Știri Blockchain și Crypto - Descoperirea motivației din spatele Conferinței despre criptomonede din Coreea de Nord - 2020-04-12

Organizația Națiunilor Unite a avertizat că participarea la Conferința despre criptomonede din Coreea de Nord în februarie va constitui probabil o încălcare a sancțiunilor.

Știri Blockchain și Crypto - Descoperirea motivației din spatele Conferinței despre criptomonede din Coreea de Nord - 2020-04-12

Organizația Națiunilor Unite a avertizat că participarea la Conferința despre criptomonede din Coreea de Nord în februarie va constitui probabil o încălcare a sancțiunilor. Potrivit Reuters, această notificare a fost emisă într-un raport confidențial care va fi transmis Consiliului de Securitate al O.N.U., la sfârșitul acestei luni.

Avertismentul vine după ce o serie de evenimente au stârnit suspiciuni în jurul interesului tot mai mare al Coreei de Nord pentru blockchain și criptomonede. În luna august, un grup de monitorizare a aplicării sancțiunilor din O.N.U.a raportat că agenții din Coreea de Nord au generat aproximativ 2 miliarde de dolari prin furtul banilor de la instituțiile financiare și schimburile de criptomonede. Raportul scurs menționează că Coreea de Nord intenționează să utilizeze banii pentru programele sale de distrugere în masă, creând un motiv important de îngrijorare.

Coreea de Nord a fost supusă sancțiunilor O.N.U.de la primul test nuclear din 2006. Țara se confruntă cu sancțiuni pentru interdicțiile comerciale de materiale și bunuri legate de arme, alături de cele care acoperă active financiare (de exemplu, criptomonede) și tranzacții bancare.

Pe lângă fondurile furate, avertismentul O.N.U.vizează rechizitoriul cercetătorului fundației Ethereum Virgil Griffith, care a călătorit în Coreea de Nord în aprilie anul trecut pentru a participa la prima conferință blockchain din Coreea de Nord.

Potrivit rechizitoriului, Griffith a furnizat servicii Republicii Populare Democrate din Coreea, fără a obține aprobarea de la Oficiul de control al activelor străine al Trezoreriei Statelor Unite. Griffith a fost acuzat de o conspirație pentru încălcarea legii privind sancțiunile din SUA și riscă până la 20 de ani de închisoare.

Brittany Kaiser - o activistă, informatorul Cambridge Analytica și subiectul documentarului Netflix „The Great Hack” - a explicat că a fost invitată în august anul trecut să participe la un eveniment din Coreea de Nord programată pentru septembrie (care a fost anulată în cele din urmă din motive necunoscute), printr-o Telegramă grup organizat de Emms.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.

Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.