Știri Blockchain și Crypto – Universitățile americane includ Blockchain în oferta educațională - Șeful US Treasury anunță noi reglementări pentru criptomonede- Organizațiile militare sunt interesate de Blockchain - 22-02-2020

Știri Blockchain și Crypto – Universitățile americane includ Blockchain în oferta educațională - Șeful US Treasury anunță noi reglementări pentru criptomonede- Organizațiile militare sunt interesate de Blockchain - 22-02-2020

Universitățile americane includ Blockchain în oferta educațională

Pentru a pregăti studenții americani pentru această piață aflată în permanentă evoluție și expansiune, tot mai multe universități din SUA oferă o educație legată de tehnologia Blockchain. Nu numai că ofertele de curs se extind, dar programele inovatoare, cluburile studențești și centrele de cercetare se întăresc tot mai mult. Și deși această ”explozie” al educației  de nivel superior în domeniul nou al tehnologiei blockchain cunoaște tot mai multe schimbări, tot mai mulți inovatori și educatori care iau cunoștință, întrebarea este: când vor școlile depăși distanța și vor face din învățământul blockchain un curs de studiu cu normă întreagă?

Economia și învățământul superior sunt strâns legate”, a declarat Laura Perna, o expertă în educație superioară care conduce Alianța pentru Educație Superioară și Democrație a Universității din Pennsylvania. „Nivelul esențial este că oamenii merg la facultate pentru că își doresc un loc de muncă. Unul dintre punctele forte ale Americii în învățământul superior este obiectivul de a încerca să doteze elevii cu abilitățile și cunoștințele de care vor avea nevoie. ”

Universitatea din California oferă programul Xcelerator,  un parteneriat asemănător unui laborator  ( o inițiativă de asociere între trei organizații), cu un buget de mai multe milioane de dolari. Acesta susține diverse proiecte blockchain, după cum Liam DiGregeorio, co-președinte al clubului, a declarat:

Avem una sau două echipe conduse de studenți. Am avut copii din Rusia, Mexic, Singapore, Germania. A fost inclusiv. Și cred că ceea ce este cu adevărat unic - este condus în mare parte de studenți. ”

Uneori, studenții predau cursuri. Gloria Zhao, cealaltă copreședintă, a predat un curs numit Blockchain Fundamentals. „Analizăm modul în care funcționează Bitcoin, criptografia, cazurile de utilizare și o imagine de ansamblu generală a spațiului criptograf”, a explicat ea. În general, cursurile blockchain din campus sunt împărțite în diferite grupuri, a spus ea: „Unul este mai mult orientat spre afaceri. Apoi sunt cursuri care acoperă criptografie, securitate etc. "

Această generalizare  a ofertelor desigur nu se face doar în California, ci și în alte universități. Unele cursuri se referă la partea tehnologică a lucrurilor, cum ar fi inginerie și programare, în timp ce altele se centrează pe domenii  cum ar fi economia și dreptul. (Sursa EN)

Șeful US Treasury anunță noi reglementări pentru criptomonede

Numărul de brevete și companii asociate cu criptomonedele și blockchain continuă să crească pe piața americană, ceea ce creează o problemă economică și politică în 2020.

Senatul Statelor Unite a organizat miercuri o audiere pentru a adopta bugetul pentru 2021. În timp ce a apărat propunerea lui Trump de 4,8 trilioane de dolari, senatorul Maggie Hassan (D-NH) a pus o întrebare cu privire la criptomonedă: "Cum va crește bugetul propus al Trezoreriei în monitorizarea tranzacțiilor cu criptomonede suspecte și în urmărirea teroristilor și a altor organizații criminale care finanțează activități ilicite cucriptomonede?"

Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a răspuns: „... suntem pe cale să implementăm câteva cerințe semnificative noi la FinCEN [Rețeaua financiară desupraveghere a criminalității]. Vrem să ne asigurăm că tehnologia avansează, dar, pe de altă parte, vrem să ne asigurăm că criptomonedele nu sunt utilizate pentru echivalentul conturilor bancare vechi cu număr secret elvețian. "

Contractorii militari din Statele Unite și-au arătat deja disponibilitatea de a sprijini companiile care utilizează blockchain, ba chiar rezerva federală are potențialul pentru moneda digitală. Comentariile secretarului fac aluzie la o mai mare transparență a criptomonedelor pentru a preveni spălarea de bani. (Sursa EN)

Organizațiile militare sunt interesate de Blockchain

Numeroase organizații cu obiective militare, având sediul în SUA au demonstrat interesul pentru tehnologia blockchain. Naval Air Warfare Center, un grup de cercetare al Marinei SUA, cu sediul în California, a oferit Start-Up-ului  de Software blockchain Simba Chain aproape 10 milioane de dolari pentru a pune în joc o platformă de mesagerie sigură.

Anul trecut, Forțele Aeriene ale SUA au examinat serios noua tehnologie pentru creșterea eficienței lanțurilor de aprovizionare și reorganizarea datelor.

Simba Chain s-a angajat  să creeze un prototip de abordare blockchain pentru înregistrarea și urmărirea producției de aditivi - cunoscută și sub denumirea de imprimare 3D - componente de-a lungul lor cicluri de viață.

De asemenea, Departamentul de Apărare al SUA (DoD) a lansat, în iulie 2019, planuri pentru tehnologia blockchain în foaia de parcurs de patru ani, intitulată „DoD Strategia de modernizare digitală: DoD Information Resource Management Plan Strategic FY19–23”. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania


Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.