Știri Blockchain și Crypto – Blockchain ajută cercetătorii să prevadă evoluția pandemiei – China dezvoltă E-commerce cu ajutorul Blockchain - 2020-05-11

O echipă de cercetare spaniolă formată din peste 100 de persoane dezvoltă o aplicație care folosește AI și blockchain pentru a prezice evoluția pandemiei COVID-19 și pentru a ajuta la gestionarea măsurilor de blocare.

Știri Blockchain și Crypto – Blockchain ajută cercetătorii să prevadă evoluția pandemiei – China dezvoltă E-commerce cu ajutorul Blockchain - 2020-05-11

Blockchain ajută cercetătorii să prevadă evoluția pandemiei

O echipă de cercetare spaniolă formată din peste 100 de persoane dezvoltă o aplicație care folosește AI și blockchain pentru a prezice evoluția pandemiei COVID-19 și pentru a ajuta la gestionarea măsurilor de blocare. Aplicația, care are sprijinul Institutului de Cercetări Biomedicale din Salamanca și al Institutului de Cercetare Inteligentă Artificială, se află în prezent în faza de probă a conceptului. Ea utilizează blockchain pentru a stoca și verifica identitățile digitale și licențele pentru persoanele fizice pentru a îndeplini anumite sarcini, cum ar fi întoarcerea la muncă sau mersul la supermarket în perioada de blocare. Fiecare identitate are forma unui certificat înregistrat pe blockchain și fiecare persoană va deține cheia privată a propriei identități.

Aplicația folosește, de asemenea, platforma AI Intelligence Deep pentru a prezice comportamentul viitor al coronavirusului. Sintează informații din magazinele de știri și reviste științifice, împreună cu datele medicale și împărtășește analiza sa cu oficialii guvernamentali și cu profesioniștii din domeniul sănătății. Aplicația poate furniza instrucțiuni specifice și alerte către persoane fizice și companii cu privire la modul de a minimiza răspândirea virusului.

Liderii echipei Juan Manuel Corchado și Javier Prieto de la Institutul de Ingineri Electrici și Electronici au explicat într-un interviu: „Tehnologia va putea sprijini profesioniștii din domeniul sănătății și oficialii din domeniul sănătății publice, oferindu-le informații care pot fi utilizate la luarea deciziilor. De exemplu, dacă datele arată o creștere a cazurilor COVID-19, oficialii pot decide dacă să se adăpostească în loc. "

Echipa speră că informațiile înregistrate și colectate vor ajuta la aruncarea luminii asupra pandemicii în viitor și vor ajuta la suprimarea acestora. În prezent explorează căi pentru finanțare suplimentară.

PwC a lansat un instrument de identitate personală la începutul acestei săptămâni, care permite stocarea rezultatelor testelor COVID-19 pe blockchain și accesarea în timp real. Startup-ul canadian Emerge lansează Civitas, un software care folosește blockchain pentru a urmări și gestiona comenzile de ședere la domiciliu de către autoritățile locale din lume.

(Sursa EN)

China dezvoltă E-commerce cu ajutorul Blockchain

Compania de tehnologie de rețea Jinwowo și Comitetul de asociere China Mobile Blockchain au organizat o ceremonie pe 13 aprilie pentru a inaugura participarea la dezvoltarea primului laborator de „blockchain și ecologie a comerțului electronic” din Chongqing China, potrivit unui raport de știri Yuzhong.

Jinwowo va dezvolta un blockchain numit „gold chain” pentru a ajuta întreprinderile de comerț electronic să rezolve problemele de încredere și responsabilitățile furnizorilor.

Scopul este de a face industria de comerț electronic mai de încredere. Managerul de proiect Jinwowo a declarat: „Laboratorul va accelera aplicarea blockchain-ului în domeniul comerțului electronic, inclusiv comerțul transfrontalier și va stabili o nouă ecologie de afaceri pe lanț, cu integrare profundă a tehnologiei și industriei.”

Laboratorul va desfășura o cercetare și dezvoltare cuprinzătoare și inovatoare cu privire la modul în care blockchainul se poate integra cu comerțul electronic. De asemenea, va examina blockchain-ul în legătură cu construcțiile ecologice, industrializarea, ingineria, inovația și antreprenoriatul și schimburile academice.

Platforma importată de comerț electronic Koal, gigantul chinez Alibaba, a adoptat un sistem blockchain de trasabilitate completă.

(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania


Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania