Știri Blockchain și Crypto – ONU dorește implementarea Blockchain în industria fructelor de mare - O companie specializată în exploatarea titanului va implementa Blockchain - 18-05-2020

Blockchain a devenit una dintre cele mai discutate tehnologii în ceea ce privește gestionarea lanțului de aprovizionare, având în vedere capacitatea sa de a oferi transparență și trasabilitate în mai multe lanțuri de valori.

Știri Blockchain și Crypto – ONU dorește implementarea Blockchain în industria fructelor de mare - O companie specializată în exploatarea titanului va implementa Blockchain - 18-05-2020

ONU dorește implementarea Blockchain în industria fructelor de mare

Blockchain a devenit una dintre cele mai discutate tehnologii în ceea ce privește gestionarea lanțului de aprovizionare, având în vedere capacitatea sa de a oferi transparență și trasabilitate în mai multe lanțuri de valori.

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură a publicat recent un raport intitulat „Aplicația Blockchain în lanțurile de valoare a fructelor de mare” pentru a sensibiliza guvernul și internaționalul despre rolul blockchain-ului în industria fructelor de mare.

Punctele cheie evidențiate în întregul document indică preocupări de reglementare care apar cu comerțul global, cazuri de utilizare adecvate pentru blockchain și provocări - cum ar fi scalabilitatea și interoperabilitatea - care trebuie abordate pentru ca adoptarea mainstream a blockchain să aibă loc.

Conform raportului, peștele și produsele din pește sunt unele dintre cele mai comercializate produse alimentare din lume. În 2016, aproximativ 35% din producția globală de pește a fost schimbată pe plan internațional. De atunci, comerțul internațional de pește și produse din pește a crescut, țările în curs de dezvoltare, precum Indonezia, unde se comercializează în mod obișnuit creveții, jucând un rol esențial.

Cu toate acestea, pe măsură ce piața de fructe de mare continuă să crească, o serie de companii au început să îndeplinească public politicile durabile de aprovizionare cu fructe de mare. Deși siguranța alimentară a fost întotdeauna o preocupare primordială, asigurarea sustenabilității a devenit acum un obiectiv major care, dacă este îndeplinit, ar permite companiilor să promoveze beneficiile produselor lor, cum ar fi respectarea comerțului echitabil și social.

Din păcate, furnizorii de fructe de mare au devenit o provocare să urmărească originea produselor lor în mod eficient, asigurând în același timp durabilitatea. În timp ce majoritatea companiilor de fructe de mare se bazează pe sisteme învechite, bazate pe hârtie, pe baza de hârtie, raportul  ONU notează că blockchain-ul ar putea fi utilizat ca o soluție de trasabilitate eficientă pentru lanțul valoric al fructelor de mare.

O soluție ideală de trasabilitate ar include identificarea și înregistrarea automată a unui produs atunci când intră într-un lanț de aprovizionare, toate tranzacțiile cu lanțul de aprovizionare și toate tranzacțiile referitoare la produsele care părăsesc lanțul de aprovizionare.

De asemenea, produsele trebuie să fie înregistrate în timp real cu toate tranzacțiile înregistrate și verificate. Mai mult, o platformă electronică ar putea, de asemenea, să forțeze operatorii să respecte reglementările, eliminând nevoia aplicării legii naționale implicate în comerțul comercial global.

Raportul subliniază că o platformă online centralizată utilizată în această instanță ar servi doar la crearea de provocări, deoarece nu ar putea să se acomodeze cu toate scenariile lanțului de aprovizionare în timp ce urmărește fiecare tranzacție. De asemenea, platformele centralizate sunt, de obicei, costisitoare pentru a le folosi și pot crea confuzii în jurul proprietății.

Deseori se întâmplă ca întreprinderile mari preferă să utilizeze rețelele de blocuri private pentru a asigura confidențialitatea datelor sensibile. Ca atare, raportul menționează că rețeaua IBM Food Trust, care este alimentată de Hyperledger Fabric, oferă cel mai bun exemplu de soluție blockchain antreprenoidă. Rețeaua Food Trust a IBM oferă un ecosistem de colaborare pentru cultivatori, procesatori, angrosiști, distribuitori, producători, comercianți și chiar consumatori care doresc să obțină vizibilitate și responsabilitate sporită în întregul lanț de aprovizionare cu produse alimentare.

(Sursa EN)

O companie specializată în exploatarea titanului va implementa Blockchain

BHP Group se așteaptă să finalizeze prima sa tranzacție cu minereu de fier blockchain cu brațul listat al Chinei Baowu Steel Group, Baosteel, în viitorul apropiat.

Anunțul BHP din 12 mai, după cum a raportat Reuters, a urmat o vânzare, exprimată în yuani, de minereu de fier către Baosteel, în valoare de 14,10 milioane dolari (100 de milioane de yuani) luna trecută.

Mișcarea către digitalizarea blockchain a vânzărilor de minereu de fier și alegerea decontării renminbi sunt ambele salutate ca inovații majore în comerțul global.

Baowu, acum cel mai mare producător mondial de oțel, a emis propria declarație cu privire la o serie de oferte recente în yuan cu BHP și alți doi furnizori de top ai minereului de fier, Rio Tinto și Vale, menționând că: „Promovarea activă a decontării renminbi în tranzacțiile cu minereuri de fier nu este doar pentru nevoile operaționale, ci și în conformitate cu tendința internaționalizării yuanului.”

Baowu a dezvăluit că a încheiat recent o achiziție de succes în yuan, susținută de blockchain, cu Rio Tinto.

China este cel mai mare importator de minereu de fier din lume și a înregistrat o creștere de 11% a importurilor în luna aprilie, după pandemia COVID-19, care a încetinit producția de fabricile de oțel interne la începutul acestui an.

După cum s-a raportat, BHP a testat recent tehnologia blockchain într-un pilot comun cu firma japoneză de transport maritim NYK, folosind tehnologia pentru a verifica biocombustibilul durabil ca parte a eforturilor de decarbonizare din industrie.

Corporația, care are peste 72.000 de angajați și contractori la nivel mondial, a cercetat folosirea blockchain-ului Ethereum de câțiva ani, după cum a confirmat co-fondatorul rețelei Vitalk Buterin.

(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzactiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.