Știri Blockchain și Crypto - Exchange de top din Venezuela lansează suport pentru transferuri offline de Bitcoin - Cresc investițiile chineze în Blockchain - 01-05-2020

Criptolago schimb de criptomonede venezuelean a anunțat că va lansa un sistem de plată bazat pe mesaje text, care poate prelucra tranzacțiile din Petro (PTR) și alte criptomonede din Venezuela.

Știri Blockchain și Crypto - Exchange de top din Venezuela lansează suport pentru transferuri offline de Bitcoin - Cresc investițiile chineze în Blockchain - 01-05-2020

Exchange de top din Venezuela lansează suport pentru transferuri offline de Bitcoin

Criptolago schimb de criptomonede venezuelean a anunțat că va lansa un sistem de plată bazat pe mesaje text, care poate prelucra tranzacțiile din Petro (PTR) și alte criptomonede din Venezuela.

Sistemul poate expune noi segmente de populație din Venezuela criptomonedelor pe fondul crizei de hiperinflație în curs de desfășurare a țării - valoarea bolivarului venezuelean a fluctuat cu 1,58% în ultimele 24 de ore și aproximativ 2.500% în 12 luni.

Într-un tweet publicat pe 6 aprilie, Criptolago a declarat că a dezvoltat serviciul ca răspuns la un apel al președintelui țării pentru ca companiile financiare să dezvolte platforme de plată paralele cu sistemul bancar venezuelean care poate prelucra transferurile de Petro: „Urmând îndrumările președintelui nostru Nicolas Maduro și în favoarea criptonetizării noastre, cu noua funcție de Plăți pentru SMS, am deschis posibilitatea tuturor oamenilor venezueleni de a efectua tranzacții Petro într-un mod foarte practic."

Sistemul de plăți bazat pe SMS poate, de asemenea, să proceseze tranzacții offline în toate activele criptate suportate pe Criptolago, ceea ce înseamnă că venezuelenii pot acum transfera Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Dash (DASH), Bolivares din Venezuela și simbolul proprietar al venezueleanului " investiție cryptobank ”Glufco fără conexiune la internet.

Cu aproximativ 30% din cetățenii din Venezuela care nu pot accesa internetul, sistemul de plăți bazat pe SMS-ul Criptolago va permite probabil noi segmente ale populației să se angajeze cu criptomonede. Serviciul este disponibil exclusiv pentru utilizatorii înregistrați.

Venezuela este deja sursa dominantă de volum pe alte platforme de plată criptă offline - țara reprezentând 95% din tranzacțiile utilizând DashText începând cu mai 2019.

În ciuda eforturilor președintelui Venezuela și fostului șofer de autobuz, Nicolas Maduro, de a mandata utilizarea PTR ca mijloc de schimb în țară, o aparentă incertitudine pe piață face ca instrumentul să nu fie utilizat pentru monedă.

Potrivit site-ului local de știri crypto Morocotacoin, pe 6 aprilie, PTR tranzacționa cu 23 de dolari pe Criptolago și 11,5 USD pe AmberesCoin, în timp ce sursele oficiale au pretins că prețul lui Petro depășea 50 de dolari.

(Sursa EN)

Cresc investițiile chineze în Blockchain

China se apropie rapid de Statele Unite în ceea ce privește investițiile legate de Blockchain, potrivit unui raport recent elaborat de firma de cercetare CB Insights, cu sediul în New York.

Cercetătorii au descoperit că țara dominantă din Asia de Est, China a înregistrat 22% din investițiile blockchain în 2019, comparativ cu 31% pentru SUA Acest lucru reprezintă o îmbunătățire semnificativă pentru China, comparativ cu 2015, când a avut un scăzut 2% în timp ce SUA obțineau 51 % din totalul finanțării.

Nu este surprinzător, având în vedere că sunt cele două mari economii din lume. În cel mai bun caz, însă, concluziile acestui raport CB Insights sugerează doar că competiția SUA - China se intensifică și în spațiul blockchain. Nu oferă o imagine clară a țării care se află în fața dezvoltării blockchain.

În plus, având în vedere că există o mulțime de rapoarte conflictuale privind investițiile blockchain, este dificil să spunem sigur ce proporție de investiții globale pentru blockchain se adresează oricărei țări. De exemplu, potrivit CB Insights, anul 2019 a înregistrat un volum global de investiții de aproximativ 2,8 miliarde de dolari, în scădere față de 4,2 miliarde de dolari în 2018.

La începutul acestui an, Xinhua – agenția de presă financiară de stat din China - și platforma de date financiare Rhino Data au raportat că tranzacțiile de investiții chineze au ajuns la aproximativ 3,44 miliarde de dolari (24,4 miliarde de yuani chinezi) în 245 de oferte în 2019. Aceasta reprezintă o scădere de 40,8%. în volumul investițiilor, comparativ cu 2018.

Experții spun că majoritatea investițiilor din China își au originea pe plan local de acum, dar se așteaptă la mai multe fonduri străine în viitorul apropiat. Kevin Shao, de la Bitrise Capital Partners, a declarat:„În prezent, principalii investitori sunt în principal instituții interne de capital de risc și investitori individuali ca investitori în stadiu incipient. Cu toate acestea, credem că odată cu internaționalizarea în creștere a tehnologiei Blockchain, procentul instituțiilor de investiții străine va crește în timp. "

Nu există rapoarte ușor disponibile, concentrate doar pe cât de mult s-a întâmplat investiția blockchain în SUA anul trecut, dar, din nou, cifrele CB Insights arată mai ales că scena blockchain din China este în curs de dezvoltare. În loc să analizăm cifrele, ar putea fi util să se ia în considerare evenimentele reale, inclusiv poziția guvernului, distribuția talentului și implicarea întreprinderii pentru a obține o idee despre modul în care se conturează concurența blockchain între cele două țări.

În octombrie 2019, președintele chinez Xi Jinping a sprijinit public tehnologia blockchain, îndemnând țara să „considere blockchain ca o descoperire importantă a inovației independente a tehnologiilor de bază” și să accelereze dezvoltarea acesteia. Conform acceleratorului de blockchain Consensys, China are peste 500 de proiecte de blockchain înregistrate, majoritatea fiind conduse de guvern.

Ca parte a sprijinului său pentru blockchain, Banca Populară Chineză - banca centrală a țării - lucrează la lansarea unui yuan digital, care va fi alimentat de un blockchain centralizat. Conform rapoartelor, banca centrală a finalizat dezvoltarea esențială a monedei digitale și este acum în proces de elaborare a legislației pentru circulația sa.

Poziția guvernului chinez, condusă de discursul președintelui Xi, a avut două efecte asupra scenei dezvoltării blockchain din țară. În primul rând, a prezentat calea viitoare a industriei. În al doilea rând, a făcut ca principalul statut de blockchain și a promovat dezvoltarea sa ordonată, deschizând astfel mai multe oportunități pentru a intra noi jucători. Qi Qi, CEO-ul incubatorului de blockchain B-Labs, a declarat: „Din partea capitalului, fondurile tradiționale autohtone sunt mai dispuse să se implice, mai ales acordând atenție domeniului blockchain-ului industrial, ceea ce reprezintă un progres important pentru fondurile tradiționale și pentru industria blockchain.”

Simon Li, partener fondator la Chain Capital, a declarat, de asemenea, că „guvernul chinez îmbrățișează activ blockchain-ul și îl va folosi în sistemul afacerilor guvernamentale pentru a crea multe scenarii de aplicații.”

Guvernul SUA are o abordare ceva mai prudentă a blockchain-ului. În timp ce câteva agenții guvernamentale - în mare parte militare - explorează utilizarea blockchain-ului în țară, este totuși greu de spus că guvernul este în special pro-blockchain, iar acest lucru ar putea limita fluxul de investiții blockchain în țară. Sukhi Jutla, co-fondatorul MarketOrders - o platformă blockchain pentru industria bijuteriilor - a declarat: „Deși SUA este încă un lider cheie când vine vorba de investiții blockchain, nu poate concura cu China. SUA sunt împiedicate de reglementări care sunt lente și nu țin pasul cu inovațiile tehnologiei. China este capabilă să se deplaseze cu viteză, deoarece guvernele lor le permit spațiul să facă ceea ce trebuie să facă. "

(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.