Știri blockchain și crypto - Comisioanele mari la remiterea de bani și instabilitatea rupiei adoptarea criptomonedelor în India - Vodafone vrea conecteaza „miliarde” de dispozitive ce produc energie electrică, folosind tehnologia blockchain - 04-06-2020

O analiză recentă arată că în India crește cererea pentru criptomonede, factor determinat de nevoia de comisioane mai mici la remiterea de bani și de o monedă mai stabilă.

Știri blockchain și crypto - Comisioanele mari la remiterea de bani și instabilitatea rupiei adoptarea criptomonedelor în India - Vodafone vrea conecteaza „miliarde” de dispozitive ce produc energie electrică, folosind tehnologia blockchain - 04-06-2020

Comisioanele mari la remiterea de bani și instabilitatea rupiei conduc la adoptarea criptomonedelor în India

O analiză recentă arată că în India creste cererea pentru criptomonede, factor determinat de nevoia de comisioane mai mici la remiterea de bani și de o monedă mai stabilă.  Sunt peste 17 milioane de cetățeni indieni ce lucrează peste granițe, care au trimis mai mult de 80 miliarde $ înapoi în țară în 2018, și au plătit nu mai puțin de 5.67 miliarde$ doar pentru comisioane de tranzacționare, comisioane încasate de intermediarii implicați în tranzactii.

În contextul acestor comisioane mari, cetățenii indieni sunt forțați să se orienteze către metode alternative de a trimite bani înapoi în țară, iar rapoartele recente sugerează că relaxarea restricțiilor în ceea ce privește criptomonedele în India, o va putea transforma pe aceasta într-un viitor Mexic, unde exchange-ul de criptomonede Bitso a cucerit deja mai mult de 2% din piața transferurilor financiare dintre SUA și Mexic.

Odată cu hotărârea Curții Supreme de a înlătura interdicțiile financiare pentru Banca de Rezerve a Indiei în ceea ce privește criptomonedele, comerțul cu acestea a crescut cu 545.56%, iar numărul de utilizatori nou întregistrați din India, a crescut cu 4100% în primul sfert al anului 2020. (Sursa EN)

Vodafone vrea să conecteze „miliarde” de dispozitive ce produc energie electrică, folosind tehnologia blockchain

Gigantul de telecomunicații Vodafone a încheiat un parteneriat cu startup-ul blockchain Energy Web (EWT), cu scopul de a conecta „miliarde” de bunuri distribuite, generatoare de energie electrica, via Internet-of-things (IoT),și DLT. Energy Web a dezvăluit faptul că acest proiect va combina SIM-centric DLT cu conectivitatea IoT furnizată de Vodafone Business, pentru a „crea o identificare securizată pentru bunurile generatoare de energie.”

„Aceasta înseamnă că bunuri distribuite și reînnoibile, precum turbinele eoliene, pompele de căldură, bateriile și panourile solare, pot fi integrate în rețelele energetice în mod sigur și eficient.”

Companiile vor dezvolta un sistem cu principiu asemănător celui prin care operatorii telecom identifică în mod securizat telefoanele mobile, folosind SIM-urile astfel încât rețelele energetice să identifice și să localizeze sursele distribuite de energie. Acest sistem va fi sprijinit de tehnologia IoT a Vodafone, și de către sistemul de operare descentralizat al Energy Web.

„Vedem convergența unor sectoare multiple în facilitarea tranziției energetice – bineînțeles, sectorul energetic, dar și cel al autovehiculelor, telecomunicațiilor și chiar finanțelor.” – director executiv Energy Web Walter Kok

Erik Brennei, director al Vodafone Business IoT a declarat că „ Pe măsură ce crește numărul dispozitivelor de nouă generație, descentralizate și cu emisii reduse de carbon, crește și nevoia ca acestea să fie conectate în mod securizat, indiferent de locația lor. Această conexiune trebuie să fie simplă și sigură, facilitând conexiunea la dispozitive și gestionarea acestora, de către rețelele de energie și comunicație de pe întreg globul.”

Cu toate că Vodafone este implicată în tehnologia blockchain de mulți ani, în ultimele luni a fost remarcată o creștere în adopția DLT de către companie. Aceștia au dezvăluit că explorează aplicațiile DLT pentru propriul lanț de aprovizionare, dorind să folosească tehnologia blockchain pentru a-și eficientiza procesele interne, incluzând identificarea, securitatea și drepturile digitale. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.