Știri blockchain și crypto - Helium, o rețea wireles IoT bazată pe blockchain se extinde către Europa - Robinhood promite îmbunătățirea platformei în urma unei tragedii - Blockchain ar putea susține curând turismul medical în Coreea de Sud – 13-07-2020

Helium, o rețea wireless P2P bazată pe crypto și-a anunțat expansiunea către Europa, după lansare sa în America de Nord. Compania a mai lansat de asemenea Helium Tabs, care sunt niște dispozitive ce folosesc rețeaua descentralizată în scopuri de urmărire.

Știri blockchain și crypto - Helium, o rețea wireles IoT bazată pe blockchain se extinde către Europa - Robinhood promite îmbunătățirea platformei în urma unei tragedii - Blockchain ar putea susține curând turismul medical în Coreea de Sud – 13-07-2020

Helium, o rețea wireless IoT bazată pe blockchain se extinde către Europa

Helium, o rețea wireless P2P bazată pe crypto și-a anunțat expansiunea către Europa, după lansare sa în America de Nord. Compania a mai lansat de asemenea Helium Tabs, care sunt niște dispozitive ce folosesc rețeaua descentralizată în scopuri de urmărire. Conform site-ului oficial, durata bateriilor pentru dispozitiv este de peste 6 luni.

Hotspot-urile sunt atât puncte de acces wireless de mică putere, ce funcționează până la 10 mile depărtare, cât și noduri în Helium blockchain. Activitatea nodurilor este recompensată folosind tokenii companiei, Helium tokens (HNT). Nodurile sunt de asemenea accesibile prin internet-of-things, sau IoT, dispozitive ce sunt în conformitate cu standardele wireless de mică putere, LoRaWAN.

Rețeaua este menită să permită device-urilor IoT să acceseze o rețea wireless și funcționează totodată ca o poartă de acces la internet, necesitând o utilizare foarte scăzută de energie din partea dispozitivului. Device-urile din rețea pot de asemenea să efectueze tranzacții prin intermediul Helium blockchain.  (Sursa EN)

Robinhood promite îmbunătățirea platformei în urma unei tragedii

Alexander Kearns, un client în vârstă de 20 de ani al platformei de tranzacționare de acțiuni și criptomonede, Robinhood, s-a sinucis în urma unui sold negativ eronat de peste 730 000 $. Această eroare a determinat compania să ia măsuri pentru îmbunătățirea ofertei platformei. Conform anunțului oficial, Robinhood ia în calcul educarea clienților și adăugarea unor noi criterii, astfel încât aceștia să înțeleagă opțiunile sofisticate pentru tranzacționare ale platformei. Aceștia mai susțin faptul că vor mări conținutul educațional ce vizează opțiunile de tranzacționare pe site-ul lor, și vor aduce îmbunătățiri mesajelor și email-urilor trimise clienților, în legătură cu opțiunile pe care le au la dispoziție. Compania a mai anunțat ca va dona 250 000 $ Fundației Americane pentru Prevenirea Sinuciderilor.  (Sursa EN)

Blockchain ar putea susține curând turismul medical în Coreea de Sud

Un consorțiu public-privat din Busan, Coreea de Sud și-a prezentat intenția de a dezvolta o platformă de turism medical, bazată pe blockchain. Conform Gyeongnam Ilbo, inițiativa va fi condusă de Busan Bank. Aceștia doresc să înființeze platforma în al doilea cel mai mare oraș din țară ca populație, iar principalul lor țel este acela de a consolida sectorul turismului medical.

Consorțiul include Pusan National University Hospital, Dong-A University Hospital, Gosin University Gospel Hospital, Samyuk Busan Hospital și compania de brokeraj Knet Co. Ltd.

Acordul susține că firmele locale își vor reuni forțele cu sectorul bancar, și în mod deosebit cu Busan Bank, pentru a lansa o aplicație pentru smartphone, numită „Regional Mobile Medical Tourism Platform.”

Instituția bancară intenționează să dirijeze toate tranzacțiile bazate pe turismul medical, printr-o aplicație bazată pe blockchain, iar platforma va conecta de asemenea pacienții și instituțiile medicale din Busan.

Executivul Busan Bank, Bin Dae-in a declarat pentru presa locală că, „Busan Bank va colabora în mod activ la transformarea Busanului în cel mai bun district din Coreea, în ceea ce privește turismul medical. Vom juca un rol important în revitalizarea afacerilor locale, ce se ocupă cu turismul medical.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fară comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.