Guvernul maltez continuă implementarea Blockchain

La 21 februarie 2020, pe fondul incertitudinii MFSA (Autoritatea Malteză Pentru Servicii Financiare) din Malta a dat o declarație publică, declarând că Binance „nu este autorizat de către MFSA să funcționeze în sfera criptomonedelor”. Autoritatea a clarificat faptul că rapoartele de presă recente s-au referit în mod incorect la Binance ca la o „firmă de criptomonede bazată în Malta”, în timp ce schimbul „poate să nu se încadreze în domeniul supravegherii reglementării.”

Adresându-se la articole de știri care afirmă că Binance nu este reglementat să funcționeze în Malta, CEO-ul schimbului a declarat că Binance „nu are sediul sau nu operează în Malta”.

Când i s-a cerut să-și clarifice relația cu MFSA, Binance nu a răspuns. De asemenea, MFSA a refuzat să comenteze această poveste.

Cu toate acestea, deși actualul prim-ministru Abela nu pare încă dispus să comenteze public despre criptomonede și blockchain, noul guvern se pare că este încă interesat să continue ca o ”insulă blockchain”. Bartolo Clayton - care a fost numit recent de Abela în funcția de secretar parlamentar responsabil pentru serviciile financiare, economia digitală și inovație, funcție deținută anterior de ministrul Schembri prietenos cu criptomonedele - a clarificat poziția oficială a lui Binance: „Binance nu a fost niciodată în posesia unei licențe oficiale de către MFSA. Această declarație a fost confirmată în continuare de către Changpeng Zhao, CEO al Binance, pe contul său personal de Twitter, unde a mai declarat că Malta nu și-a schimbat poziția. Prin urmare, acest lucru NU înseamnă că Guvernul a introdus într-un fel sau altul o poziție mai aspră sau mai strictă față de criptomonede. "

Clayton a adăugat că guvernul Maltei este încă angajat să urmeze calea blockchain și că mai multe informații vor fi dezvăluite în curând: „Guvernul Maltei s-a angajat să consolideze blockchainul împreună cu alte sectoare de nișă. Este de părere că guvernul maltez consideră că ar trebui să fie explorate și încurajate mai multe sinergii între aceste sectoare emergente pentru a profita și a exploata beneficiile lor. Mai mult, Guvernul Maltei optează pentru o strategie generală și holistică pentru serviciile digitale, financiare și inovatoare din Malta. Mai multe detalii despre noua strategie vor fi dezvăluite în lunile următoare. "

Prin urmare, noul guvern maltez nu a luat oficial o opțiune diferită în ceea ce privește criptomonedele. În ceea ce privește acum, autoritatea de reglementare continuă să se consulte cu actorii din industrie cu privire la inițiativele sale legate de cripto. La începutul acestei săptămâni, MFSA a publicat feedback cu privire la definiția jetoanelor de securitate și la provocările cu care se confruntă aceste active pe piețele malteze și la modul în care acestea pot fi abordate într-o manieră care nu înăbușă inovația.(Sursa EN)

Kaspersky lansează o mașină de vot bazată pe Blockchain

În această săptămână, Kaspersky Lab, o firmă de securitate cibernetică care monitorizează industria criptomonedelor și activele digitale emergente,  a dezvăluit un nou tip de aparat de vot bazat pe blockchain folosind Polys, sistemul lansat în noiembrie 2017, conceput pentru a fi un mod eficient și sigur de a vota online.

Deși Kaspersky are sediul la Moscova, compania are birouri în Statele Unite și în întreaga lume. În urma raportărilor intervenției ruse în alegerile prezidențiale din 2016, cetățenii americani pot vedea unele dintre aceste inovații ca modalități alternative de a vota la alegerile viitoare.

Prevenirea fraudei electorale cu sisteme de vot bazate pe blockchain a fost deja explorată de câteva guverne. Prima țară care a folosit una la alegeri a fost Sierra Leone, care a înregistrat aproximativ 70% din voturile exprimate pe blockchain în 2018. Mai recent, comisarul general al alegerilor din India a anunțat că cetățenii lor vor vota cu blockchain.

Întrucât Statele Unite și alte țări se bazează încă pe buletinele de hârtie pentru o serie de alegeri, alternativa dezvoltată de Polys poate oferi alegătorilor comoditatea de a-și face datoria civică în confortul propriei case cu securitatea unei tranzacții cripto. Roman Aleshkin, director de proiect pentru Polys, a explicat avantajele pe care le au metodele tradiționale de votare: „De la a vorbi cu clienții noștri, înțelegem problemele și inconvenientele cu care se confruntă atunci când organizează votarea pe hârtie. După cum vedem de pe platforma noastră Polys, votarea prin e-mail poate rezolva unele dintre aceste probleme, permițând mai multe posibilități de participare la distanță și chiar crescând numărul de persoane mai tinere. "

Potrivit Polys, alegătorilor li se vor emite coduri QR sau jeton unic. Acestea pot fi scanate, permițându-le să își exprime voturile pe una dintre noile mașini de vot.

În termeni crypto, alegerile care funcționează cu acest sistem ar funcționa ca tehnologia distribuită; votul va fi criptat, în timp ce legătura dintre alegătorul care l-a aruncat ar fi verificată. Alegătorii ar putea apoi să confirme că votul lor a fost înregistrat pe blockchain.

Această metodă reduce riscul de fraudă prin verificarea fiecărui alegător primește doar un vot pentru fiecare alegeri sau primare. De asemenea, ar elimina nevoia de multe locuri de votare în centrele urbane unde conexiunile la Internet sunt mai fiabile, reducând în continuare costurile. Votarea folosind blockchain-ul pe dispozitivele mobile le-ar permite alegătorilor să își urmeze buletinele de vot de la distanță, dar ar dezavantaja și anumiți alegători. Oricine fără acces la un smartphone, computer sau conexiune la Internet de mare viteză poate vedea opțiuni mai limitate pentru vot.

Cu toate acestea, în timp ce numărul de secții de votare și cabine ar putea fi redus sau relocat, cei care rămân ar oferi alegătorilor opțiunea de a utiliza aceste aparate de vot bazate pe blockchain. Aleshkin explică: „... dacă secțiile de votare fizice ar fi închise complet, acesta ar împiedica și înstrăina anumite grupuri de oameni de a participa la alegeri și de a-și auzi vocea. De aceea, am introdus noile noastre mașini de vot. Lucrând împreună cu platforma online, aceștia permit cetățenilor să voteze folosind metoda pe care o preferă, într-un mod convenabil și transparent. "

Mașinile de vot bazate pe Blockchain și votarea cu smartphone-uri pot oferi alegătorilor din multe țări un mod mai accesibil și mai convenabil de a-și vota. Menținerea integrității procesului electoral printr-un mod verificat și sigur de a vota va fi provocarea cu care se confruntă Kaspersky și alte companii care caută soluții.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano Sde la magazinul Tradesilvania.