Știri Blockchain și Crypto – Industria cafelei este interesată de Blockchain- Integrarea criptomonedelor în sistemul bancar, o certitudine - 2020-03-20

IBM este cel mai recent furnizor care oferă o platformă blockchain pentru producătorii de boabe de cafea care doresc să-și urmărească produsul în călătoria sa către piață - și lasă consumatorii să-și urmărească ...

Știri Blockchain și Crypto – Industria cafelei este interesată de Blockchain- Integrarea criptomonedelor în sistemul bancar, o certitudine - 2020-03-20

Industria cafelei este interesată de Blockchain

IBM este cel mai recent furnizor care oferă o platformă blockchain pentru producătorii de boabe de cafea care doresc să-și urmărească produsul în călătoria sa către piață - și lasă consumatorii să-și urmărească java înapoi la fermă pentru a descoperi unde și cum a fost crescut.

Aplicația „Mulțumesc fermierului meu” va fi lansată în martie și permite utilizatorilor să scaneze un cod QR pe ​​pachetele de cafea pentru a-și urmări călătoria și pentru a trimite o contribuție pentru sprijinirea proiectelor agricole durabile din comunitățile agricole de pe cinci continente.

Aplicația reprezintă doar utilizarea inițială a tehnologiei de livrare distribuită de la IBM (DLT) pentru un întreg ecosistem de cafea care include fermieri, comercianți, prăjitori, producători și distribuitori care doresc să reînnoiască un sistem de lanțuri de aprovizionare pe hârtie și să creeze șine digitale de plată pentru participanți.

Lucrăm la construirea unei identități de suveranitate pentru ca fermierii să dețină de fapt și să controleze datele produse de ferma lor”, a declarat Dave Behrends, fondatorul și președintele Farmer Connect. „Făcând acest lucru, vom putea digitaliza o mulțime a procesului de tranzacție care se întâmplă astăzi în mod analog.”

Codurile QR ar trebui să înceapă să apară pe pachetele de cafea în martie; scanând codul folosind dispozitive mobile, cumpărătorii de cafea vor putea urmări întreaga călătorie a boabelor de la fermă la raftul magazinului. De asemenea, pot trimite bani pentru a sprijini proiecte de sustenabilitate în apropierea fermierului care a crescut fasolea. Utilizatorii din S.U.A. și Canada vor putea scana coduri QR pe ​​cafeaua de origine populară Folger 1850, de o singură origine și alte mărci cunoscute.

Această aplicație este un pas major în sustenabilitatea industriei cafelei", a spus IBM într-un comunicat. "Aducând unele dintre cele mai mari companii din industrie, permite consumatorilor să joace un rol activ în sprijinirea fermierilor de cafea și să ceară mai mult transparență față de mărcile lor preferate. De asemenea, asigură fermierii familiei că munca lor este apreciată: peste 12,5 milioane de gospodării se bazează pe creșterea cafelei pentru veniturile lor, sprijinind o industrie de 100 de miliarde de dolari pe tot globul. "(Sursa EN)

Integrarea criptomonedelor în sistemul bancar, o certitudine

Băncile centrale din Asia și Europa se află în ultimele etape ale lansării monedelor digitale pentru sistemele de plată viitoare și tranzacțiile transfrontaliere, potrivit unui nou raport al firmei de contabilitate KPMG.

Iar guvernele din întreaga lume văd lansarea acestor monede digitale ale băncii centrale pe bază de blockchain (CBDC) ca pe ceva ce le-ar putea într-o bună zi să le ofere un avantaj competitiv în comerțul global.

În 2020, la KPMG ne așteptăm să ajutăm băncile regionale și centrale în dezvoltarea cadrelor tehnologice bine definite care pot ancora inițiativele din sectorul privat”, a spus Arun Ghosh, liderul american Blockchain la KPMG, într-o postare pe blog.

Printre alte entități bancare, Fondul Monetar Internațional (FMI) și-a arătat sprijinul pentru criptomonedele cu finanțare financiară, spunând că pot reduce dependența de bani emise de guvern ", iar spre deosebire de transferurile bancare, tranzacțiile cu active criptate pot fi șterse și decontate rapid fără o intermediar ", a declarat Dong He, director adjunct al Departamentului Monetar și Piețe de Capital al FMI, într-o postare pentru FMI.

"Avantajele sunt deosebit de evidente în cazul plăților transfrontaliere, care sunt costisitoare, greoaie și opace", a spus el. "Noile servicii care utilizează tehnologia ledger distribuită și activele criptografice au redus timpul necesar pentru ca plățile transfrontaliere să ajungă la destinație. de la zile la secunde, ocolind rețelele bancare corespondente. "

Dacă o bancă centrală ar emite o monedă digitală, atunci toată lumea (inclusiv întreprinderile, gospodăriile și instituțiile financiare, altele decât băncile) ar putea stoca valoare și să facă plăți în bani electronici ai băncii centrale”, a spus Banca Angliei într-un document de cercetare. „Deși aceasta poate părea o schimbare mică, aceasta ar putea avea implicații largi pentru politica monetară și stabilitatea financiară.”

Indiferent de orice mișcare a băncilor centrale, a spus Ghosh, sectorul privat a emis deja „monede stabile” bazate pe fiat pentru a sprijini schimbul și decontarea valorilor îmbunătățite în cadrul organizațiilor și în cadrul rețelelor bancare.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania