Știri Blockchain și Crypto –O ”fermă” din New York poate mina 50 000 Bitcoin zilnic - Coreea de Sud va acorda permise pentru exchange-urile de criptomonede începând din martie 2021 - 16-04-2020

Bloomberg a raportat în 5 martie că o centrală din regiunea Finger Lakes din New York acum exploatează aproximativ...

Știri Blockchain și Crypto –O ”fermă” din New York poate mina 50 000 Bitcoin zilnic - Coreea de Sud va acorda permise pentru exchange-urile de criptomonede începând din martie 2021 - 16-04-2020

O centrală electrică din New York a decis să devină fermă pentrru minarea de criptomonede Bitcoin. Bloomberg a raportat în 5 martie că o centrală din regiunea Finger Lakes din New York acum exploatează aproximativ 50.000 USD de Bitcoin (BTC) în fiecare zi folosind energia electrică pe care o produce.

Atlas Holding, compania de acțiuni private care deține această centrală electrică, a instalat 7.000 de mașini minare la fabrica de 65.000 de metri pătrați a pe care o deține în New York. Firma a subliniat că, deoarece produce singură energia consumată de mașini, operațiunea de exploatare are un cost extrem de scăzut.

Instalațiile miniere tind să se concentreze acolo unde prețurile energiei electrice sunt cele mai mici. În acest caz, costul energiei este echivalent cu costurile de producție.

Atlas Holding consumă în activitatea de minare a criptomonedelor aproximativ 15 megawați din cei 115 megawati din capacitatea totală a centralei. În trecut, centrala funcționa doar atunci când exista o cerere de energie mai mare decât în ​​mod obișnuit în timpul verii și al iernii, dar de acum ea funcționează tot anul.

Cei carefac parte din clubul utilizatorilor de criptomonede, se teme că mineritul Bitcoin va deveni nerentabil pentru majoritatea minerilor, după ”Bitcoin -halving-ul” care ar trebui să aibă loc în mai 2020. Dave Perrill, directorul general al serviciului de colocare pentruminerii de criptomonede consideră că profitabilitatea tuturor operațiunilor miniere, cu excepția celor mai eficiente, va fi mult provocată după ce va avea loc ”Bitcoin-halving-ul”.

Tim Rainey, directorul financiar al Greenidge, a spus că se așteaptă ca operațiunea să rămână profitabilă după block-halving-ul”: „Ne aflăm într-o poziție favorabilă pe piață, indiferent de cum se materializează jumătatea. [...] Datorită poziției noastre unice ca instalație de cogenerare, suntem în măsură să obținem bani pe piețele în jos, astfel încât să fim disponibili pentru a surprinde evoluția volatilă a prețurilor. "(Sursa EN)

Coreea de Sud va acorda permise pentru exchange-urile de criptomonede, începând din martie 2021

La 5 martie 2020, Adunarea Națională a Coreei de Sud a aprobat un proiect de lege revizuit privind raportarea și utilizarea informațiilor speciale privind tranzacțiile financiare, concentrându-se pe introducerea unui sistem de permise pentru exchange-urile de criptomonede.

În consecință, operatorii de cripto-active, precum exchange-urile de criptomonede, vor să-și raporteze operațiunile la Unitatea de Informații Financiare (FIU) din cadrul Comisiei pentru servicii financiare după obținerea „conturilor reale confirmate de nume” de la băncile comerciale. Nerespectarea operațiunilor ar putea duce la până la cinci ani de închisoare sau  amenzi de până la 50 milioane Won-aproximativ  42.000 USD.

Proiectul de lege, care urmează să fie pus în aplicare în martie 2021, solicită schimburile criptografice existente pentru a răspunde cerințelor pentru un cont cu nume real și autentificare ISMS și pentru a raporta operațiunile lor în termen de șase luni de la punerea în aplicare a legii.

De asemenea, Serviciul de Supraveghere Financiară și FIU vor consolida sistemul Anti-Spălare de Bani (AML) pentru active virtuale, cum ar fi criptomonedele, în conformitate cu recomandările de la Grupul de acțiune financiară înainte de punerea în aplicare a legii.

Proiectul de lege revizuit va accelera pregătirea reglementărilor legislative, inclusiv  pentrusfera întreprinderilor de active virtuale supuse cerințelor AML, precum și condițiile și procedurile pentru emiterea de conturi cu nume real.

Până în prezent, doar patru mari exchange-uri de criptomonede - Upbit, Coinwon, Bithumb și Korbit - au folosit conturi cu nume reale. Majoritatea celorlalți s-au bazat pe conturi prin care au primit bani pentru investitori care, de fapt erau propriile conturi corporative pentru a sprijini tranzacțiile cu clienții.

Deoarece condițiile și procedurile pentru ca băncile să emită conturi cu nume real pentru schimbul criptografic să devină mai stricte, micile schimburi care utilizează conturi de fagure vor fi obligate fie să respecte sau să părăsească industria.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.