Știri Blockchain și Crypto - Un exchange crypto centrat pe atletism listează primul său jeton de sport - Acceptarea blockchain ar putea revoluționa finanțele din Abu Dhabi - 2020-05-07

Criptomonedele precum Bitcoin (BTC) nu sunt noi pentru industria sportului. Unele echipe NBA au început să accepte BTC drept plata biletelor încă din 2014. De atunci, relația dintre sport și cripto a evoluat rapid.

Știri Blockchain și Crypto - Un exchange crypto centrat pe atletism listează primul său jeton de sport - Acceptarea blockchain ar putea revoluționa finanțele din Abu Dhabi - 2020-05-07

Un exchange crypto centrat pe atletism listează primul său jeton de sport

Criptomonedele precum Bitcoin (BTC) nu sunt noi pentru industria sportului. Unele echipe NBA au început să accepte BTC drept plata biletelor încă din 2014. De atunci, relația dintre sport și cripto a evoluat rapid. Astăzi, o firmă care se pretinde a fi primul schimb mondial de cripte pentru jetoane sport a lansat tranzacțiile pentru prima sa monedă axată pe sport.

Chiliz.net, un business blockchain și un excange de cripto-sport cu sediul în Singapore, a listat Juventus Fan Token (JUV), un jeton blockchain lansat de clubul de fotbal profesionist italian, Juventus, în colaborare cu platforma token axată pe sport Socios.com.

Listarea JUV marchează introducerea unei noi clase comerciabile de active digitale, a declarat Chiliz într-un anunț din 15 aprilie. Ei subliniază, de asemenea, că schimbul este prima platformă de schimb blockchain din lume pentru sport și divertisment. Chiliz a elaborat că prețul activului va fi determinat de „cererea pieței care rezultă din factori, inclusiv sentimentul fanilor, rezultatele, victoriile turneului și activitatea ferestrei de transfer”.

După cum a fost anunțat, tranzacționarea JUV Fan Token a fost lansată la 15:00 CET. Potrivit site-ului web Chiliz, Juventus Fan Token a crescut ulterior cu aproximativ 4% în cinci ore după listare, în timp ce jetonul lui Chiliz (CHZ) a scăzut în jur de 4%, conform datelor Coin360.

CEO-ul Chiliz și Socios.com, Alexandre Dreyfus, a declarat că JUV a crescut cu 15% în primele 2 ore de listare, cu un volum de 200.000 de dolari, care provenea în principal din Turcia, Italia și Japonia.

Dreyfus a refuzat să comenteze prețul CHZ, adăugând că CHZ ar trebui privit ca un schimb de jetoane acum, în mod similar cu jetoanele native ale gigantilor cripto ca Binance și Huobi, BNB și HT.

După cum a raportat Cointelegraph, Chiliz a anunțat lansarea unui schimb de cripto pentru jetoane de sport și divertisment în ianuarie 2020. La vremea respectivă, Dreyfus a susținut că Chiliz.net va fi primul schimb de cripto care nu se concentrează pe produsele tradiționale cripto.

În conformitate cu planurile ambițioase anunțate la lansare, Chiliz a spus acum că intenționează să enumere un număr mare de jetoane de către echipele profesioniste de fotbal în 2020.

Firma a scris: „Jetoane de fan pentru FC Barcelona ($ BAR) Paris Saint-Germain ($ PSG), Atlético de Madrid (bancomat $), A.S. Roma ($ ASR), Galatasaray ($ GAL) CA Independiente ($ IND) și gigantii sportivi OG ($ OG) vor intra în direct pe Chiliz.net în lunile următoare. Comerțul cu multe alte jetoane de fan din lumea sportului și a divertismentului este așteptat în 2020. ” Dreyfus a dezvăluit lui Cointelegraph că Chiliz.net și Socios.com intenționează să enumere 50 de jetoane sport în 2020. CEO a adăugat: „Nu suntem și nu vom fi niciodată un schimb de criptă normal pentru BTC și alte cripto. Ne concentrăm doar, evident, pe jetoanele fanilor. ”

În martie, André Figer, vicepreședinte al uneia dintre cele mai mari companii de gestionare a carierei sportive din Brazilia, a dezvăluit, de asemenea, planurile de a juca jucători de fotbal.

(Sursa EN)


Acceptarea blockchain ar putea revoluționa finanțele din Abu Dhabi

Întreprinderile din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite  adoptă din ce în ce mai mult tehnologia blockchain, pe măsură ce autoritățile de reglementare locale se îndreaptă spre adoptarea legislației incluzive privind activele criptografice.

Deși Abu Dhabi Global Market, sau ADGM, și-a anunțat planul de a permite tranzacționarea cripto-activelor în 2018, capitalul din Emiratele Arabe Unite a adoptat o abordare prudentă la derularea reglementărilor permise.

Cu toate acestea, Abu Dhabi Islamic Bank, sau ADIB, a devenit recent prima bancă islamică care a executat tranzacții de distribuție a finanțelor comerciale, iar ADGM este gata să lanseze tranzacționarea criptelor de active în T2 2020.

La 15 aprilie, ADIB a afirmat că este prima instituție islamică care a executat cu succes tranzacții de distribuție a finanțelor comerciale folosind tehnologia ledger distribuită sau DLT.

ADIB a efectuat mai multe tranzacții transfrontaliere cu bănci partenere folosind TradeAssets, o piață de finanțare a comerțului digital bazată pe blockchain. Reperul este produsul unui an de colaborare între TradeAssets și ADIB.

Haytham Elmaayergi, șeful global de tranzacții bancare ADIB, a declarat: „ADIB se angajează să-și extindă amprenta digitală în finanțarea și distribuția comerțului, sporind eficiența și productivitatea întreprinderilor din regiune și la nivel global.”

ADGM, cel mai important centru financiar internațional al Abu Dhabi și zona economică liberă, este în prezent programat să lanseze tranzacționarea digitală a activelor digitale înainte de T3 2020.

În 2019, Autoritatea de reglementare a serviciilor financiare a emis aprobări în principiu mai multor companii care se pregătesc să opereze cripto-schimburi de active.

Leon Smith, directorul executiv al DEX - un schimb criptografic care a primit aprobarea în principiu de la regulatorul financiar al Abu Dhabi, a descris decizia ADGM de a lansa tranzacționarea criptelor reglementate drept „un pas de ultimă generație pentru regiune”.

Toți cei implicați la ADGM trebuie să fie aplaudați pentru eforturile lor de a face acest lucru”, a declarat el, adăugând: „Este vorba foarte mult despre transformarea ADGM într-un hub financiar global și o parte a relatării mai largi din Abu Dhabi.”

(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.