Stiri Blockchain si crypto – Rochie digitala vanduta la Ethereal Summit – Lansare de imprumuturi pe blockchain in Coreea de Sud – 02.06.2019

Stiri Blockchain si crypto – Rochie digitala vanduta la Ethereal Summit – Lansare de imprumuturi pe blockchain in Coreea de Sud – 02.06.2019

Rochie digitala cumparata cu 9,500 de dolari

Internetul este cu siguranta un grozav centru de comert plin de bunuri utile sau ciudate de cumparat. Din noroc pentru cei care traiesc in era bunurilor digitale, putem sa facem niste schimburi pe blockchain foarte interesante. Si in timp ce majoritatea trec nevazute, exista unele exemple uluitoare. Toate, insa, contribuie la formarea culturii contemporane digitale.

Un caz curios este prezentat de articolele digitale de imbracaminte de lux, precum rochia de $9,500 de dolari vanduta in timpul licitatiei de la Ethereal Summit din New York. Prima “rochie digitala” din lume, numita “Iridescence”, a fost vanduta pe blockchain de firma start-up The Fabricant, si creata in colaborare cu Dapper Labs si artista Johanna Jaskowska. Pentru cei care doresc sa cumpere o  astfel de noutate digitala, creatorii o vor croi in mod special pentru a i se potrivi clientului, dupa fotografia oferita. Este un bun unic si personalizat de pe blockchain, ceea ce ii da o valoare egala cu cea a criptomonedelor. De asemenea, este ecologica, si ocupa aproximativ zero spatiu in dulap. (Sursa EN)

Coreea de Sud lanseaza imprumuturi pe blockchain

Banca Shishan din Coreea de Sud a lansat primele imprumuturi pe platforma blockchain ale tarii. Banca sustine ca va folosi solutiile pe baza de blockchain pentru a depasi obstacolele care stau in fata publicului general care aplica pentru imprumuturi online, si va aplica tehnologia blockchain la activitatile de “razuire”. In lumea banking-ului, razuirea se refera la procesul prin care bancile controleaza cantitati mari de date financiare despre solicitanti.

In timp ce astfel de date de obicei cuprind informatii usor de incarcat precum certificate de angajare, in cazul altor documente specifice precum hartii care dovedesc ca indivizii detin anumite calificari sau apartin unor organizatii recunoscute, este devoie ca datele sa fie procesate manual, ceea ce poate dura pana la trei zile muncitoare. Insa Shinan sustine ca noul sistem pe baza de blockchain ii va permite sa faca verificari in timp real pe certificari, accelerand in mod dramatic procedura de aprobare a imprumuturilor. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania!
Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.
Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S