Știri Blockchain și Crypto - Când va avea România o bancă pentru criptomonede - 19.04.2020

Avantajele utilizării criptomonedei reprezintă posibilitatea de a cumpăra o fracție de monedă. Într-o bancă, ești condiționat să cumperi sau să vinzi o anumită sumă într-o valută, la un curs de schimb reglementat a priori.

Știri Blockchain și Crypto - Când va avea România o bancă pentru criptomonede - 19.04.2020

Avantajele utilizării criptomonedei reprezintă posibilitatea de a cumpăra o fracție de monedă. Într-o bancă, ești condiționat să cumperi sau să vinzi o anumită sumă într-o valută, la un curs de schimb reglementat a priori. Din contră, criptomoneda nu are o valoare reală, aceasta depinzând de prezența și popularitatea sa pe rețelele informatice. Atunci când te decizi să te angajezi într-o investiție sau în orice tip de activitate economică, te gândești, în primul rând, la avantaje. Cripto-monedele au, în mod indiscutabil numeroase avantaje.

Avantajele cripto-monedelor față de bănci și banii reali  constau în faptul că pot deveni o alternativă de succes la clasicele bănci. Adepții băncilor susțin că tranzacțiile se fac garantat și riscurile sunt mai mici. Totuși, contul bancar implică existența unui terț în relația bancă-client. În plus, la bancă ești nevoit să accepți comisioane de cont, unele ascunse, ceea ce nu se întîmplă atunci când utilizezi cripto-monede. În plus, securitatea operațiunilor tale este dată de cheia pe care o ai atribuită Digital Wallet-ului cu ajutorul căruia tranzacționezi.

De asemenea, importante  avantaje al criptomonedelor față de bănci, în raport cu operațiunile bancare, este acela că atunci când lucrezi cu cripto-monede, poți utiliza platoforme, poți intra în contact direct cu alți utilizatori sau poți tranzacționa printr-un broker.

Marele avantaj al cripto-monedei este acela că aceasta nu depinde de o autoritate centrală. Dacă ai o companie sau ești un trader, vei putea să eviți creditul bancar pentru dezvoltare, credit care te obligă la garanții, ipoteci, dobânzi, comisioane ascunse, care pot ajunge până la 3 % din valoarea tranzacționată, alegând să investești în cripto-monede.

Dacă ești un vânzător și utilizezi criptomoneda, nu mai ești în pericol ca banii pe care îi aștepți ca plată a serviciilor oferite să fie blocați din cauza unor probleme pe care le are cel care a cumpărat de la tine și nu îți poate trimite banii pe care îi aștepți și fără de care nu poți plăti, să zicem, salariile angajaților.

Din păcate, șansele pentru ca România să aibă o bancă pentru criptomonede sunt foarte mici. Banca Națională a României a exprimat următoarea poziție: ”Banca Națională a României semnalează o creștere a interesului populației față de monedele virtuale, în special Bitcoin, atât din perspectiva deținerii și tranzacționării acestora, cât și ca afacere. Pe fondul lipsei reglementărilor și a lipsei supravegherii schemelor de monede virtuale, la nivel global, precum și a diversificării acestora, s-au amplificat riscurile financiare și reputaționale la nivelul deținătorilor.

Totodată, având în vedere creșterea exponențială din ultima perioadă a prețului majorității monedelor virtuale, și a fluctuațiilor foarte mari înregistrate de acestea pe perioade foarte scurte, Banca Națională a României clasifică monedele virtuale, cum ar fi Bitcoin, drept active speculative, extrem de volatile și riscante.

În scopul evitării manifestării riscului reputațional la nivelul instituțiilor de credit, Banca Națională a României, în calitatea sa de autoritate de supraveghere a acestora, descurajează orice fel de implicare în legătură cu monedele virtuale, inclusiv din perspectiva furnizării de servicii pentru entitățile care oferă servicii de investiții sau de tranzacționare a acestor monede.

Banca Națională a României va continua să monitorizeze evoluția schemelor de monede virtuale din perspectiva manifestării unor potențiale riscuri asupra sistemului financiar, cu mențiunea că, în prezent, datorită volumelor foarte mici, aceste scheme nu reprezintă o amenințare la adresa stabilității financiare din România”.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.