - Ripple, Brave și Huobi se alătură rețelei globale de plăți instant, PayID - 10-07-2020

Centrul chinez pentru Informare și Dezvoltare Industrială, sau CCID, a prezentat cel de-al 18-lea Global Public Chain Technology Evaluation Index. Acest indice...

Știri blockchain și crypto - Bitcoin nu intră în top 10 criptomonede - Meci de șah înregistrat în blockchain - Ripple, Brave și Huobi se alătură rețelei globale de plăți instant, PayID - 10-07-2020

Bitcoin nu intră în top 10 criptomonede

Centrul chinez pentru Informare și Dezvoltare Industrială, sau CCID, a prezentat cel de-al 18-lea Global Public Chain Technology Evaluation Index. Acest indice clasează cele mai cunoscute 37 de criptomonede, folosind anumite specificații tehnice, iar conform tabelului, Bitcoin (BTC) este clasat pe locul al 12-lea, cu 106.2 puncte. Criteriul folosit pentru evaluarea criptomonedelor include tehnologia de bază, aplicabilitatea, caracteristicile, performanța, siguranța, creativitatea și descentralizarea.

În fruntea tabelului, EOS conduce clasamentul cu 156.1 puncte, urmat de TRON, cu 138.43 puncte și Ether (ETH) cu 136.4 puncte. Locurile al patrulea și al cincilea sunt ocupate de IOST și LSK, cu 130.3, respectiv 119.3 puncte.

În mod curios, Bitcoin s-a aflat și mai jos de atât, într-un clasament anterior, ocupând locul al 17-lea. La vremea aceea, avea un rating de doar 43 puncte pentru inovație și 19.9 pentru aplicabilitate. (Sursa EN)

Meci de șah înregistrat în blockchain

Fondatorul Algorand, Silvio Micali a jucat un joc de șah înregistrat în blockchain, împotriva marelui maestru Sergey Karjakin, ceea ce a însemnat un moment istoric pentru sportul vechi de 1500 de ani. Jocul, unul inaugural pentru FIDE Online Arena, a fost difuzat via World Chess. Deși șahul este considerat un joc pentru gentlemen, trișatul prezintă o adevărată provocare pentru integritatea sa. Speranța este ca înregistrarea transparentă și imuabilă a jocurilor, folosind tehnologia blockchain, să limiteze problemele existente.

Jocul a adus împreună două personalități de categorie grea (deși din domenii diferite) – Micali, laureat al premiului Turing, a cărui activitate a contribuit la domeniul criptografiei, și Karjakin, unul dintre cei mai buni jucători de șah din lume, ce deține distincția de mare maestru încă de la vârsta de 12 ani. A fost probabil cel mai important joc de la cel în care Gari Kasparov a fost învins de către Deep Blue, al IBM, în 1997 și deși Micali a jucat curajos, a fost în cele din urmă făcut șah mat de către grandmaster. (Sursa EN)

Ripple, Brave și Huobi se alătură rețelei globale de plăți instant, PayID

Mai mult de 40 de companii, inclusiv Ripple, Brave și Huobi și-au unit forțele pentru a forma Open Payments Coalition și pentru a lansa sistemul universal de plăți PayID. Cu peste 100 milioane de clienți, noul proces de plată va permite utilizatorilor să trimită, sau să primească bani oriunde în lume, în cadrul oricărei rețele de plată, în timp real.

Utilizatorii pot furniza o adresă de email, sau un număr de telefon legat la contul lor bancar, pentru a primi bani instant, fără a fi nevoie de numere de conturi bancare complicate, coduri internaționale, numere de transfer sau coduri SWIFT.

Companiile blockchain și de criptomonede implicate includ BitGo, BitPay, Bitrue, Bitso, Bitstamp, Blockchain.com, Brave, BTC Markets, CipherTrace, Coinone, Crypto.com, Huobi, Independent Reserve, Liquid, Ripple și multe altele.

Reprezentantul Ripple, Ethan Beard a declarat că PayID urmărește crearea de plăți globale într-un mod simplu și rapid. „Dacă efectuarea unei plăți ar fi la fel de simplă ca trimiterea unui email, sau a unui mesaj, am face cu toții plăți mai rapid în jurul lumii.”

CEO-ul Liquid Group Inc, Mike Kayamori a declarat că criptomonedele ar fi o componentă cheie: „Plățile vor trebui să fie interoperabile, între monede fiat și criptomonede, și ușor de trimis și primit oriunde în lume.”  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.