Știri Blockchain și Crypto - Cum poate fi sprijinită educația prin tehnologia Blockchain – Platformele crypto în UE, destin incert? - Oficialii japonezi vor un Yen digital pentru a contracara expansiunea digitală a Chinei

Cum poate fi sprijinită educația prin tehnologia Blockchain Alianța pentru Educație Blockchain lansată de Acceleratorul Blockchain MouseBelt a câștigat mai mulți membri notabili.

Știri Blockchain și Crypto - Cum poate fi sprijinită educația prin tehnologia Blockchain – Platformele crypto în UE, destin incert? - Oficialii japonezi vor un Yen digital pentru a contracara expansiunea digitală a Chinei

Cum poate fi sprijinită educația prin tehnologia Blockchain

Alianța pentru Educație Blockchain lansată de Acceleratorul Blockchain MouseBelt a câștigat mai mulți membri notabili.

Ashlie Meredith, directorul programului universitar pentru MouseBelt Blockchain Accelerator, a declarat pe 11 februarie că noii membri includ motorul de efectuare al plăților Behemoth Mastercard, Platforma de exchange Binance, Binance X, acceleratorul Ripple Xpring și Platforma de Exchange KuCoin.

Platforma contractuală inteligentă NEO, Start-Up-ul de Internet IoTeX, firma de securitate blockchain Quantstamp și serviciul de blockchain pentru date Constellation Labs s-au alăturat, de asemenea, alianței.

Potrivit site-ului său oficial, Alianța pentru Educație Blockchain își propune să sprijine educația „pentru a asigura studenților capacitatea să primească abilitățile, conexiunile și cunoștințele necesare pentru a contribui la ecosistemul blockchain.”

La lansarea sa din octombrie 2019, alianța a cuprins printre membrii săi Fundația pentru Dezvoltare Stelară, Tron, Hedera, Icon, Ontologie, Wanchain, Harmony One, Nervos, Orbs, LTO Network, Emurgo, Nem și ETC.

În august 2019, MouseBelt a lansat o inițiativă de educație blockchain în trei campusuri din sistemul Universității din California.(Sursa EN)

Platformele crypto în UE, destin incert?

În ultima perioadă, Uniunea Europeană a fost o scenă fierbinte pentru evoluțiile politice și de reglementare care ar putea avea un impact considerabil asupra operațiunilor cotidiene ale furnizorilor de servicii financiare ale continentului. În timp ce Regatul Unit și-a continuat definitiv angajamentul de a părăsi Blocul Comunitar,  a introdus incertitudinea politică pentru întreprinderile care operează în U.K., punerea în aplicare a noii legislații anti-spălare a banilor la nivelul întregii UE a adus certitudine normativă - împreună cu povara de conformitate

Într-o altă ordine de idei, autoritățile financiare europene își exprimă din ce în ce mai mult intențiile de a crea un nou cadru de reglementare pentru activele digitale care să echilibreze măsurile de securitate robuste și să permită o extindere lină a sectorului tehnologiei financiare.

La prima vedere, în plan declarativ, poate părea că peisajul de reglementare al UE prezintă un întreg coerent, directivele trimise de la Bruxelles obligând guvernele tuturor statelor membre să acționeze în mod uniform.

Cu toate acestea, o privire mai atentă asupra structurilor politice ale UE dezvăluie o imagine mult mai fluidă, în care de multe ori cadrele de reglementare la nivelul UE larg lasă guvernelor naționale spațiu suficient pentru a introduce reguli fundamentale care pot varia semnificativ de la o țară la alta. Această situație poate fi dezavantajoasă pentru firmele crypto care doresc să desfășoare activități în mai multe state membre ale UE.

În general, atitudinea de a aduce furnizorii de servicii crypto în domeniul de aplicare a reglementărilor globale AML nu este unică pentru UE. Procese similare au loc în multe alte jurisdicții și este doar o problemă de timp înainte ca activele digitale să obțină un statut reglementat aproape universal. Deși este posibil ca mai multe companii să urmeze calea Deribit și să părăsească UE din cauza sarcinii de reglementare crescute, majoritatea vor rămâne și, în cele din urmă, vor  profita de avantajele statutului lor de conformitate.(Sursa EN)

Oficialii japonezi vor un Yen digital pentru a contracara expansiunea digitală a Chinei

Șeful comisiei de cercetare a sistemelor bancare și financiare din Partidul Democrat Liberal din Japonia, Kozo Yamamoto, a declarat că țara ar trebui să creeze un yen digital în doi-trei ani.

Yamamoto a declarat că planurile pentru moneda sa digitală a băncii centrale (CBDC) ar trebui incluse în orientările politice ale guvernului la jumătatea anului. El a explicat că monedele digitale ar putea să se răspândească rapid în economiile emergente și să ajute China - care lucrează la un CBDC - să-și avanseze hegemonia digitală. Din această cauză, el a spus că dezvoltarea yenului digital trebuie să fie rapidă: "Cu cât mai repede cu atât mai bine. Vom redacta propuneri care vor fi incluse în orientările politice ale guvernului și, sperăm, să se realizeze în doi-trei ani. [...] Dacă fiecare țară reușește să controleze fluxurile de bani cu propriile monede (digitale), acest lucru ar putea împiedica o mare schimbare într-un moment de criză și stabiliza propria economie. "

Observațiile lui Yamamoto vin, în ordine cronologică cele ale fostului ministru al economiei și membru al partidului de guvernământ Akira Amari, care a spus că vrea să emită un CBDC pentru a contracara viitorul yuan digital din China. Yamamoto a recunoscut că, deși răspândirea CBDC-urilor poate submina supremația dolarului, ar putea stabiliza și piețele emergente bazându-se pe dolarul precum Cambodgia.

Parlamentarii japonezi au cerut recent guvernului lor să facă eforturi pentru ca monedele digitale să fie plasate pe agenda G7 în acest an. În plus, la sfârșitul lunii ianuarie, viceguvernatorul Băncii Japoniei a declarat că instituția trebuie să fie gata să emită un CBDC în cazul în care publicul va cere o creștere ca răspuns la evoluția tehnică.
Între timp, banca centrală a Chinei a finalizat recent proiectarea infrastructurii și testarea în comun a yuanului digital.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania


Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano Sde la magazinul Tradesilvania.