Știri Blockchain și Crypto – Congresul SUA ia în calcul votul prin Blockchain în contextul pandemiei - O provincie chineză lansează prima platformă Blockchain - 13-05-2020

Congresul American consideră că tehnologia blockchain este un mijloc pentru ca Senatul să efectueze voturile la distanță pe fondul pandemiei coronavirusului. Raportul afirmă că blockchainul poate fi implementat alături de aplicații criptate end-to-end sau E2EE, pentru a facilita votarea...

Știri Blockchain și Crypto – Congresul SUA ia în calcul votul prin Blockchain în contextul pandemiei - O provincie chineză lansează prima platformă Blockchain - 13-05-2020

Congresul SUA ia în calcul votul prin Blockchain în contextul pandemiei

Congresul American consideră că tehnologia blockchain este un mijloc pentru ca Senatul să efectueze voturile la distanță pe fondul pandemiei coronavirusului.

Raportul afirmă că blockchainul poate fi implementat alături de aplicații criptate end-to-end sau E2EE, pentru a facilita votarea.

Memoriul a fost format după subcomisia permanentă a mesei rotunde a anchetelor privind continuitatea operațiunilor Senatului și votarea de la distanță în cadrul evenimentului Times of Crisis.

Documentul afirmă că cele două camere ale Congresului s-au „întîlnit întotdeauna în persoană pentru a desfășura activități, inclusiv audieri ale comisiei, deliberări ale planului și votare”, subliniind că „niciuna dintre camere nu are planuri de urgență pentru a permite aceste funcții să funcționeze de la distanță.”

Memoriul personalului din Senat afirmă că, printr-un registru distribuit criptat, „blockchainul poate transmite atât votul în siguranță, cât și verifică votul corect - menționând că respectivele caracteristici au fost folosite pentru a argumenta eficacitatea sistemelor de vot bazate pe blockchain.

„Blockchain poate oferi un mediu sigur și transparent pentru tranzacții și o înregistrare electronică fără modificări a tuturor voturilor”, precizează nota. „De asemenea, reduce riscul unor voturi incorecte de vot”, adaugă documentul.

Congresul remarcă, de asemenea, că sistemele de tip blockchain sunt deja implementate în contextul votării - citând alegerile parlamentare din Estonia din 2019 care au înregistrat 44% din voturile exprimate online.

Raportul identifică îngrijorările cu privire la un atac de 51% asupra blockchain-ului folosit pentru a găzdui scrutinul Senatului, subliniind că „orice sistem de vot la distanță a blockchain ar trebui să fie instituit în mod corespunzător pentru a elimina orice amenințare de 51% la atac.”

Senatul exprimă, de asemenea, anxietăți cu privire la „posibile vulnerabilități din defectele criptografice și bug-urile software”.

Memoriul vine pe fondul unor discuții tot mai mari în legătură cu eficacitatea soluțiilor bazate pe blockchain la provocările de guvernare rezultate din pandemia COVID-19, secretarul Trezoreriei Steve Mnuchin fiind îndemnat de membrii Congresului să ia în considerare distribuțiile de stimulare bazate pe blockchain.(Sursa EN)

O provincie chineză lansează prima platformă Blockchain

Guvernul provincial din  Anhui, o provincie din estul Chinei și o parte din „regiunea economiei Delta Delta Râului Yangtze”, a lansat oficial prima sa platformă blockchain pentru furnizarea de servicii guvernamentale. Lansarea a avut loc pe 30 aprilie, potrivit rapoartelor de știri locale.

Raportul afirmă că „Blockchain + certificat electronic și licență” este prima aplicație lansată pe platforma blockchain a guvernului. Cererea va plasa inițial licențele de practică ale avocatului pe blockchain. Acest lucru va ajuta la o mai bună transparență și autentificare în sector. Licența explică că: „[...] Licența electronică recent online are funcțiile de vizualizare a înregistrărilor de utilizare și a înregistrărilor de administrare. Fiecare sistem de acțiune autorizat va înregistra și stoca automat certificatele și toate acțiunile de utilizare. Acest lucru va preveni frauda, ​​va spori securitatea și credibilitatea licențelor electronice. "

Conform raportului, Biroul provincial de resurse de date și Departamentul provincial de justiție desfășoară, de asemenea, proiecte-pilot similare în orașul Bozhou pe certificate și licențe administrative judiciare. Guvernul intenționează să extindă aceste aplicații în regiunea deltei râului Yangtze.

Administrația locală își propune să adopte mai multe aplicații de blocare a e-guvernării pe platformă în viitorul apropiat. Scopul lor este de a digitaliza mai complet infrastructura guvernului, de a reduce birocrația și de a oferi servicii mai eficiente. Raportul a adăugat că:

„[...] Se bazează pentru întreținerea comună intersectorială și transregională și utilizarea datelor guvernamentale și îmbunătățește cooperarea."

China a lansat rețeaua de servicii națională bazată pe Blockchain pentru uz comercial în urmă cu câteva zile. Banca industrială și comercială din China, sau ICBC, a lansat prima carte albă blockchain pentru sectorul bancar. Orașul Chongqing a lansat, de asemenea, prima sa alianță de inovație Blockchain pentru nivel provincial.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.