Știri blockchain - Brave broswer luat în vizor pentru link autofill Binance - Singapore creștere anuală de 300% a atacurilor de tip cryptojacking în mijlocul pandemiei de COVID-19 - Oraș chinezesc lansează program notarial de tip blockchain - 09-06-2020

Web browserul Brave, un browser bazat pe crypto și axat pe confidențialitate, a fost luat în vizor pentru completarea automată a link-ului unei afiliate în address bar-ul său

Știri blockchain - Brave broswer luat în vizor pentru link autofill Binance - Singapore creștere anuală de 300% a atacurilor de tip cryptojacking în mijlocul pandemiei de COVID-19 - Oraș chinezesc lansează program notarial de tip blockchain - 09-06-2020

Brave broswer luat în vizor pentru link autofill al afiliatei Binance

Web browserul Brave, un browser bazat pe crypto și axat pe confidențialitate, a fost luat în vizor pentru completarea automată a link-ului unei afiliate în address bar-ul său, atunci când un utilizator încerca să acceseze site-ul pentru exchange-ul Binance și subsidiara sa din SUA, Binance U.S.

Brendan Eich, cofondator și director executiv al Brave, a confirmat „greșeala”, angajându-se ca eroarea să fie curând corectată. „Brave completează automat, textual Binance.us în bara de adrese, pentru a adăuga un cod afiliat. Suntem afiliați Binance, trimitem utilizatorii la pagina nouă, într-un nou tab, prin widget-ul opt-in trading, dar funcția autocomplete nu ar trebui să adauge nici un cod.”

Eich a mulțumit membrilor comunității crypto pentru identificarea problemei și pentru oferirea de feedback către companie, și i-a asigurat pe aceștia că eroarea va fi rezolvată în cel mai scurt timp. „Ne cerem scuze pentru greșeală – în mod cert nu suntem perfecți, dar ne reparăm greșelile repede.”  (Sursa EN)

Singapore observă o creștere anuală de 300% a atacurilor de tip cryptojacking în primul sfert al anului, în mijlocul pandemiei de COVID-19

Datele publicate de Kaspersky, companie rusească de securitate cibernetică, indică faptul că Singapore prezintă o creștere a atacurilor de tip cryptojacking pentru primul sfert al anului 2020. Aceștia estimează undeva la 11 700 de atacuri asupra unor dispozitive cu locația în Singapore, din ianuarie și până în martie – comparativ cu 2900 în aceeași perioadă a anului 2019. Într-un interviu pentru Strait Times, directorul general al Kaspersky pentru Asia de Sud-Est, Yeo Siang Tiong, a precizat că infrastructura de nivel înalt a internetului este cea care atrage acest tip de atacuri.

„Infractorii cibernetici folosesc diferite mijloace pentru instalarea de programe de minare pe calculatoarele altor persoane, preferabil în bulk, pentru a lua tot profitul din minarea de criptomonede, fără a suporta costurile asociate cu echipamentul sau electricitatea.”

Directorul pentru securitate cibernetică al firmei de avocatură Eversheds Harry Elias, K.K. Lim a atribuit creșterea numărului de atacuri de tip cryptojacking numărului mare de persoane care lucrează de acasă, din cauza pandemiei de COVID-19.

„Putem afirma cu certitudine că numărul mare de oameni ce lucrează de acasă crește riscul de atacuri, inclusiv cele de tip phishing, deoarece se poate ca acești oameni să nu își facă update-urile de securitate.”  (Sursa EN)

Oraș din China lansează program notarial de tip blockchain

Suzhou vrea să implementeze un program pilot de tip blockchain, pentru folosirea funcțiilor de identificare în timp real. Conform China Quality News, autoritățile din Suzhou au anunțat că acest program va ajuta milioane de cetățeni să aibă acces la birourile notariale și guvernamentale prin intermediul internetului.

Toate materialele vor fi disponibile în cloud, iar înregistrările audio și video for fi partajate între notarii implicați în scopuri legale, astfel facilitând utilizarea funcțiilor trasabilității în timp real. Rețeaua se va numi „Suzhou Notary Chain” și va permite unității administrative a forțelor de ordine să folosească sistemul pentru legalizări online.

Spre deosebire de metoda convențională de stocare a fișierelor audio și video într-o bază de date a forțelor de ordine, platforma blockchain de servicii notariale va procesa absolut totul, de la înregistrare și până la distribuire. Aceasta va garanta „stocarea facilă a datelor, nivel înalt de securitate și trasabilitate.”  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.