Știri Blockchain și Crypto –Exportul de vite din Australia în China, utilizând Blockchain - Mastercard și R3 colaborare cu Linux pentru un nou proiect de exchange privind securitatea datelor - 12-05-2020

Platforma de trasabilitate a animalelor australiene, Aglive Group Limited, a anunțat finalizarea unui pilot de urmărire a exporturilor de carne de vită din Australia în China, pe 4 mai. Platforma australiană de urmărire a animalelor Aglive...

Știri Blockchain și Crypto –Exportul de vite din Australia în China, utilizând Blockchain - Mastercard și R3 colaborare cu Linux pentru un nou proiect de exchange privind securitatea datelor - 12-05-2020

Exportul de vite din Australia în China, utilizând Blockchain

Platforma de trasabilitate a animalelor australiene, Aglive Group Limited, a anunțat finalizarea unui pilot de urmărire a exporturilor de carne de vită din Australia în China, pe 4 mai. Platforma australiană de urmărire a animalelor Aglive a finalizat un pilot care a monitorizat transporturile de carne de vită în China.

Procesul Aglive a fost lansat la sfârșitul lunii ianuarie și a fost desfășurat în parteneriat cu compania globală de logistică maritimă DB Schenker și organismul industriei Carne și zootehnie Australia. De acolo, produsele de vită congelate au fost urmărite de-a lungul lanțului de aprovizionare pe măsură ce carnea a fost transportată de către marfă terestră în statul Queensland și apoi expediată la Shanghai - asigurându-se că produsele sunt depozitate în condiții de siguranță pe tot timpul tranzitului. Produsele au fost apoi distribuite magazinelor alimentare din Shanghai.

Directorul executiv Aglive, Paul Ryan, a subliniat că fiecare produs individual, cutie și recipient de aer utilizat de-a lungul lanțului de aprovizionare este identificat și urmărit, cu dispozitive Internet-of-Things incluse alături de produse pentru înregistrarea datelor de temperatură și locație.

Executivul subliniază că Aglive este „neutru din punct de vedere tehnologic” și „va funcționa cu orice tehnologie blockchain oferă cele mai bune rezultate pentru clientul nostru”. Ryan a declarat că ideea unui proces de trasabilitate în parteneriat cu Macka a fost concepută la sfârșitul anului 2019, cu toate acestea, a înregistrat întârzieri din cauza COVID-19 și o adoptare lentă a tehnologiilor utilizate.

„Adoptarea noilor concepte și practici nu este niciodată ușoară, întrucât atragerea afacerilor, ca de obicei, poate fi puternică”, a spus Ryan. „Partea cea mai lentă și cea mai grea a realizării unui proiect este încurajarea diverșilor participanți să dedice suficient timp și resurse pentru implementarea schimbărilor.”

„Deși există deseori cele mai bune intenții, ceea ce se intenționează să dureze zile, durează adesea săptămâni. În mod similar, ceea ce intenționează să dureze săptămâni, poate consuma foarte repede luni ”, a adăugat el.

Aglive a folosit o aplicație digitală de vânzări naționale pentru a integra acreditarea fermei și managementul transportului maritim pe aceeași platformă - permițând părților interesate să urmărească fiecare articol în parte în lanțul de aprovizionare folosind coduri QR unice.

În prezent, platforma lucrează pentru a introduce soluția produsă pe placă pe piețele marilor producători de animale din întreaga lume, inclusiv Uniunea Europeană, Brazilia, Canada, Argentina și Uruguay.

„Obiectivul final este de a reduce hârtiile pentru fermă, astfel încât fermierii să poată gestiona fermele și nu formularele, astfel încât să poată furniza dovezi care îi ajută să câștige prețuri premium pentru produsele alimentare pe care le produc”, a spus Ryan.

„Pe scurt, obiectivul este să se asigure că fermierii pot câștiga mai mulți bani pentru aceeași muncă.”(Sursa EN)

Mastercard și R3 colaborare cu Linux pentru un nou proiect de exchange privind securitatea datelor

Fundația Linux a lansat ToIP Foundation, o nouă coaliție inter-industrie care își propune să ofere un schimb de încredere de date pe internet.

Problemele de confidențialitate a datelor au crescut în 2020, deoarece datele cu caracter personal sunt din ce în ce mai utilizate pentru combaterea COVID-19. Fundația Linux, un consorțiu tehnologic non-profit, a anunțat astăzi un nou proiect de confidențialitate a datelor, care cuprinde zeci de giganți inter-industrie precum Mastercard și IBM.

Numită Fundația ToIP, noua coaliție de încredere în date își propune să ofere un schimb de încredere de date pe internet și să stabilească un standard global care să asigure încrederea digitală.

Participanții fundației ToIP includ o listă largă de companii, guverne și non-profit din industrii precum finanțele, software-ul pentru întreprinderi și asistența medicală.

Membrii fondatori includ gigantul de plăți Mastercard, IBM Security și Accenture, în timp ce membrii contribuitori prezintă consorțiul major blockchain R3, Universitatea din Arkansas și platforma de creditare online Kiva. Provincia Columbia Columbia este, de asemenea, printre membrii fondatori, a spus fundația ToIP.

Abbas Ali, șeful identității digitale la R3, a subliniat că R3 este extrem de angajat în dezvoltarea ecosistemelor de identitate digitală sigure, de încredere și de păstrare a vieții private. Executorul a menționat că platforma blockchain a întreprinderii open-source R3, Corda, este capabilă să deblocheze tranzacții private:

„Platforma noastră Corda este proiectată pentru a permite tranzacțiile private și, prin încorporarea activității Fundației ToIP, putem dezvolta soluții unice pentru auto-suveranitate în lumea digitală.”

Firma nu încearcă să pună în aplicare Corda în cadrul ToIP explicând: „R3 susține inițiativa industriei și se asigură că Corda funcționează cu standardele care ies din fundația ToIP / standardele definite sau stabilite de ToIP.”

Noua inițiativă pan-industrie speră să permită un nou nivel de identitate digitală și schimb de date verificabile, a spus directorul executiv al Fundației Linux, Jim Zemlin. Zemlin a subliniat că misiunea Fundației ToIP este de a „furniza stratul de încredere digital care lipsea din designul original al internetului” și de a declanșa o „nouă eră a posibilității umane”.

Mai exact, noul proiect de confidențialitate a datelor își propune să ajute întreprinderile să protejeze și să gestioneze activele și datele digitale într-un mediu complex de întreprinderi care implică sisteme precum Internet of Things și inteligența artificială.

Pentru a rezolva aceste provocări, Fundația ToIP intenționează să folosească modele de identitate digitală care folosesc portofele și credențe digitale interoperabile și noul standard W3C Verificable Credentials.

În timp ce diverse inițiative și protocoale vizează rezolvarea problemei de confidențialitate digitală, unii experți consideră că, după un deceniu de discuții, blockchain nu a reușit încă să-și livreze contul respectiv.

(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.