Stiri Blockchain si crypto – Criptomonede in ajutorul victimelor de dezastru – “Friendly fork” in comunitatea Ethereum – 25.06.2019

Stiri Blockchain si crypto – Criptomonede in ajutorul victimelor de dezastru – “Friendly fork” in comunitatea Ethereum – 25.06.2019

Oxfam probeaza ajutorul in caz de dezastru folosind DAI

Oxfam International, un non-profit bazat in Regatul Unit cu influenta globala, a petrecut o luna testand steblecoin-ul de la MakerDAO, DAI ca si un vehicul pentru a ajuta victimele dezastrelor.

Proiectul pilot din tara Vanuatu din Pacificul de Sud a fost condusa in parteneriat cu firma tech australiana Sempo si startup-ul ethereum ConsenSys, conform unui raport al publicatiei australiene Micky. Vanuatu sufera riscuri continue de tsunami, cicloni si eruptii vulcanice iar saracia este ridicata.

In pilotul numit UnBlocked Cash, 200 de rezidenti din satele Pango si Mele Maat de pe insula Efate au primit carduri incarcate cu 4,000 de vatu (€40) in moneda DAI. Cardurile puteau fi folosite pentru plati in cadrul unei retele de magazine si scoli locale, cu 32 de vanzatori in total.

Vanzatorilor li s-au dat telefoane Android cu o aplicatie care le permitea sa accepte astfel de plati, fiindu-le posibil sa rascumpere DAI pentru valuta fiat prin Sempo sau la alte schimburi crypto daca doresc. (Sursa EN)

Un membru Ethereum planuieste un “friendly fork” pe blockchain

Un membru al comunitatii Ethereum este pe cale sa inceapa ceea ce s-ar putea numi un “friendly fork” pe blockchain-ul Ethereum.

Numit “Alternateth”, James Hancock, liderul echipei care se ocupa cu proiectul la startup-ul ETHSignals, a spus intr-un interviu CoinDesk ca spera ca reteaua sa functioneze ca o retea “sora” cu Ethereum care sa valideze idei si proof-of-concepts inainte ca acestea sa fie adaugate la blockchain-ul primar. Scopul este de a initia ruptura in aproximativ doua luni.

“Pentru ca Ethereum sa fie o moneda sanatoasa, trebuie sa fie conservatoare in ceea ce priveste schimbarile,” spune Hancock. “Pentru ca Ethereum sa tina pasul cu competitia trebuie sa continue sa faca schimbari. Aceste doua idei sunt in tensiune pentru ca este greu sa le faca bine pe amandoua.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania!
Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.
Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S