MasterCard cauta o solutie pentru a facilita platile internationale in parteneriat cu firma blockchain R3

Proiectul se concetreaza pe centralizarea tuturor datelor ce tin de tranzactiile internationale, cum sunt datele de cont si datele personale, infrastructura de plata si elemente ale sistemelor bancare. Strategia proiectului a fost lansata mai devreme in acest an, MasterCard lucrand in colaborare cu compania de plati globale Transfast. Cu ajutorul blockchain, clientii companiei vor putea alege mult mai transparent cum sa le fie stocate si utilizate datele in timpul transferurilor, iar tranzactiile vor putea fi procesate mai rapid.  (Sursa EN)

Tehnlogia blockchain ar putea fi introdusa in industria extragerii de petrol si de gaze naturale

Unele dintre cele mai mari companii de extractie a petrolului si a gazelor naturale din lume, au incheiat un acord pentru utilizarea tehnologiei blockchain in industria din Dakota de Nord. Locatia aleasa pentru inceput nu este insa si cea finala, deoarece platforma creata va fi testata pentru a fi aplicabila global. Implementarea unei astfel de schimbari in industria petroliera ar putea contribui la o mai buna  gestionare administrativa a resurselor si a clientilor si, totodata, poate reduce costurile de productie.
Un ultim obiectiv al proiectului, dupa testarea fezabilitatii celor mentionate de mai sus, este ca aceasta tehnologie sa ajunga sa fie utilizata si de alte agentii, printre care si agentii guvernamentale. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania
Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S