Știri Blockchain și Crypto –China recunoaște Blockchain ca ocupație nouă- Samsung lansează un smartphone 5G cu opțiuni Blockchain - 19-05-2020

Pandemia de Covid-19 transformă companiile blockchain, iar impactul său nu este întotdeauna negativ pentru industria blockchain...

Știri Blockchain și Crypto –China recunoaște Blockchain ca ocupație nouă- Samsung lansează un smartphone 5G cu opțiuni Blockchain - 19-05-2020

China recunoaște Blockchain ca ocupație nouă

Pandemia de Covid-19 transformă companiile blockchain, iar impactul său nu este întotdeauna negativ pentru industria blockchain. Pe fondul ultimelor schimbări cauzate de criza coronavirusului, China face un alt pas către adoptarea blockchain pentru a recunoaște oficial locurile de muncă din industrie.

Ministerul resurselor umane și securității sociale din China, sau MOHRSS, este ministerul responsabil pentru politicile și reglementările naționale pentru muncă. Recent, au adăugat joburi legate de blockchain la o listă de joburi recunoscute oficial.

Conform unei declarații din 11 mai a MOHRSS, profesiile centrate pe blockchain, precum dezvoltatorii de tehnologie, inginerii și analiștii, sunt printre 10 locuri de muncă recent recunoscute. Acestea vin alături de operatorii de imprimare 3D și examinatorii de acid nucleic. Domeniul de aplicare al unui job legat de un blockchain include o serie de activități. Acestea includ proiectarea arhitecturii blockchain, tehnologia de bază, aplicarea și testarea sistemului, precum și operarea și întreținerea, elaborată de MOHRSS.

În declarație, ministerul a menționat că introducerea oficială a noilor tipuri de ocupație este în conformitate cu cererea crescândă a Chinei de a promova ocuparea forței de muncă pe fondul focarului COVID-19. Decizia de a enumera noi tipuri de locuri de muncă ca ocupații recunoscute oficial se pare că se întâmplă cu pierderi masive de locuri de muncă în China, după luni de blocare a pandemiei coronavirusului.

Pe lângă avansarea proiectelor blockchain pe fondul crizei COVID-19, China avansează, de asemenea, strategia generală de adoptare a blockchainului, în conformitate cu ordinul președintelui Chinei, Xi Jinping.

Banca centrală a Chinei, Banca Poporului Chinei, a organizat o reuniune prin care se solicită accelerarea strategiei de adoptare a blockchain-ului. Cel puțin două mari proiecte legate de blockchain sunt testate până în prezent de autoritățile chineze. Se pare că moneda digitală a băncii centrale din China, yuanul digital, a fost judecată în patru orașe, Shenzhen, Xiongan, Chengdu și Suzhou. În sfârșitul lunii aprilie, China a lansat, de asemenea, rețeaua națională de blockchain a țării, denumită Rețeaua de servicii bazată pe Blockchain. (Sursa EN)

Samsung lansează un smartphone 5G cu opțiuni Blockchain

Samsung și SK Telecom, un operator de telefonie mobilă din Coreea de Sud, au dezvăluit primul smartphone 5G din lume, echipat cu autentificare ID de tip blockchain.

Telefonul, numit "Galaxy A Quantum", are un chipset cuantificator de generare a numărului dezvoltat în parteneriat cu Samsung Electronics. Prețul inițial al telefonului este de 649.000 de câștigători coreeni, adică 527,54 USD, potrivit anunțului din 14 mai.

Compania a declarat că sistemul alimentat cu blockchain este utilizat atunci când utilizatorii plătesc pentru bunuri și servicii la comercianții offline cu SK Pay. Blockchain este de asemenea utilizat pentru a preveni falsificarea și furtul de informații stocate pe telefon. O alta dintre caracteristicile majore ale telefonului este protecția biometrică SK Pay - un serviciu de autentificare a blockchain-ului mobil.

Transportatorul de telefonie mobilă a menționat că telefonul este preînmânat în 15 mai, cu data oficială de lansare din 22 mai.

Coreea de Sud a fost un punct de referință în dezvoltarea telefoanelor bazate pe blockchain.  Gigantul mobil LG dezvolta un telefon blockchain, ca răspuns la telefonul Klaytn prietenos cu Samsung.

Surse chineze au raportat în septembrie 2019 că startup-ul investit de Huobi, în timp ce Network, și-a lansat smartphone-ul cu acțiune blockchain, Acute Angle, în Asia de Sud-Est.

HTC a anunțat în aprilie un telefon care ar avea opțiunea de a extrage Monero (XMR) printr-o aplicație. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.