Știri Blockchain și Crypto – Samsung S20 va avea funcții pentru criptomonede - Banca Centrală a Coreei de Sud vrea să introducă Blockchain pe piața de obligațiuni - În Japonia, se va putea plăti cu criptomonede în gări și cafenele

Samsung a prezentat recent ultima sa serie de smartphone-uri, Galaxy S20, la evenimentul Unpacked 2020 de la San Francisco. În timp ce funcția principală este, fără îndoială, noua cameră foto, conform materialului oficial de marketing, telefonul se va...

Știri Blockchain și Crypto – Samsung S20 va avea funcții pentru criptomonede - Banca Centrală a Coreei de Sud vrea să introducă Blockchain pe piața de obligațiuni - În Japonia, se va putea plăti cu criptomonede în gări și cafenele

Samsung S20 va avea funcții pentru criptomonede

Samsung a prezentat recent ultima sa serie de smartphone-uri, Galaxy S20, la evenimentul Unpacked 2020 de la San Francisco. În timp ce funcția principală este, fără îndoială, noua cameră foto, conform materialului oficial de marketing, telefonul se va îmbunătăți, de asemenea, cu privire la funcțiile de securitate blockchain integrate introduse în urmă cu un an pe modelul Galaxy S10.

În urma dezvăluirii platformei Knox din Galaxy S10 în februarie 2019, Samsung a dezvoltat în continuare oferta sa blockchain mobilă cu lansarea unui kit de dezvoltare software în iulie 2019. Aceasta a inclus un set de instrumente pentru Samsung Blockchain Keystore, care deține cheile private ale utilizatorilor.

Samsung a adăugat apoi suportul Bitcoin la Blockchain Keystore, împreună cu alte câteva progrese. Anterior, acesta a sprijinit doar Ethereum.

În septembrie 2019, compania a lansat o ediție a Galaxy Note 10 pentru smartphone/ tabletă hibridă, cu funcționalitate de criptocurrency.

Odată cu lansarea iminentă a Galaxy S20, împreună cu frații săi mari S20 + și S20 Ultra, Samsung își confirmă angajamentul față de criptocurrency și tehnologia blockchain.

De asemenea, intenționează să-și extindă platforma Knox dincolo de dispozitivele mobile și în dispozitivele conectate la rețea, cum ar fi 5G și punctele finale și echipamentele Internet of Things.

Samsung Galaxy S20 va fi disponibil începând cu 6 martie, în Statele Unite, Australia și Emiratele Arabe Unite, și începând cu 13 martie în Regatul Unit.(Sursa EN)

Banca Centrală a Coreei de Sud vrea să introducă Blockchain pe piața de obligațiuni

Potrivit unui raport al publicației locale Yonhap Infomax, Banca Centrală a Coreei de Sud a căutat un furnizor de servicii de tip blockchain pentru a construi un sistem de obligațiuni blockchain care să permită distribuirea înregistrărilor de obligațiuni între toți participanții.

Se presupune că Banca Centrală a Coreei de Sud a lansat un proiect Proof of Concept (PoC) la sfârșitul anului 2019, pentru a muta înregistrările de tranzacții de obligațiuni care sunt în prezent menținute de depozitul de valori mobiliare din Coreea către o bază de înregistrări bazată pe blockchain, accesibilă de mai multe noduri.

Proiectul de obligațiuni blockchain va implica noduri separate operate de autoritatea de reglementare a Coreei de Sud, Comisia de comerț echitabil din Coreea, Banca Coreei și alte instituții financiare.

Un oficial local a confirmat că autoritățile financiare din Coreea de Sud au testat potențialul blockchain în ceea ce privește emiterea de obligațiuni de stat pentru înregistrarea tranzacțiilor: „Folosim obligațiuni guvernamentale pentru a înregistra tranzacțiile cu titluri și în numerar într-un registru distribuit și testăm dacă este posibil un sistem de tranzacționare de plăți simultan în timp real.”

Potrivit Yonhap Infomax, cercetarea blockchain a Băncii Centrale a Coreei de Sud privind piața obligațiunilor se desfășoară cu referire la presupusa primă tranzacție de obligațiuni blockchain administrată de Banca Mondială și Banca Commonwealth din Australia încă din 2018.

Banca Mondială a strâns 74 milioane de dolari pentru obligațiunile sale blockchain de doi ani începând cu august 2019. Potrivit băncii, obligațiunea este prima care a fost creată, alocată, transferată și gestionată pe parcursul ciclului său de viață folosind tehnologie distribuită ledger.

În ceea ce privește Banca Centrală a Coreei de Sud, aceasta  a anunțat la sfârșitul lui 2019 că va înființa un grup dedicat cercetării monedei digitale a băncii centrale în 2020. (Sursa EN)

În Japonia, se va putea plăti cu criptomonede în gări și cafenele

Gigantul comerțului electronic Rakuten s-a asociat cu compania feroviară East Japan la 5 iunie pentru a promova un sistem de plată fără numerar. O nouă colaborare este în derulare între gigantul japonez al telecomunicațiilor KDDI și crypto exchange DeCurret. Conform unui comunicat de presă din 18 februarie, cele două companii - în colaborare cu Au Financial Holdings și WebMoney - vor derula un proiect comun pentru testarea monedei digitale emise pe un blockchain pentru tranzacții din lumea reală.

Ca parte a implementării pentru acest test, KDDI va face solicitări către WebMoney pentru a emite și distribui monedă digitală, în timp ce compania-mamă Financial Holdings gestionează proiectul comun. DeCurret va avea un rol principal prin furnizarea platformei atât pentru emiterea cât și pentru gestionarea monedei digitale.

Proiectul comun, care se desfășoară în perioada 18 - 28 februarie, face parte din eforturile DeCurret de a crește gama de servicii de pe platforma lor. În acest caz, platforma va fi testată folosind criptomonedelw pentru tranzacții din lumea reală, precum cele de la cafenele.

DeCurrent a parcurs un drum lung de la lansarea sa în aprilie 2019. Schimbul criptografic a obținut deja aprobarea de reglementare de la Agenția de Servicii Financiare din Japonia pentru a permite utilizatorilor săi să reumple cardurile de transport Suica din țară folosind criptomonede.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.