Știri Blockchain și Crypto – O bancă din Polonia va utiliza Blockchain- Asia și Europa, noi paradisuri pentru strângerea de fonduri în criptomonede - 04-05-2020

Aplicațiile variate ale Blockchain devin tot mai utile pentru instituțiile bancare globale cu fiecare zi care trece. Ieri, băncile de vânzare cu amănuntul poloneze au lansat o platformă de date pentru clienți bazată pe blockchain...

Știri Blockchain și Crypto – O bancă din Polonia va utiliza Blockchain- Asia și Europa, noi paradisuri pentru strângerea de fonduri în criptomonede - 04-05-2020

O bancă din Polonia va utiliza Blockchain

Aplicațiile variate ale Blockchain devin tot mai utile pentru instituțiile bancare globale cu fiecare zi care trece. Ieri, băncile de vânzare cu amănuntul poloneze au lansat o platformă de date pentru clienți bazată pe blockchain, dezvoltată de Biroul de Credit Polonez, cunoscut și sub numele de Biuro Informacji Kredytowej sau BIK.

BIK, cel mai mare birou de credite din Europa Centrală și de Est, a permis băncilor din Polonia să trimită notificări despre comisioane și modificări de taxe pe blockchain prin intermediul noului său produs de gestionare a documentelor.

Dezvoltată în colaborare cu firma fintech poloneză-britanică, Billon, platforma BIK Blockchain este în curs de dezvoltare de când proiectul a fost anunțat pentru prima dată în mai 2018. Companiile au dezvăluit știri despre lansarea platformei în anunțuri separate pe 16 aprilie.

Potrivit unui comunicat al Billon, scopul principal al proiectului platformei BIK Blockchain este de a elimina notificările clientului pe hârtie, digitalizând datele și înregistrându-le pe blockchain pentru a spori securitatea. Potrivit firmei, sistemul dezvoltat în comun respectă pe deplin reglementările referitoare la registrele financiare ale Uniunii Europene, inclusiv MiFID II și GDPR ale Uniunii Europene.

Prin lansarea platformei, Biroul de credit polonez și Billon intenționează să ofere o alternativă mai sigură instrumentelor tradiționale de gestionare a documentațiilor precum e-mail și comunicații bancare interne, precum și livrarea de hârtie, a menționat Billon.

Conform BIK, tehnologia blockchain folosită în platformă asigură un nivel crescut de securitate. Documentele sunt distribuite pe mai multe noduri de rețea, fiecare document având propria sa adresă unică. „Aceste caracteristici garantează o rezistență ridicată la eșecurile potențiale și reduc șansele de interferențe nedorite ale documentelor stocate”, a elaborat BIK.

În plus, noul sistem de date bazat pe blockchain este conceput pentru a extinde semnificativ caracteristicile de acces la date atât pentru bănci cât și pentru clienți, a continuat BIK. Potrivit biroului, platforma permite utilizatorilor să acceseze istoricul documentelor cu banca. Acest lucru se realizează printr-un instrument de acces integrat blockchain numit portalul BIK.

CEO-ul BIK, Mariusz Cholewa, a subliniat că lansarea Platformei BIK Blockchain marchează primul pas al comercializării produsului. El a continuat: „Această versiune elimină necesitatea notificărilor pe hârtie. Alte versiuni se vor concentra pe simplificarea proceselor complexe multipartite și extinderea către alte sectoare de piață din Polonia. "

O serie de bănci poloneze au început să experimenteze cu tehnologia blockchain pentru îmbunătățirea documentației. La mijlocul anului 2019, Alior Bank, din Varșovia, a început să utilizeze blockchain-ul public Ethereum (ETH) pentru autentificarea documentelor clientului său. Anterior, o altă mare bancă poloneză, PKO Bank Polski, s-a asociat cu compania de blockchain, Coinfirm, pentru a lansa un sistem de verificare bazat pe blockchain pentru documentele bancare.(Sursa EN)


Asia și Europa, noi paradisuri pentru strângerea de fonduri în criptomonede

Cea mai mare parte a strângerii de fonduri în spațiul criptomonedei s-a mutat din America în Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) și regiunile Asia Pacific (APAC), potrivit unui raport recent al companiei de audit Big Four PwC.

Conform celui de-al doilea Raport Global Crypto M&A și Fundraising, al PwC, în 2019, eforturile de strângere de fonduri în spațiul crypto au obținut cu 18% mai puține finanțări, în timp ce fondurile din fuziuni și achiziții (M&A) din spațiu au scăzut cu 40%.

Pe măsură ce finanțarea a scăzut în general, cota APAC și EMEA din plăcintă a crescut. În timp ce APAC și EMEA au înregistrat 44% din colectarea de fonduri și valoarea tranzacțiilor M&A în 2018, procentul respectiv a crescut la 51% în 2019.

În aceeași perioadă de timp, cota americană din strângerea de fonduri combinată și valoarea tranzacțiilor M&A a scăzut de la 55% la 48%.

Acest lucru arată că scăderea numărului de fonduri în spațiul criptomonedelor a fost mai accentuată în America decât în ​​alte regiuni.

PwC se așteaptă ca trecerea din America în regiunile menționate să continue pe tot parcursul acestui an, precizând: „În 2019, APAC și EMEA au jucat un rol mai mare în planul global M&A și în spațiul de strângere de fonduri. Ne așteptăm să vedem că această tendință va continua în 2020. În special, ne așteptăm să vedem mai multe activități din cadrul birourilor familiei bazate pe APAC și EMEA, care privesc turbulențele pieței ca fiind un moment bun pentru a intra pe piață. "

În general, PwC afirmă că industria criptomonedelor a continuat să se maturizeze în 2019, pe măsură ce fondurile au început să se mute către companii din stadiul ulterior. În 2018, 71% din fonduri au fost strânse de către firmele aflate în fazele semințelor, în timp ce în 2019 companiile aflate în stadiul de semințe au primit 59% din totalul fondurilor.

Așa cum arată datele PwC, nu numai că finanțările pentru firmele criptografice au scăzut, dar fondurile destinate startup-urilor din stadiul incipient s-au micșorat. După cum a raportat Cointelegraph la sfârșitul anului 2019, după ce finanțarea în spațiu a atins valoarea maximă de 5,5 miliarde de dolari în 2019, mai puțin de 3 miliarde de dolari s-au scurs în ecosistemul cripto în 2019.

Jack Dorsey, co-fondator și CEO Twitter, care a fondat și firma de plăți Crypto-friendly, Square - a anunțat recent un program de subvenții pentru dezvoltarea open-source Bitcoin (BTC), în încercarea de a ajuta la îmbunătățirea ecosistemului.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.