Știri Blockchain și Crypto – Bitcoin Suisse vrea să devină Crypto Bank Unicorn - Ce-i lipsește legislației indiene pentru a adopta în masă criptomonedele? - 14-05-2020

Brokerul elvețian crypto Bitcoin Suisse dorește să strângă suma 50 de milioane de franci elvețieni (51,5 milioane de dolari) pentru a susține planurile sale de extindere în sectorul bancar.

Știri Blockchain și Crypto – Bitcoin Suisse vrea să devină Crypto Bank Unicorn - Ce-i lipsește legislației indiene pentru a adopta în masă criptomonedele? - 14-05-2020

Bitcoin Suisse vrea să devină Crypto Bank Unicorn

Brokerul elvețian crypto Bitcoin Suisse dorește să strângă suma 50 de milioane de franci elvețieni (51,5 milioane de dolari)  pentru a susține planurile sale de extindere în sectorul bancar.

Compania informează investitorii că ar putea atinge statutul de ”unicorn”, adică să aibă o evaluare de 1 miliard de franci (1,03 miliarde de dolari) până în 2025.

Compania a strâns deja 20 de milioane de franci (20,5 milioane de dolari) într-o rundă inițială de finanțare, iar acum a deschis finanțarea către alți investitori până la jumătatea lunii iunie. Se speră să se asigure cel puțin 46 de milioane de franci (47,4 milioane de dolari), consolidându-și baza de capital la 100 de milioane de franci (103 milioane de dolari).

Bitcoin Suisse a solicitat licențe de tranzacționare bancară și de valori mobiliare de la autoritățile de reglementare elvețiene în iulie anul trecut. De asemenea, dorește să-și transforme operațiunile din Lichtenstein într-o bancă pentru a accesa clienții din Uniunea Europeană.

De asemenea, Bitcoin Suisse intenționează să-și îmbunătățească activitatea de tranzacționare proprie și de credit și să dețină unele fonduri pentru achiziții ulterioare. În luna octombrie a anului trecut, compania a achiziționat o participație minoritară la CoinRoutes, un furnizor de rutare inteligentă pentru comenzi inteligente și software de tranzacționare algoritmic.

De asemenea, intenționează să dețină o ofertă de jeton de securitate sau STO în 2021 și să fie listată la o bursă în anul următor.

(Sursa EN)

Ce-i lipsește legislației indiene pentru a adopta în masă criptomonedele?

Reglementarea este una dintre cele mai mari obstacole pentru criptomonede  în India, deoarece schimburile continuă lupta legală pentru a stabili un cadru clar.

Era la începutul lunii martie, când Curtea Supremă a Indiei a pronunțat un verdict istoric privind un caz reper care a promis o nouă eră pentru criptomonede în India. Curtea Supremă a decis să ridice interdicția controversată a Băncii Rezervei Indiei de a emite servicii băncilor către firmele legate de cripto.

Se pare însă că nu toate băncile respectă noua hotărâre. Potrivit lui Mohammed Danish, avocat fintech, există mai multe cazuri în care băncile au continuat să refuze tranzacțiile legate de cripto. "În majoritatea cazurilor, băncile nu au dat nicio comunicare scrisă, dar au informat verbal clienții că așteaptă notificarea RBI", a spus Danish.

În urma acestor evoluții, mai multe schimburi criptografice din India au ajuns colectiv la instanța supremă a țării și au scris o scrisoare către RBI, solicitând claritatea normativă și întrebând dacă operațiunile lor sunt supuse impozitului național pe bunuri și servicii. Schimburile criptografice din India caută aceste informații pentru a evita complicațiile cu autoritatea fiscală a națiunii.

Pe fondul lipsei clarității reglementării care scutește activele digitale de la TPS, experții prevăd o dispariție treptată a schimburilor, din cauza   autorității fiscale indiene. În plus, dacă schimburile criptografice din India trebuie să respecte GST la fiecare tranzacție, experții sunt convinși că majoritatea platformelor care se ocupă de plăți criptografice nu vor supraviețui mult timp. Sumit Gupta, co-fondatorul cripto-schimbului CoinDCX, a menționat că schimbul lucrează din greu pentru a obține un verdict favorabil.

Deși cercetările indică faptul că industria criptografică la nivel mondial este de așteptat să crească în general, potrivit Preetam Rao, co-fondator și CEO al companiei de dezvoltare blockchain QuillHash, unele bănci încă cred că piața criptomonedelor este în mare măsură nereglementată și îi lipsește un standard stabilit pentru măsurile de cunoaștere a clientului dvs. , protecția datelor și un cadru de reglementare pentru combaterea fraudei criptografice. Asta ca să nu mai vorbim de rezistența din partea RBI cu care comunitatea criptă din India trebuie să se ocupe în căutarea unui cadru de reglementare favorabil. Rao a menționat, de asemenea, că RBI a creat o mulțime de negativități în această privință, astfel că verdictul este încă în legătură cu dacă vor răspunde pozitiv.

De asemenea, Rao consideră ca, în ciuda crizei globale provocate de pandemia COVID-19, indienii nu și-au pierdut credința în criptomonede: „Viitorul criptelor este strălucitor în India, chiar și în această fază CoinDCX a câștigat 10x utilizatori activi doar în martie.”

(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano Sde la magazinul Tradesilvania.