Știri Blockchain și Crypto – Bitcoin se îndreaptă spre valoarea de 100 000 dolari- Regimul din Coreea de Nord vizează profit din criptomonede - Tehnologia Blockchain luptă contra Coronavirusului - stiri 2020-02-13

Știri Blockchain și Crypto – Bitcoin se îndreaptă spre valoarea de 100 000 dolari- Regimul din Coreea de Nord vizează profit din criptomonede - Tehnologia Blockchain luptă contra  Coronavirusului - stiri 2020-02-13

Bitcoin se îndreaptă spre valoarea istorică de 100 000 dolari

Prețul Bitcoin a depășit 10.000 USD pe 9 februarie, depășind nivelul cheie psihologic și, în acest sens, a atins cel mai înalt punct din octombrie 2020.

Dar, pentru mulți, 10.000 de dolari este doar începutul înainte ca Bitcoin să atingă un nivel mult mai ridicat. Anthony Pompliano, co-fondator și partener la Morgan Creek Digital consideră că prețul Bitcoin poate atinge 100.000 USD la sfârșitul anului 2021, din cauza ofertei limitate și a cererii crescute: „Bitcoin a atins temporrra 10.000 de dolari. Încă cred că Bitcoin va atinge 100.000 USD până la sfârșitul lunii decembrie 2021.

Bitcoin are numeroase atribute care sunt vitale pentru succesul său. Ecel mai important, constă în politica monetară deflaționistă; sigură și previzibilă. În multe feluri, poate fi comparat și cu aurul, deoarece Bitcoin trebuie minat prin mijloace digitale și are, de asemenea, o ofertă limitată și finită.

Există în total doar 21 de milioane de Bitcoin care pot fi minate. Aproape 18 milioane de Bitcoin au fost extrase deja. Înjumătățirea Bitcoin va avea loc în luna mai a acestui an, unde oferta sa va fi redusă și mai mult, până la o rată de aproximativ 1,7% pe an.

Începând cu 2010, Bitcoin a arătat o volatilitate ridicată a prețurilor, stimulând o dezbatere cu privire la motivele care stau la baza cărora îi determină agenții economici să o solicite. Majoritatea publicului, pe termen scurt, a văzut Bitcoin ca un atu pentru speculații.

Prețul Bitcoin a crescut și el la începutul unui război comercial SUA-China la începutul anului 2019.(Sursa EN)

Regimul din Coreea de Nord vizează profit din criptomonede

Exploatarea tehnologiei crypto și blockchain este una dintre tacticile primare pentru a genera venituri în Coreea de Nord, precum și pentru a transfera și utiliza fonduri obținute ilicit, arată un nou studiu, intitulat „Modul în care Coreea de Nord a revoluționat internetul ca instrument pentru regimurile roșii”,  lansat pe 9 februarie de către Insikt Group, un grup de informații al firmei de cibersecuritate din Statele Unite. Raportul a analizat activitatea de internet a conducerii superioare din Coreea de Nord între 1 ianuarie 2019 și 1 noiembrie 2019.

Internetul a devenit un instrument esențial pentru liderii din Coreea de Nord, oferind nu numai o sursă pentru generarea de venituri, ci și un instrument pentru obținerea de cunoștințe interzise, cum ar fi date despre programele de rachete balistice și operațiunile cibernetice. De asemenea, nord-coreenii sunt implicați în infracțiuni informatice fiind desea trimiși în străinătate pentru a obține instruire avansată și cunoștințe legate de capacitățile nucleare interzise de Organizația Națiunilor Unite.

În 2019, agenții din Coreea de Nord din opt țări, inclusiv India, China, Nepal, Kenya, Mozambic, Indonezia, Thailanda și Bangladesh au fost monitorizați, reieșind că India și China sunt cele două țări majore care găzduiesc în mod involuntar și permit operațiunile ilicite ale Coreei de Nord.(Sursa EN)

Tehnologia Blockchain luptă contra Coronavirusului

În timp ce focarul de Coronavirus a avut un impact asupra industriei criptelor și a blockchain-urilor, o serie de persoane și companii  au anunțat inițiative pentru combaterea acestei epidemii cu propagare rapidă.

Dezvoltatorul de aplicații cu Blockchain, Acoer, a lansat recent un instrument de vizualizare a datelor pentru a urmări Coronavirusul mortal. Pentru a lupta împotriva epidemiei, în China a fost lansată o platformă bazată pe Blockchain, denumită Hyperchain, care servește ca portal de donații medicale pentru susținerea spitalelor locale. Pe 5 februarie, un cercetătorde la Universitatea din Hong Kong a afirmat că tehnologia Blockchain și AI-ul ar putea aborda mai bine epidemia de coronavirus, oferind o înregistrare transparentă a donațiilor.

CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, a anunțat anterior că acest exchange s-a angajat să doneze 1,5 milioane de dolari pentru a ajuta victimele coronavirusului din Wuhan, care este epicentrul focarului de Coronavirus din China.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania


Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.