Știri Blockchain și Crypto – Uniunea Europeană este tot mai receptivă la proiectele Blockchain - 24-04-2020

Europa devine rapid un teritoriu fertil pentru proiecte de ID blockchain. Deși UE are o serie de inițiative pentru a promova inovația blockchain peste granițele sale, Estonia și Catalunya sunt pionieri în identitatea digitală

Știri Blockchain și Crypto – Uniunea Europeană este tot mai receptivă la proiectele Blockchain - 24-04-2020

Europa devine rapid un teritoriu fertil pentru proiecte de ID blockchain. Deși UE are o serie de inițiative pentru a promova inovația blockchain peste granițele sale, Estonia și Catalunya sunt pionieri în identitatea digitală

Estonia este poate cea mai importantă țară din lume când vine vorba de tehnologia blockchain. Sistemul avansat de identificare digitală al țării nu se oprește doar la identificarea cetățenilor estonieni. Serviciile electronice ale țării sunt acum disponibile online, permițând deplasări legale în statele UE, asigurări de sănătate naționale, dovada de identitate la conectare la bănci, semnături digitale, vot, înregistrări medicale și multe altele. Abbas Ali, șeful global al identității digitale la R3, și-a prezentat opinia că Estonia este cea care conduce pe sectorul ID-ului blockchain: „Astăzi, în Estonia, fiecare cetățean are acces la o identitate digitală emisă de stat, care poate fi folosită pentru a furniza semnături digitale. Prin urmare, este logic că Estonia ar dori să utilizeze tehnologia blockchain pentru a adăuga un strat de securitate, încredere și integritate a datelor pentru toate datele pe care le deține asupra cetățenilor săi. Cu toate acestea, puține detalii sunt disponibile cu privire la implementarea reală și nu este clar modul în care folosesc de fapt blockchain astăzi. "

În ciuda incertitudinii politice care a înconjurat Catalonia în ultimii ani, guvernul său a fost în fruntea cercetării de tip blockchain, în special cu lansarea IdentiCAT. IdentiCAT este un proiect care urmărește să facă cetățenii „proprietari exclusivi” ai identității lor digitale. La data lansării din 9 septembrie 2019, Departamentul pentru Politici și Administrație Digitală a descris proiectul: „IdentiCAT intenționează să fie prima identitate digitală din Europa, care va fi condusă de sfera publică și autogestionată de către cetățeni înșiși cu deplină garanție juridică și eficiență pentru a opera nu numai cu autoritățile publice, ci și cu entitățile private, asigurând astfel respectarea deplină cu reglementări privind protecția datelor cu caracter personal."

Deși proiectul IdentiCAT al Cataloniei este ambițios, Ali consideră că: „Deși este cu siguranță un pas pozitiv pentru cetățenii Cataloniei, este încă prea devreme pentru a comenta. În plus, pentru ca identitatea digitală să fie cu adevărat semnificativă, ar avea nevoie de sprijin din partea guvernului la nivel național. "

Atât blockchainul, cât și criptomonedele sunt tehnologii care merg mână în mână cu ideile libertariene. Pentru multe persoane interesate de descentralizare, atât pentru tehnologie, cât și pentru finanțe, un obiectiv important este minimizarea capacităților statului de a încălca libertatea individuală.

Johnson consideră că implicarea statului în proiectele de ID blockchain nu este neapărat de evitat. El a explicat lui Cointelegraph că depinde de tipul de guvern implicat și care sunt obiectivele finale ale proiectului, clarificând: „U.K. s-a orientat deosebit de bine la proiecte private ID de blockchain și apoi a lucrat hotărât. Dar, pe de altă parte, există China, care are foarte mult controlul statului. Este ușor de observat cum ar putea fi asociată identitatea și dezbaterea privind implicarea statului poate fi bună sau rea. Dar atunci ai situația opusă în America, unde există autorități de reglementare care luptă împotriva oricărei schimbări în ceea ce privește înaintarea. ”

Ali a explicat că nu există un exemplu clar care să demonstreze dacă implicarea guvernului în ID-ul blockchain ar fi necesară sau nu:

Identitatea este contextuală, ceea ce înseamnă tipul de verificare și datele necesare pentru identificarea unei persoane juridice, a unei persoane fizice sau a unui lucru variază în funcție de natura și contextul tranzacției. Unele cazuri de utilizare pot necesita verificarea de la organele de conducere, dar altele nu. Criteriile de acceptare a identității digitale se bazează în cele din urmă pe părțile care se bazează să le definească.

Unul dintre cele mai ambițioase obiective ale criptomonedei, în special având în vedere starea actuală a piețelor, este înlocuirea finanțelor mainstream. Pentru Ali, acesta este locul în care proiectele de ID blockchain și crypto diferă foarte mult: „Identitatea digitală bazată pe Blockchain nu este menită să înlocuiască rolul guvernelor în emiterea identităților naționale ale cetățenilor. Spre deosebire de monedele digitale ale băncii centrale, pe care mulți actori guvernamentali și de reglementare cred că reprezintă o amenințare directă pentru securitatea financiară suverană, ID-ul blockchain nu este o abordare descentralizată pentru a depăși identitatea națională a statelor, după cum consideră Ali:„Blockchain oferă pur și simplu un mod sigur, de păstrare a vieții private și scalabil de schimb de credințe digitale verificate între părți. Cu alte cuvinte, sistemele de identitate bazate pe blockchain oferă pur și simplu o platformă pentru emiterea, schimbul și verificarea identităților digitale”.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.

Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.