Știri Blockchain și Crypto – Cambodgia va folosi DLT pentru a reduce influența Dolarului american - DBS Bank va implementa Blockchain - 18-05-2020

Banca centrală din Cambodgia va lansa o rețea distribuită de tehnologie ledger (DLT) distribuită pentru a permite o mai mare interoperabilitate în sectorul de plăți al țării și pentru a-și asuma poziția de lider.

Știri Blockchain și Crypto – Cambodgia va folosi DLT pentru a reduce influența Dolarului american - DBS Bank va implementa Blockchain - 18-05-2020

Cambodgia va folosi DLT pentru a reduce influența Dolarului american

Banca centrală din Cambodgia va lansa o rețea distribuită de tehnologie ledger (DLT) distribuită pentru a permite o mai mare interoperabilitate în sectorul de plăți al țării și pentru a-și asuma poziția de lider.

Consumatorii vor putea efectua plăți instantanee prin intermediul platformei, folosind o aplicație mobilă și coduri QR.

Guvernatorul adjunct și directorul general al Băncii Naționale a Cambodgiei, Serey Chea, a dezvăluit că obiectivul principal al rețelei DLT a fost să submineze popularitatea dolarului american.

„Cambodgia este probabil cea mai dolarizată economie din lume. Întregul sistem financiar sau de fapt întreaga noastră economie, [peste] 90 la sută [...] se bazează pe dolari americani ”, a spus ea.

Chea a declarat că rețeaua sa de plată bazată pe DLT a fost în dezvoltare de patru până la cinci ani și că va lansa în curând: „Avem de gând să mergem în direct în 2020, sperăm foarte curând.”

Există 12 bănci participante care testează platforma și este de așteptat ca toate instituțiile financiare ale țării să se alăture platformei în mod voluntar.

Platforma de plăți DLT din Cambodgia este concepută pentru a facilita tranzacțiile între ele, băncile, furnizorii de portofel E și clienții bancare din Cambodgia.

Ea a anunțat, de asemenea, că statul Cambodgia a început să dezvolte un „proiect de plată transfrontalieră” în parteneriat cu instituția financiară din Marea Britanie, Maybank, care vizează remitențele lucrătorilor migranți.

Chea a spus că nu există un motiv întemeiat pentru împrumutul continuu al țării în USD.

Chea a declarat că „utilizarea monedei locale este foarte minimă, iar motivul este mai psihologic decât economic”, argumentând că majoritatea țărilor care se confruntă cu „dolarizarea” prezintă factori macroeconomici slabi, dar:

„În cazul Cambodgiei, toate fundamentele noastre sunt puternice. Avem un curs de schimb foarte stabil, o rată de inflație foarte scăzută și o perspectivă economică foarte bună. ”

Sondajele efectuate de banca centrală sugerează nepracticitatea efectuării tranzacțiilor zilnice cu riel cambodgian este motivul principal al lipsei de uz intern.

„Un dolar american este egal cu 4.000 de rieli. Dacă ar trebui să cheltuiți cu ceva care valorează un echivalent de 10 dolari americani, atunci trebuie să plătiți 40.000 riels, iar pe măsură ce valoarea crește, există mai multe zerouri. [...] Din sondajul nostru, viața este mai complicată pentru mulți utilizatori. ”

Chea a adăugat: „Ne-am gândit că, dacă vom face plata în format electronic, atunci oamenii nu trebuie să se deranjeze prea mult cu privire la numărul de zerouri și inconvenientul de a transporta o mulțime de bancnote în buzunar.”

(Sursa EN)

DBS Bank va implementa Blockchain

DBS Bank, compania bancară multinațională din Singapore, s-a alăturat rețelei Contour, blockchain, care este construită pe Corda R3. Contour urmează să fie lansat principal la sfârșitul acestui an.

Conform unui raport din 11 mai al publicației The Business Times, DBS Bank este prima bancă din Singapore care a intrat în rețea. Multe instituții precum BNP Paribas, Bangkok Bank, ING, HSBC, Standard Chartered și Citi Ventures au fondat Contour.

DBS așteaptă cu nerăbdare să-și digitalizeze scrisorile end-to-end ale procesului de decontare a creditului prin soluțiile blockchain ale platformei. Banca își propune să reducă timpul de decontare, să scadă cantitatea de documente și să simplifice procesul de tranzacționare.

Contour va ajuta, de asemenea, clienții corporativi ai DBS să poarte negocieri digitale în timp real de preemisiune între solicitanți și beneficiari, ceea ce va crește precizia scrisorilor de credit emise. Urmărirea în timp real și traseele de audit ale tranzacțiilor vor adăuga transparență și vor ajuta la eliminarea sau rezolvarea mai eficientă a discrepanțelor.

Vorbind despre inovația Contour ar putea aduce ecosistemul financiar-comerț, șeful grupului de servicii de tranzacții globale la DBS Bank, John Laurens, a declarat: ”Este vorba despre transformarea modului în care industriile funcționează, oferind o mai mare transparență, securitate și viteză pentru a construi ecosisteme comerciale durabile, care sunt capabile să antemoleze vârfurile și jgheaburile ciclurilor economice și sunt rezistente în perioadele de criză”.

Contour a efectuat un proces de succes al platformei sale anul trecut, unde a înregistrat 30 de milioane de dolari în tranzacții prin scrisoare de credit.

În sistemul tradițional de finanțare a comerțului, majoritatea proceselor necesită intervenție umană și mormane de documente. Având în vedere criza Covid-19, acum este mai crucial ca niciodată să se pregătească pentru o formă mai fără contact a procesului comercial.

Soluționând problema, Ajay Sharma, șeful regional al HSBC pentru finanțarea comerțului global și a creanțelor, a afirmat anterior că: „Utilizarea blockchain-ului pentru finanțele comerciale a depășit constrângerile fizice pe care le avem astăzi.”

(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.