Stiri Blockchain si crypto – Facebook dezvaluie informatii despre LibraCoin – Libra se va distanta de Bitcoin – 20.06.2019

Stiri Blockchain si crypto – Facebook dezvaluie informatii despre LibraCoin – Libra se va distanta de Bitcoin – 20.06.2019

Facebook lanseaza documentatia LibraCoin

Ieri, Facebook si-a publicat documentatia cu privire la Libra si testnet-ul pentru a finisa detaliile sistemului sau blockchain inainte de lansarea publica in prima jumatate a anului 2020.

Facebook nu va detine din plin Libra, ci va avea un singur vot in controlul ei ca si alti membrii fondatori ai Libra Association, inclusiv Visa, Uber si Andeerssen Horowitz, care au investit fiecare cate 10 milioane de dolari in operatiunile proiectului. Asociatia va promova Blockchain-ul Libra open-source si platforma de dezvoltatori cu propriul limbaj de programare, Move, si va inscrie business-uri sa accepte Libra pentru plati si chiar sa le ofere clientilor reduceri sau rasplati.

Facebook lanseaza, de asemenea, o companie filiala numita Calibra, care se ocupa cu traficul crypto si protejeaza intimitatea utilizatorilor prin faptul ca niciodata nu se amesteca in platile Libra cu datele de pe Facebook, astfel nu poate fi folosita pentru ad targeting. Identitatea reala a utilizatorilor nu va fi legata de tranzactiile acestora vizibile public.

Facebook vrea sa se distanteze de Bitcoin

Seful blockchain de la Facebook, David Marcus, a spus ca Proiectul Libra se va dinstanta de Bitcoin si va impartasi informatii cu autoritatile. Marcus a facut aceste afirmatii in timpul unui interviu cu ziarul brazilian Estado de Sao Paulo, in care a dezvaluit faptul ca datele de pe Libra vor fi impartasite su autoritatile pentru a preveni crima si a asigura conformitatea cu regularizarile.

De asemenea, se crede ca Facebook nu are in planul initial sa profite din taxele de tranzactionare de pe Libra, si intentioneaza sa pastreze costurile asociate cu tranzactiile cat de mici posibil. Totusi, compania isi rezerva dreptul de a schimba aceste reguli.

Echipa Tradesilvania!
Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.
Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S