Stiri Blockchain si crypto – Facebook Libra si identitatea digitala – 28.06.2019

Stiri Blockchain si crypto – Facebook Libra si identitatea digitala – 28.06.2019

Pe langa lansarea unei criptomonede cu pret stabil pentru mase, este posibil ca Libra sa incerce sa schimbe felul in care oamenii au incredere unii in altii pe internet. La inceputul paginii 9 a documentului de initiere pentru Libra, intr-o sectiune care descrie consortiul care va guverna moneda Facebook, este declarat:

“Un scop aditional al asociatiei este de a dezvolta si promova un standard de identitate deschisa. Credem ca identitatea digitala decentralizata si portabila este o premisa pentru incluziunea si competitia financiara.”

Dave Birch, director al Consult Hyperion si autor al mai multor carti despre identitatea digitala si Bitcoin, a evidentiat aceste randuri ca fiind “cele mai interesante” din document. Finisarea cailor de a folosi identitatea pe internet este un lucru mai important pentru multi decat o presupusa criptomoneda, argumenteaza Birch, adaugand:

“Nu exista remarci de umplutura intr-un document Facebook care a durat un an pentru a fi intocmit. Este acolo cu un motiv. [Facebook] chiar vor incerca sa rezolve problema identitatii.”

In timp ce si altii au propus aranjamente asemanatoare (uneori implicand blockchain), nimeni nu a avut o influenta la fel de mare ca si Facebook, cu cei 2.38 miliarde de utilizatori. Daca Facebook va aproba abordarea subiectului identitatii de catre Libra, efectele vor avea un impact mai mare asupra pietei decat orice alt startup pentru identitate blockchain.

Si in ciuda reputatiei sale ca si o entitate caruia ii place sa traga cu ochiul, Facebook a mai sugerat astfel de incercari in trecut. In februarie, inainte de publicarea documentului despre Libra, Mark Zuckerberg a declarat ca investiga potentialul blockchain de a le permite utilizatorilor sa le logheze pe diferite servicii folosind un singur set de credentiale fara a se baza pe parti terte. (Sursa EN)

Echipa TradesilvaniaNu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S