Știri Blockchain și Crypto – Paypal angajează un director de strategie pentru Blockchain - O nouă achiziție importantă a unei structuri de minare a criptomonedelor - 29-04-2020

Gigantul plăților digitale PayPal a postat o nouă listare de locuri de muncă pe 23 martie, în care compania încearcă să angajeze un director de combatere a spălării banilor (AML) și de îmbunătățire a strategiei Blockchain pentru divizia de crime financiare globale (GFC)

Știri Blockchain și Crypto – Paypal angajează un director de strategie pentru Blockchain - O nouă achiziție importantă a unei structuri de minare a criptomonedelor - 29-04-2020

Paypal angajează un director de strategie pentru Blockchain

Gigantul plăților digitale PayPal a postat o nouă listare de locuri de muncă pe 23 martie, în care compania încearcă să angajeze un director de combatere a spălării banilor (AML) și de îmbunătățire a strategiei Blockchain pentru divizia de crime financiare globale (GFC).

Potrivit companiei, noul director - cu sediul în New York - va fi responsabil de evaluarea cazurilor de utilizare a blockchain-ului pentru prevenirea infracțiunilor financiare, precum spălarea banilor și finanțarea terorismului, pentru a supraveghea întregul proces AML.

Profilul ideal trebuie să se concentreze pe oportunitățile legate de blockchain pentru companie în ceea ce privește consolidarea departamentului de risc al companiei.

PayPal a clarificat faptul că rolul presupune o revizuire periodică a raportării referitoare la AML pentru a identifica și supraveghea tendințele critice din cadrul unui portofoliu legat de blockchain, prin implementarea acestuia în conformitate cu nevoile companiei.

PayPal dorește ca persoana respectivă să fi ocupat anterior o poziție într-o firmă financiară care să utilizeze tehnologia blockchain, cu o înțelegere profundă a riscurilor pieței de criptomonede, împreună cu experiență în conformitate cu AML sau în aplicarea legii.

Nu este prima dată când gigantul plăților digitale și-a exprimat interesul pentru mediul blockchain și cryptocurrencies. PayPal a condus o rundă de finanțare de 4,2 milioane USD pentru Laboratoarele TRM, care este o platformă de gestionare a criptomonedelor.

Directorul general al companiei PayPal, Dan Schulman, a dezvăluit că deține Bitcoin (BTC) și a subliniat natura sa „foarte volatilă”: „Până să devină mai puțin volatil, nu va fi o monedă care este acceptată pe scară largă de comercianții de pe internet - nu de web-ul întunecat, ci de web.”(Sursa  EN)

O nouă achiziție importantă a unei structuri de minare a criptomonedelor

HIVE Blockchain Technologies, o structură de minare a criptomonedei Ethereum (ETH), tranzacționată public, a anunțat pe 30 martie achiziția unei operațiuni dedicate de exploatare a criptomonedelor, cu acces la 30 megawati de energie verde low-cost.

Tranzacția a fost evaluată la 4 milioane USD (2,8 mil. USD). Facilitatea, închiriată de Cryptologic Corp, este situată în Lachute, Quebec.

Firma intenționează să-și extindă capacitatea totală de putere disponibilă la nivel global la aproximativ 50MW, activitățile miniere în Europa fiind concentrate pe rețeaua Ethereum, în timp ce minerii Bitcoin vor fi susținuți în unitatea din Quebec.

Potrivit lui Frank Holmes, președintele executiv interimar al HIVE:„Achiziția ne oferă o instalație minieră avansată de operare Bitcoin, gata să treacă la hardware-ul minier de generație următoare, cu acces la unele dintre cele mai mici costuri de energie electrică de pe planetă. Costul de 95.000 USD SUA pe MW este mai mic decât jumătate din costul de construcție standard pentru industrie”.

HIVE speră să adauge flexibilitate pentru planurile de extindere viitoare. Firma are deja o prezență în Suedia.

După cum a detaliat firma canadiană, instalația oferă aproximativ 0,04 dolari / kWh în costuri de energie electrică, iar infrastructura electrică se așteaptă să ofere sisteme de redundanță triplă pentru conectivitate la internet și internet, personal operațional și aproximativ 14.000 de mineri Bitmain S9 care sunt instalate în prezent.

Holmes a subliniat câteva motive din spatele extinderii în Quebec: „O combinație de factori face din Quebec o locație foarte atractivă pentru noi: diversificarea geografică, costurile energetice ecologice competitive, costul forței de muncă calificate și costurile TVA. Achiziția ne oferă un control direct al destinului nostru, incluzând o capacitate semnificativă de extindere și flexibilitate pentru operațiunile noastre viitoare. Și, desigur, perspectivele pozitive pentru adoptarea blockchain-ului sunt un motiv pentru extinderea noastră. ”

Președintele executiv interimar al HIVE clarifică faptul că instalația funcționează în mod constant cu energie electrică regenerabilă (produsă de hidrocentrale), menținând astfel 100% energie verde. De asemenea, el a adăugat că resursele lor bazate pe GPU oferă flexibilitate pentru a identifica și concentra resursele de calcul pe criptomonedele existente și noi, deoarece acestea devin mai profitabile pentru mine.

Știrea vine după ce HIVE Blockchain Technologies a anunțat pe 6 martie, extinderea în două faze a operațiunilor sale de extracție cu Ether cu mai mult de 20% la unitatea companiei din Suedia.

Holmes a comentat intențiile companiei de a îmbunătăți rentabilitatea instalației Islandei, așa cum au făcut în Suedia.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.