Știri Blockchain și Crypto – China are motivare strategică să investească în Blockchain- Turcia va juca un rol esențial în promovarea Blockchain - Statul american New Jersey reglementează legislativ statutul criptomonedelor - 14-04-2020

În octombrie 2019, președintele Chinei, Xi Jinping, a declarat că R P Chineză trebuie „să profite de ocazia” de a folosi tehnologia blockchain. Ca multe inovații tehnologice, blockchain-ul este util în anumite domenii în care compromisurile lor au sens

Știri Blockchain și Crypto – China are motivare strategică să investească în Blockchain- Turcia va juca un rol esențial în promovarea Blockchain - Statul american New Jersey reglementează legislativ statutul criptomonedelor - 14-04-2020

China are motivare strategică să investească în Blockchain

În octombrie 2019, președintele Chinei, Xi Jinping, a declarat că R P Chineză trebuie „să profite de ocazia” de a folosi tehnologia blockchain. Ca multe inovații tehnologice, blockchain-ul este util în anumite domenii în care compromisurile lor au sens: Dacă e nevoie de un sistem fără terțe părți de încredere, cu costuri reduse, este extraordinar. Dacă există un acord cu terțe părți de încredere (ca, de altfel,  majoritatea consumatorilor de servicii financiare) și trebuie realizate o mulțime de tranzacții simultane (cum procedează platformele de plată existente), nu este atât de încurajator.

Dar blockchain este, de asemenea, o tehnologie socială - o modalitate de a face probleme interesante altfel. Cel mai mare impact pe care l-a avut blockchain-ul pe băncile tradiționale este faptul că i-a convins pe scurt că funcțiile de back-office, precum compensarea, erau la modă și merită să investească. Deoarece funcțiile de back-office au fost primele care au fost automatizate, acestea folosesc o tehnologie destul denovatoare, în general proiectată de către persoane care sunt acum pensionate sau moarte.

Funcționarii din Partidul Comunist Chinez știu că blockchainul este o tehnologie populară și probabil știu că aplicațiile sunt limitate în prezent.

Un sistem de titluri bazat pe blockchain ar putea rezolva o problemă majoră în creditarea chineză: este relativ ușor pentru împrumutați să refolosească aceeași garanție. Acest lucru este greu de și nu va fi vizibil până când debitorii nu vor începe să fie implicit și mai mulți creditori încearcă să confere aceeași garanție.

RP Chineză își relaxează astfel controlul asupra tranzacțiilor financiare ale cetățenilor, în loc să-și mărească controlul asupra partenerilor comerciali.(Sursa EN)

Turcia va juca un rol esențial în promovarea Blockchain

Turcia face progrese uriașe spre a deveni unul dintre principalele centre mondiale pentru adoptarea blockchain-ului și a criptomonedelor. O națiune care a fost adesea văzută ca un partener strategic cheie pentru cele mai mari și mai influente țări din lume datorită poziționării la confluența marilor interese mondiale, între Est și Vest ar putea deveni totuși centrul principal al acestei industrii.

Unii ar putea considera că nu este surprinzător, având în vedere că inflația a atins niveluri de 25% din octombrie 2018, la scurt timp după ce sancțiunile din SUA au stricat o economie turcă care se confrunta deja cu mari probleme, să nu se mai recupereze după tentativa de lovitură de stat din 2016. Acești factori, împreună cu ratele dobânzilor scăzute și o criză a datoriilor viitoare, au dus la o liră extrem de volatilă, care îi obligă pe turci să se uite în altă parte pentru a genera profit.

Cu toate acestea, din cenușa economiei, o rază de oportunitate strălucitoare se confruntă acum cu țara și este într-o poziție primordială pentru a-și valorifica pasiunea și entuziasmul pentru această tehnologie, 2020 urmând să fie anul în care captivează ambițiile turcești stadiul global. Mai târziu în acest an, Turcia este de așteptat să lanseze o liră digitală, denumită „Turkcoin”, în timp ce Consiliul său pentru piețe de capital urmează să ofere o reglementare clară a criptomonedelor, în curând să ofere un mediu sigur și reglementat pentru a lansa și dezvolta proiecte în sfera Blockchain și a criptomonedelor.(Sursa EN)

Statul american New Jersey reglementează legislativ statutul criptomonedelor

Statul american New Jersey (în componența SUA) va materializa un nou proiect de lege care va impune întreprinderilor de criptomonede să obțină o licență corespunzătoare pentru a funcționa.

Yvonne Lopez a propus Legea privind tehnologia digitală a activelor și a blockchain-ului în data de 20 februarie 2020. Legislația ar stabili noi cerințe pentru întreprinderile care operează cu monedă virtuală și ar crea protecții favorabile consumatorilor, solicitând firmelor de criptomonede să dezvăluie numele lor înregistrate legal, Anti-Spălare de Bani (AML) și politici de finanțare antiteroristă (ATF), precum și licențele și istoricul legal al Departamentului Băncii și Asigurărilor din statul New Jersey.

Deși cea mai mare creștere a Bitcoin s-a înregistrat în urmă cu trei ani, în New Jersey nu existau reglementări de stat cu privire la criptomonede. Operatorii cripto-licențați au trebuit să fie judecați la nivel federal prin intermediul Departamentului Justiției. Lopez a subliniat necesitatea abordării la nivel local a acestor probleme: „Oamenii văd și aud despre [Bitcoin] în viața lor de zi cu zi, dar majoritatea nu sunt deloc siguri despre ce este vorba. Trebuie să luăm măsuri pentru a proteja consumatorii care doresc să investească în criptovalută, permițând totodată sectorului să continue să se dezvolte și să se extindă în New Jersey.

Proiectul de lege impune, de asemenea, companiilor cripto să-și dezvăluie termenii și condițiile pentru conturile de consum, iar acestea sunt protejate de Cooperarea Federală de Asigurare a Depozitelor (FDIC), așa cum sunt deținătorii tradiționali ai contului bancar. Oricine solicită ar trebui să furnizeze un program al taxelor și orice informații cu privire la riscurile investițiilor în active digitale.

Cu această legislație, consumatorii vor fi mai bine informați despre riscurile implicate atunci când investesc în monedă virtuală”, a precizat inițiatoarea proiectului.

Prin introducerea unui sistem de licențiere la nivel de stat, New Jersey s-ar alătura vecinului său New York pentru a solicita firmelor de criptomonede să obțină permisiunea specială pentru a opera. În 2014, autoritățile de reglementare financiară din New York au introdus BitLicense, ceea ce a făcut-o una dintre cele mai dificile jurisdicții din SUApentru ca firmele din sfera criptomonedelor să funcționeze.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.