Știri Blockchain și Crypto – HTC lansează un smartphone ieftin cu opțiuni Blockchain – Statul Utah dorește să introducă votul prin Blockchain - 15-04-2020

Producătorul taiwanez de smartphone-uri HTC vinde acum o versiune mai scumpă a smartphone-ului său bazat pe blockchain-ul Exodus 1, cu un portofel digital încorporat, care permite utilizatorilor să...

Știri Blockchain și Crypto – HTC lansează un smartphone ieftin cu opțiuni Blockchain – Statul Utah dorește să introducă votul prin Blockchain - 15-04-2020

HTC lansează un smartphone ieftin cu opțiuni Blockchain

Producătorul taiwanez de smartphone-uri HTC vinde acum o versiune mai scumpă a smartphone-ului său bazat pe blockchain-ul Exodus 1, cu un portofel digital încorporat, care permite utilizatorilor să stocheze, să cumpere, să vândă și să comercializeze Bitcoin și alte criptomonede.

Exodus 1s se adresează utilizatorilor care doresc să-și „înfige degetele de la picioare în lumea cripto” și costă 219 € (244 dolari în SUA) - sau suma echivalentă în monedă criptă precum Bitcoin, Eth, LTC, BNB sau BCH.

În februarie, HTC și-a prezentat smartphone-ul Exodus 1; a venit cu o partiție sigură pe care utilizatorii puteau stoca criptomonede separat de sistemul de operare Android. Exodus 1 putea fi, de asemenea, inițial achiziționat doar cu cryptocurrency și purtat un preț de 699 USD.

Phil Chen, directorul descentralizat al HTC, a declarat că telefonul blockchain inițial a îndeplinit obiectivele de vânzare ale companiei. Exodus 1s reprezintă primul smartphone al companiei care poate acționa ca un nod Bitcoin complet, ceea ce înseamnă că devine parte a rețelei distribuite peer-to-peer.

Am oferit utilizatorilor posibilitatea de a deține propriile chei [criptografice] și acum am făcut un pas mai departe pentru a permite utilizatorilor să ruleze propriul nod Bitcoin complet", a spus Chen într-un comunicat. "Vă oferim instrumente pentru accesul la finanțele de bază universale; instrumente pentru a avea, metaforic,  o bancă elvețiană în buzunar."

Nodurile complete, a spus Chen, sunt ingredientul cel mai important în rezistența unei rețele Bitcoin și HTC a „coborât bariera de intrare pentru ca orice persoană să ruleze un nod”. Un nod nu este altceva decât un computer care rulează software care îi permite să devină parte a unei rețele monetare distribuite Bitcoin peer-to-peer. Un nod complet înseamnă pur și simplu o copie oglindă a întregului registru blockchain care există pe telefonul inteligent al utilizatorului.(Sursa EN)

Statul Utah dorește să introducă votul prin Blockchain

Alegătorii cu dizabilități din Statul american  Utah își vor putea folosi telefoanele inteligente pentru a vota la alegerile municipale din noiembrie, o extindere a unui test pilot anterior al tehnologiei bazate pe blockchain și un pas anothert spre a permite tuturor alegătorilor să voteze cu un dispozitiv mobil.

Statul, care are peste o jumătate de milion de rezidenți, este al treilea din Statele Unite care a inițiat un  parteneriat cu Tusk Philanthropies, un non-profit axat pe extinderea votului mobil la nivel național. Cel mai recent pilot este o colaborare între divizia electorală a județului Utah, filantropiile Tusk, Centrul Național de Cibersecuritate și dezvoltatorul de programe de votare bazat pe Boston, Voatz.

"Cred că este o mare extindere a proiectului de votare mobilă", a declarat prin e-mail Michela Menting, o director la ABI Research. "Cred că există cu siguranță potențialul de a extinde o astfel de tehnologie publicului larg, dar este întotdeauna dependentă de reușita mai întâi în grupuri de focalizare mai mici și, în special, pentru cele care adesea le este mai dificil să voteze - din cauza locației sau a handicapului ca în acest caz exemplu."

Statul Utah a ales să extindă utilizarea votării mobile după ce Centrul Național de Cibersecuritate (NCC) a finalizat recent un audit al unui pilot electoral din primare municipale din august, care a folosit aplicația de votare mobilă; auditul a constatat că rezultatele au fost exacte. Alegătorii cu dizabilități vor putea utiliza aplicația la viitoarele alegeri municipale.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano Sde la magazinul Tradesilvania.