Știri Blockchain și Crypto - Rusia amână adoptarea legislației privind criptomonedele - 2020-04-08

După ce a întâmpinat mai multe întârzieri, adoptarea celei mai importante legi a criptomonedelor din Rusia va fi amânată din nou, acum din cauza coronavirusului.

Știri Blockchain și Crypto - Rusia amână adoptarea legislației privind criptomonedele - 2020-04-08

După ce a întâmpinat mai multe întârzieri, adoptarea celei mai importante legi a criptomonedelor din Rusia va fi amânată din nou, acum din cauza coronavirusului.

Anatoly Aksakov, președintele Comitetului Duma de Stat din Rusia pentru piețele financiare, spune că legea criptă a țării - proiectul de lege „Aspecte financiare digitale” - este finalizată acum, dar nu va fi adoptată înainte de sfârșitul primăverii 2020.

Conform unui raport din 31 martie al agenției ruse de știri RBC, Aksakov a recunoscut că întârzierile anterioare ale adoptării proiectului de lege au fost cauzate de dezacordul privind noul tip de activ între autoritățile locale. Aksakov, care este și președintele Consiliului Național al Băncilor la banca centrală a Rusiei, a precizat că banca centrală s-a opus legalizării cripto-ului, în timp ce Duma de Stat pleda pentru unele inițiative cripto.

Cu toate acestea, legea mult așteptată este amânată pentru un alt motiv acum. Deoarece Rusia se concentrează asupra acțiunilor prioritare împotriva pandemiei COVID-19, toate procesele legislative s-au încetinit, a relatat Aksakov. Conform raportului Cointelegraph, proiectul de lege a înregistrat o serie de întârzieri după ce a fost introdus pentru prima dată în ianuarie 2018.

Aksakov a adăugat că viitoarea lege a Rusiei a criptomonedelor va oferi o definiție a criptomonedelor și va interzice utilizarea criptelor ca plată. În plus, legea va include emiterea și circulația activelor digitale, se menționează oficialul. Cu toate acestea, la jumătatea lunii martie, un executiv legal la banca centrală a Rusiei a declarat că proiectul de lege ar interzice emiterea și circulația criptomonedelor.

Aksakov a subliniat, de asemenea, că noua lege nu va împiedica funcționarea schimburilor de criptomonede în cazul în care nu o vor încălca. Oficialul a subliniat, de asemenea, că proiectul de lege „privind activele financiare digitale” nu include reglementări privind minarea criptomonedelor. Cu toate acestea, Aksakov și-a exprimat încrederea că profiturile obținute din exploatarea criptelor ar trebui impozitate, menționând că mineritul criptomonedelor este un „tip de afacere care produce valoare”.

Ultimele observații ale lui Aksakov cu privire la noua întârziere în adoptarea viitoarei legi a criptomonedelor din Rusia vine ulterior ca Rusia să înregistreze cea mai mare creștere a unei cazuri de coronavirus pentru a șasea zi la rând. Conform raportului Reuters, autoritățile Moscovei au ordonat deja rezidenților să se autoizoleze, în timp ce este luată în considerare blocarea la nivel național.

La 24 martie, Ministerul Dezvoltării Economice al Federației Ruse a scos la cunoștință un proiect de lege care ar permite testarea criptomonedelor și a evoluțiilor blockchain în cadrul unei cutii de nisip speciale de reglementare.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.

Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.