Știri Blockchain și Crypto - O companie financiară japoneză oferă redevențe în Bitcoin – Încrederea în criptomonede continuă să fie la un nivel ridicat - 03-05-2020

Grupul Monex din Japonia a devenit cea mai recentă companie financiară care a oferit acționarilor săi beneficii de criptomonedă - si va deveni prima firmă majoră de valori mobiliare care va da beneficii bitcoin (BTC) la sfârșitul anului.

Știri Blockchain și Crypto - O companie financiară japoneză oferă redevențe în Bitcoin – Încrederea în criptomonede continuă să fie la un nivel ridicat - 03-05-2020

O companie financiară japoneză oferă redevențe în Bitcoin

Grupul Monex din Japonia a devenit cea mai recentă companie financiară care a oferit acționarilor săi beneficii de criptomonedă - și va deveni prima firmă majoră de valori mobiliare care va da beneficii bitcoin (BTC) la sfârșitul anului.

Conform unui anunț oficial, Monex - una dintre cele mai mari companii de valori mobiliare din țară și operatorul schimbului de cripte Coincheck - va acorda tuturor acționarilor săi cu 500 de yeni (4,52 USD) Bitcoin. Compania nu a specificat dacă atribuirea va depinde de numărul de acțiuni deținute.

Prin urmare, acționarii trebuie să fie fie deținători de cont Coincheck, fie trebuie să deschidă un cont la Coincheck pentru a răscumpăra beneficiile.

Compania spune că fișa se va face pe baza unui pachet de sfârșit de exercițiu financiar. Anul financiar curent, FY2019, se încheie la sfârșitul acestei luni.

Monex spune că încă trebuie să decidă dacă fișa sa bitcoin este unică sau dacă va căuta să recompenseze acționarii săi din nou cu cripto în viitor.

Compania a scris: „[Noi] încă trebuie să stabilim dacă Monex va continua să ofere BTC ca recompensă pentru acționari în anul F2020”.

Mișcarea vine după ce rivalul Monex și operatorul de schimb de criptomonede SBI au început să ofere jetoane XRP cu o sumă similară acționarilor filialei Morningstar anul trecut.

SBI le-a oferit acționarilor Morningstar jetoane de tip rip ca beneficii atât la jumătatea anului trecut, cât și la sfârșitul anului. Cu toate acestea, din nou, pentru a răscumpăra beneficiile, acționarii erau obligați fie să fie clienți existenți ai schimbului său comercial SBI VC, fie să deschidă un cont pe platformă.

(Sursa EN)

Încrederea în criptomonede continuă să fie la un nivel ridicat

Au trecut 10 zile de când piața a înregistrat o scădere, iar situația sentimentului de piață s-a îmbunătățit mereu atât de ușor. Media măsurată combinată de 7 zile a sentimentului de piață, sentscore, pentru primele 10 monede în funcție de capitalizarea pieței, a crescut de la scorul de 4,21 de luni până la 4,33 / 10 de astăzi, potrivit serviciului de analiză a sentimentelor de piață cripto Omenics.

Față de săptămâna trecută, este destul de evident că îmbunătățirea este minimă, dar este semnificativă, mai ales dacă ea continuă. Încă nu există monede în zona pozitivă, nici una nu se află în intervalul peste 5 și încă mai există două monede în zona negativă - Bitcoin Cash (BCH) încă o dată, în timp ce XRP a fost înlocuit de Tezos (XTZ). Cu toate acestea, acum șapte monede sunt verzi, în timp ce o altă modificare vizibilă este că de data aceasta avem monede cu scoruri peste 4,5, și anume Binance Coin (BNB), Tether (USDT) și Bitcoin (BTC), care a crescut de la 4,3 la 4.9 în săptămâna trecută.

Acestea fiind spuse, ultima situație de 24 de ore inspiră speranța că creșterea treptată a acestei săptămâni va continua și că săptămâna viitoare vom putea observa un scor și mai mare. Sentscore-ul combinat pentru primele 10 monede din ultimele 24 de ore este în prezent de 4.44. În comparație cu scorul de 7 zile, poate părea mic, dar este semnificativ. Mai mult, trebuie să ne amintim că scorul de 24 de ore a fost negativ cu 3,96 acum șapte zile. În plus, în timp ce Tezos rămâne în zona negativă, trei monede au scoruri de 5 și 5.1, acestea fiind cel mai bun trio de 7 zile: BTC, USDT și BNB.

Bitcoin este câștigătorul cert, fiind singurul cu o creștere cu două cifre. Fundamentele sale au obținut un scor deosebit de mare, rareori, de 9,2 / 10. Restul scorurilor sale sunt însă mult mai mici, reprezentând scorul general mai mic decât cel obișnuit observat de la BTC. A obținut 4,7 în buzz, 4 în știri, 3,7 în social și 3 în tehnic. Scorul XRP a atras această monedă pe locul doi îndepărtat. Cel mai mare scor este 5,2 la știri, urmat de 4,6 la fundamentele și 4,4 la social, în timp ce scorurile cele mai scăzute sunt negative 3,3 la buză și 2,6 la tehnic.

Tezos a ocupat numărul unu aici cu mult, înregistrând o scădere de 9,4% a scorului său, în timp ce Stellar (XLM) și BCH au scăzut cu mai puțin de 1% fiecare. În timp ce câștigă neutrul 4.9 în știri, 4.3 în social și 4.1 în buzz, Tezos are scoruri negative de 3 în tehnic și 2.9 în elemente fundamentale. Între timp, Stellar are un scor aproape pozitiv de 5,8 în știri, scoruri neutre de 4,8, 4,1 și 4 în social, fundamentale și, respectiv, buzz, precum și un scor negativ de 2,7 în tehnicile. În cele din urmă, BCH a obținut 4,8 în știri și socializare, precum și 3,9 în buzz, 3,1 în tehnici și 3 în elemente fundamentale.

În afara primelor 10 locuri, situația s-a îmbunătățit ușor. Găsim acum 8 monede cu un sentscore negativ și niciuna în intervalul 2-3 mai mult, în timp ce încă o monedă are un sentscore peste 4,9 - Nano (NANO), care a crescut de la 5 săptămâna trecută la 5,1 săptămâna aceasta. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.