Știri Blockchain și Crypto – Dubai introduce o platformă KYC Blockchain –Emiratele Arabe Unite introduc o platformă medicală Blockchain - 2020-03-19

Dubai International Financial Center (DIFC) și banca Mashreq au anunțat lansarea noii lor platforme de partajare a datelor blockchain la 1 martie. Această platformă va permite întreprinderilor și corporațiilor autorizate să ...

Știri Blockchain și Crypto – Dubai introduce o platformă KYC Blockchain –Emiratele Arabe Unite introduc o platformă medicală Blockchain - 2020-03-19

Dubai introduce o platformă KYC Blockchain

Dubai International Financial Center (DIFC) și banca Mashreq au anunțat lansarea noii lor platforme de partajare a datelor blockchain la 1 martie. Această platformă va permite întreprinderilor și corporațiilor autorizate să deschidă conturi bancare digitale instantaneu verificând identitățile lor printr-un blockchain intern.

Mashreq realizează acest lucru eliminând procedura KYC bazată pe hârtie și înlocuind-o cu una digitală centrată pe blockchain. DIFC pregătește fiecare nouă înregistrare KYC ca parte a cererii de licență corporativă a unei companii. Cu acordul clientului, aceste informații sunt apoi distribuite electronic cu Mashreq prin intermediul blockchain-ului. Rezultatul este o simplificare a procesului prin care trec companiile în momentul deschiderii unui nou cont bancar. Acest lucru va face mai ușor și mai rapid pentru noile companii să facă afaceri în Emiratele Arabe Unite.

Potrivit declarației lor, firma fintech susținută de DIFC Norbloc a furnizat platforma blockchain (Fides), Gowling WLG a elaborat acordurile legale, iar Deloitte a sprijinit Mashreq cu guvernanța și managementul programului.

Modificările recente ale cadrului DIFC sunt cele care au făcut posibilă lansarea recentă a Mashreq Bank. DIFC este una dintre zonele libere independente ale Dubaiului, oferind companiilor proprietatea 100% a afacerilor lor fără a fi nevoie de un partener local.

Cadrul legal al DIFC pune un accent deosebit pe protecția datelor, menținând în același timp practici compatibile cu toate reglementările UE și cu liniile directoare OCDE. Sistemul lor este conceput pentru a ajuta organizațiile să proceseze informațiile lor privind respectarea personală, respectând în același timp dreptul fiecărui individ la confidențialitate. Ahmed Abdelaal, CEO al Mashreq, a adăugat că: „Programul se aliniază cu Strategia Blockchain UAE 2021, alocând începutul unei călătorii către o viziune mai largă a formării unui consorțiu de bănci, organelor guvernamentale, precum și altor autorități de autorizare, pentru partajarea fără probleme a datelor KYC ale clienților, ceea ce duce la creșterea transparenței , un plus de securitate și o experiență mai bună a clienților.. ”

Emiratele Arabe Unite a luat recent o poziție pozitivă asupra industriei criptelor și a Blockchain. Pe lângă platforma KYC a Mashreq, sunt în curs de dezvoltare și alte alte inițiative bazate pe blockchain. Acestea includ un proiect comercial digital numit „Drumul mătăsii digitale” și o platformă de schimb de documente cunoscută sub numele de „Rețeaua de încredere bancară”.(Sursa EN)

Emiratele Arabe Unite introduc o platformă medicală Blockchain

Ministerul Sănătății și Prevenției din Emiratele Unite (MoHAP), împreună cu Ministerul Afacerilor Prezidențiale, Dubai Healthcare City și alte autorități relevante, au lansat o platformă de stocare a datelor de sănătate bazată pe blockchain.

Potrivit The Emirates News Agency din 2 februarie, platforma bazată pe blockchain își propune să îmbunătățească eficiența serviciilor de sănătate inteligente ale MoHAP și ale altor autorități de sănătate. Acesta va ajuta utilizatorii să eficientizeze căutarea instalațiilor de sănătate și a personalului medical și tehnic autorizat, precum și să întrebe despre lanțurile de aprovizionare cu medicamente.

Potrivit Dr. Lubna Al Shaali, directorul departamentului de politici de sănătate publică, noua platformă blockchain de stocare a datelor va ajuta la securizarea unei baze de date neschimbabile, descentralizate și criptate, cu protecție de înaltă securitate pentru a verifica validitatea și fiabilitatea datelor.

Conform planurilor Ministerului pentru introducerea inteligenței artificiale (AI) în serviciile de sănătate, platforma va conține, de asemenea, funcționalități AI. "Proiectele bazate pe AI vor juca un rol cheie în îmbunătățirea capacităților serviciilor de asistență medicală și în furnizarea de soluții medicale inteligente, în conformitate cu Centenarul UAE 2071 și cu strategia sa de inteligență artificială", a spus dr. Amin Hussein Al Amiri, subsecretar asistent din Politica și licențele de sănătate publică ale Ministerului Sănătății și Prevenției.

80% din entitățile guvernamentale din Emiratele Arabe Unite au început să utilizeze blockchain. În ultimele câteva luni, Departamentul de Dezvoltare Economică din Dubai și-a anunțat trecerea către o platformă de registru de afaceri unificată bazată pe blockchain pentru a îmbunătăți ușurința de a face afaceri în Dubai și pentru a permite emitenților de licențe să gestioneze licențele comerciale și registrele corporative.

Fiind descentralizat, sigur, transparent și eficient în gestionarea datelor, sectorul sănătății poate beneficia enorm de tehnologia blockchain. Cu toate acestea, există și mai multe provocări, cum ar fi modul în care se poate adapta la aplicațiile din lumea reală atunci când vine vorba de reglementare, confidențialitate, afaceri și relații de furnizori și pacienți, care sunt unice pentru asistența medicală.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania


Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.