Știri Blockchain și Crypto –Competiție pentru fondarea unor start-up-uri Blockchain – Rhode Island vrea legislație clară pentru Blockchain 2020-04-02

Proiectul open-source Celo solicită inovatorilor blockchain să participe la CeloCamp, o inițiativă antreprenorială care urmărește să evidențieze potențialul incluziunii financiare globale, adoptarea în masă a banilor digitali și accelerarea startup-urilor blockchain

Știri Blockchain și Crypto –Competiție pentru fondarea unor start-up-uri Blockchain – Rhode Island vrea legislație clară pentru Blockchain 2020-04-02

Competiție pentru fondarea unor start-up-uri Blockchain

Proiectul open-source Celo solicită inovatorilor blockchain să participe la CeloCamp, o inițiativă antreprenorială care urmărește să evidențieze potențialul incluziunii financiare globale, adoptarea în masă a banilor digitali și accelerarea startup-urilor blockchain.

Cu noua fază anunțată pe 20 martie, inițiativa este susținută de peste 80 de companii, firme de risc, experți și persoane fizice. CeloCamp își propune să ajute antreprenorii tehnologici descentralizați, grăbind proiectele și sprijinindu-i prin finanțare.

Site-ul „CeloCamp Blockchain Accelerator” informează că vor distribui 25.000 de dolari în premii de concurs pe parcursul celor opt săptămâni ale taberei virtuale de boot, care este conceput pentru a reuni echipe din întreaga lume pe care compania le descrie drept „angajate să construiască un sistem financiar deschis care să creeze prosperitate pentru toți ”.

„Faza de idei” a început pe 3 februarie și este programată să continue până pe 10 aprilie 2020. În acest timp, echipele au format și împărtășit ideile lor, precum și progresul lor.

Pe parcursul etapei de idei, cinci echipe vor fi selectate ca finaliste, care vor avea ocazia să concureze pentru marele premiu de 10.000 USD. Mai mult, echipa câștigătoare va primi o invitație de a călători la San Francisco, Berlin sau Buenos Aires, pentru a se întâlni cu comunitatea Celo și echipa C Labs.

Urmează apoi etapa „tabără”, care va începe pe 20 aprilie și va merge până la 15 iunie 2020, unde mentorii vor începe să lucreze cu startup-urile pe ideile lor, care vor oferi, de asemenea, orientări personalizate participanților.

Locul doi va primi 5.000 de dolari (Celo Tenet Award), iar premiul al treilea constă în acordarea a 2.000 de dolari fiecare la cinci echipe ale căror proiecte respectă filosofia comunității Celo: proiectare pentru toți, eforturi pentru frumusețe, inovare pe bani și îmbrățișare smerenie.

Un concurs susținut de stat în care guvernul regiunii  Guangzhou din China va acorda o subvenție pentru două proiecte legate de blockchain, dintr-un fond de 140 de milioane de dolari pentru a stimula dezvoltarea inițiativelor blockchain va începe în curând.(Sursa EN)

Rhode Island vrea legislație clară pentru Blockchain

Deși recentul Blockchain Act din Rhode Island nu face referire în mod explicit la criptomonede, proiectul de lege își propune să ofere claritate legislativă pentru acestea.

David Place, reprezentantul statului Rhode Island  a spus: „Dacă te uiți la legislație, nu menționează neapărat cripto-ul în mod specific, dar atunci când vorbește despre instrumente financiare complexe și lucruri de aceeași natură, la asta se referă - se referă la criptomonedă”. Reprezentanții statului Rhode Island, David Place și Blake Filippi, au prezentat un nou proiect de lege pe 11 martie, denumit Legea privind blockchainul pentru creșterea economică a Rhode Island. Completată cu un ”sand box” reglementată de stat, înregistrarea a fost îndreptată către blockchain și alte tehnologii emergente, ca mod de a ține pasul cu vremurile. „Acest concept de sandbox este destinat criptomonedelor”, a spus Place.

Vorbind despre diferitele tipuri de criptomonede care apar, reprezentantul a remarcat necesitatea unui mediu fiscal și de reglementare propice pentru experimentarea unor astfel de active.

Plasați posibilitățile explicate folosind blockchain, cum ar fi monetizarea spațiului de pe hard disk sau transformarea locuințelor într-un activ cripto. „În unele moduri, este aproape ca un stoc în miniatură”, a spus el, explicând că reglementarea actuală consideră criptomonedele ca investiții în loc de valute.

În loc să-l concentrăm pe un vehicul de tip investiție care are câștiguri de capital și participații pe termen lung / pe termen scurt și lucruri de genul acesta, dorim să ne concentrăm pe faptul că este o monedă, care înseamnă în timp real, față în tranzacții faciale ”, a spus el.

Reprezentantul de stat a explicat că, atunci când clienții cumpără utilizarea de numerar, nu plătesc impozite pe investiții de tip câștig de capital, numai impozite pe vânzări. „Vrem ca criptomoneda să fie tratată în mod regulat, ca o monedă și nu ca un instrument de investiții”, a spus Place.

Proiectul de lege al Rhode Island a câștigat de fapt o parte din inspirația și conceptele sale din diferitele reglementări pe care statul Wyoming le-a făcut în ceea ce privește legislația statului privind criptomonedele și blockchain.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.