Știri Blockchain și Crypto - Guvernul ucrainian dă liber la minarea criptomonedelor – BitGo își întărește poziția în Europa – Cum se vede viitorul inovării în India - 2020-02-14

Știri Blockchain și Crypto - Guvernul ucrainian dă liber la minarea criptomonedelor – BitGo își întărește poziția în Europa – Cum se vede viitorul inovării în India - 2020-02-14

Guvernul ucrainian dă liber la minarea criptomonedelor

Autoritățile ucrainene au spus că minarea criptomonedelor  nu necesită activitate de reglementare din partea organismelor guvernamentale de supraveghere sau a altor instituții ale terților.

În declarația sa privind activele virtuale publicată pe 7 februarie, Ministerul Transformării Digitale a Ucrainei a menționat  că minarea nu necesită reglementare de către autoritățile statului, deoarece această activitate este reglementată de protocolul însuși și de membrii rețelei.

În decembrie 2019, Guvernul ucrainean a aprobat versiunea finală a unei legi de spălare a banilor care se va ocupa de activele virtuale și furnizorii de servicii virtuale de activități conform recomandărilor internaționale în materie.

Noua lege include câteva orientări cu privire la modul în care guvernul intenționează să monitorizeze și să reglementeze tranzacționarea criptomonedelor. Una dintre orientări se concentrează pe tranzacții criptografice individuale în valoare mai mică de 30.000 hrivnia (1.300 USD), din care guvernul va colecta cheia publică a expeditorului în scopul monitorizării financiare. (Sursa EN)

BitGo își întărește poziția în Europa

BitGo o firmă din Statele Unite, fondată în 2013, la Palo Alto, California, apărută inițial ca o platformă majoră pentru stocarea Bitcoin online și  despre care azi se consideră că procesează peste 20% din toate tranzacțiile Bitcoin (BTC), își extinde obiectivul global prin înființarea a două noi entități pentrru custodia criptomonedelor reglementate în Europa.

BitGo, a înființat două noi structuri de custodie a criptomonedelor în Elveția și Germania,  începând cu data de 10 februarie 2020.

Întrucât cele două noi entități sunt reglementate de autorități financiare diferite, BitGo intenționează să permită clienților săi să aleagă jurisdicția care se potrivește cel mai bine afacerii lor.

Ca atare, BitGo GmbH, entitatea elvețiană a BitGo, este membră a celei mai mari organizații de autoreglementare a țării, Asociația Standardelor pentru Servicii Financiare, care este supravegheată de Autoritatea de Supraveghere a Pieței Financiare sau FINMA. Filiala germană BitGo, BitGo Deutschland GmbH, furnizează acum servicii de custodie în Germania și urmează să solicite aprobarea de reglementare în noiembrie 2020.

Mike Belshe, CEO  BitGo, a declarat că lansarea de noi entități de custodie a criptomonedelor în Europa este consecința firească a cererii crescute de servicii înregistrate în aceste două state în anul 2019.

În 2018, BitGo a devenit un custode calificat pentru criptomonede după ce firma a primit un statut de companie de încredere de stat de la divizia bancară din Dakota de Sud. Până în prezent, BitGo susține mai mult de 250 de monede și jetoane ale clienților din  50 de țări. (Sursa EN)

Cum se vede viitorul inovării în India

India a dezvoltat o relație oarecum ambiguă cu criptomonede, blockchain și alte tehnologii emergente. Pe de o parte, guvernul indian este un susținător major al tehnologiei ledger distribuite,  mai multe inițiative guvernamentale câștigând teren în toată țara. Pe de altă parte, Banca Rezervelor Indiei  (RBI) a emis o interdicție de facto asupra criptomonedelor atunci când a interzis băncilor să efectueze tranzacții care implică active digitale și servicii conexe în 2018.

Această măsură a dat o lovitură uriașă pentru ecosistemul cripto al țării și, de atunci, comunitatea utilizatorilor de criptomonede din India s-a confruntat cu RBI asupra legitimității interdicției. În cele din urmă, petițiile depuse de liderii industriei au ajuns la Curtea Supremă a Indiei, cazul fiind pus  în dezbatere în cadrul unei audieri care a avut loc în perioada 14 ianuarie - 23 ianuarie 2020, susținând că RBI acționează în afara autorității sale prin instituirea unei interdicții la nivel național privind activele digitale. Ashim Sood, consilier pentru IAMAI, a prezentat argumente puternice și convingătoare, care au fost susținute cu argumente dure, subliniind nevoia unei reglementări sensibile.

Având în vedere deschiderea guvernului față de blockchain, interdicțiile directe asupra criptomonedelor ar putea deveni un obstacol în calea sprijinului și promovării continue a tehnologiei deprofil . La nivel fundamental, blockchain-ul și criptomonedele sunt intrinsec legate, iar o interdicție generală ar putea ajunge să descurajeze creșterea blockchain-ului în India.

India se află la o răscruce fundamentală. Ambele părți aflate în dispută au fost îndrumate să prezinte un rezumat în scris al argumentelor lor în urma audierilor. Aceste audieri au oferit industriei criptomonedelor posibilitatea de a se angaja direct cu parlamentarii pentru a discuta despre adevărata natură a industriei, legitimitatea tehnologiei și efectele pozitive pe care  criptomonedele le-ar putea avea asupra economiei națiunii.

Cu un sentiment de optimism prudent, comunitatea utilizatorilor de criptomonede din India este unită în așteptarea hotărârii Curții Supreme. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.