Știri Blockchain și Crypto – Tehnologia Blockchain, atractivă pentru Cipru - ONU a fost inclusă în Forbes Blockchain 50 List- Suedia testează propria criptomonedă națională – E-Krona

Comisia de valori mobiliare și schimburi din Cipru (CySEC) a publicat recent un raport în care prezintă activitățile în curs de desfășurare a Innovation Hub - o entitate cooperativă care a fost lansată în octombrie 2018 ca platformă de implicare între CySEC și

Știri Blockchain și Crypto – Tehnologia Blockchain, atractivă pentru Cipru - ONU a fost inclusă în Forbes  Blockchain 50 List- Suedia testează propria criptomonedă națională – E-Krona

Tehnologia Blockchain, atractivă pentru Cipru

Comisia de valori mobiliare și schimburi din Cipru (CySEC) a publicat recent un raport în care prezintă activitățile în curs de desfășurare a Innovation Hub - o entitate cooperativă care a fost lansată în octombrie 2018 ca platformă de implicare între CySEC și entitățile care operează în sectoarele fintech și regtech.

Douăsprezece companii diferite se angajează direct cu platforma, dintre care nouă au cuprins proiecte care utilizează blockchain. Printre aceste companii s-au numărat mai multe proiecte care utilizează tehnologia ledger distribuită (DLT) pentru transferul și verificarea dreptului de proprietate asupra instrumentelor financiare, facilități de tranzacționare care operează cu blockchain și un fond de capital de risc care investește în startup-uri în monedă virtuală.

Hub-ul este destinat să faciliteze schimbul de cunoștințe între autoritățile de reglementare și inovatori, să promoveze elaborarea de reglementări care favorizează inovarea și să asigure respectarea în cadrul industriei tehnice dinamice și emergente. De asemenea, se implică în proiecte cu terții care doresc să participe la inovații financiare emergente, inclusiv firme de avocatură, instituții de credit și instituții de învățământ.(Sursa EN)

ONU a fost inclusă în Forbes Blockchain 50 List

Publicată pe 19 februarie, noua listă Forbes 'Blockchain 50 este cea de-a doua versiune a ”Blockchain  50” anuală, care a fost introdusă pentru prima dată în aprilie 2019. La fel ca ediția de anul trecut, noua listăinclude giganți din industrie precum Amazon, Microsoft, JPMorgan, Google, precum și firme centrate pe criptocurrency precum Bitfury, Coinbase și Ripple.

În același timp, aproximativ jumătate dintre numele de pe listă sunt nou-venite, inclusiv ONU, a doua cea mai mare bancă din China China Construction Bank, depozitul național de decontare al Rusiei și Square, o companie de plată mobilă fondată de CEO-ul Twitter Jack Dorsey.

Secretarul general al ONU, António Guterres, a declarat anul trecut că organizația trebuie să adopte tehnologia blockchain. Oficialul a spus:

„Pentru ca Națiunile Unite să își îndeplinească mai bine mandatul în era digitală, trebuie să îmbrățișăm tehnologii precum blockchainul care poate contribui la accelerarea realizării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.”(Sursa EN)

Suedia testează propria criptomonedă națională – E-Krona

Suedia a început să testeze E-Krona, pregătind lansarea  unei monede digitale a băncii centrale (CBDC). Programul pilot va funcționa un an, până în februarie 2021. Atunci când eE-Krona se lansează în mod oficial pentru utilizare de către public ( moneda este bazată pe tehnologia blockchain), ea  vafi folosită la plăți convenționale și activități bancare în toată țara.

În loc să se meargă cu un card de credit sau să cheltuie moneda fiat, tranzacțiile de zi cu zi ale suedezilor se pot deplasa către blockchain.

CBDC-urile sunt un subiect fierbinte în aceste zile, iar Suedia este a doua țară (după Bahamas) care va lansa ceea ce ar părea a fi o adevărată criptomonedă națională. Bahamas a lansat un program pilot CBDC în decembrie 2019 și planifică o lansare completă cândva în a doua jumătate a anului 2020.

China a apreciat că dezvoltă propriul CBDC, dar evoluțiile de până acum nu sunt la fel de coerente precum Suedia și Bahamas.

Lansarea unui CBDC în Suedia pare să se potrivească cu sensibilitatea suedeză existentă – țara scandinavă dorind să devină prima economie din lume fără numerar folosit.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.