Știri Blockchain și Crypto – Va contracara Libra Yuanul digital? - Federația Rusă va investi în Blockchain -2020-03-27

În timp ce Facebook se confruntă cu aprobări de reglementare pentru proiectul său Libra, Facebook le-a spus senatorilor americani că grupul inițial de valute pe care Balanta va fi probabil susținut de dolarul american, euro, yen, lira britanică și...

Știri Blockchain și Crypto – Va contracara Libra Yuanul digital? - 	Federația Rusă va investi în Blockchain -2020-03-27

Va contracara Libra Yuanul digital?

În timp ce Facebook se confruntă cu aprobări de reglementare pentru proiectul său Libra, Facebook le-a spus senatorilor americani că grupul inițial de valute pe care Balanta va fi probabil susținut de dolarul american, euro, yen, lira britanică și dolarul Singapore.

Se pare că Facebook a elaborat lista cu privire la îngrijorările exprimate de senatorul democrat Virginia Mark Warner că China ar putea încerca să împingă Asociația Balanță pentru a include yuanul în stablecoin, Libra. Senatorul Warner a menționat că China a încurajat alte guverne să includă moneda sa în depozitele de rezerve și a solicitat Facebook-ului să se angajeze să o excludă de pe lista de monede care se ocupă de Libra.

Asociația Libra  ar avea în vedere toți factorii: „Orice decizie dacă se adaugă o monedă nouă la Rezerva Balanță ar fi luată pe baza tuturor faptelor și circumstanțelor din acel moment, inclusiv a oricăror restricții de reglementare directe sau indirecte."

Facebook și Asociația Libra s-au confruntat cu multe impulsuri din partea parlamentarilor și a autorităților de reglementare cu privire la planurile lor de a lansa moneda digitală; au fost preocupați cu privire la confidențialitate și securitatea datelor. De asemenea, Facebook vede o cale alternativă de lansare a monedei digitale în afara SUA, indiferent de preocupările autorităților de reglementare din SUA.(Sursa EN)

Federația Rusă va investi în Blockchain

Potrivit Rostec, corporația de stat, orientată la tehnologie, cheltuielile cu blockchain în următorii patru ani vor fi reduse la 28,4 miliarde de ruble din cifrele anterioare de 55-85 de miliarde de ruble.

Fondurile vor fi alocate implementării blockchain în managementul lanțului de aprovizionare (etichetarea mărfurilor), sectorului locuințelor și altor industrii, potrivit agenției media locale Kommersant, care menționează foaia de parcurs a Rostec.

Principalul motiv pentru care cheltuielile au fost reduse este faptul că „euforia universală” din jurul tehnologiei s-a slăbit, susțin mai mulți experți.

Din 28,4 miliarde de ruble planificate pentru blockchain, 9,5 miliarde vor fi alocate din fonduri bugetare, în timp ce 18,9 miliarde din fonduri extrabugetare.

Tehnologia ledger distribuită (DLT), un termen umbrelă care cuprinde blockchain, va ajuta economia rusă să economisească 500 de miliarde de ruble și să colecteze până la 600 de miliarde de ruble sub formă de taxe. Astfel, efectul blockchain asupra economiei Rusiei este de așteptat la 1,1 trilioane de ruble, ceea ce este echivalentul a 17,5 miliarde de dolari.

Documentul cu foaia de parcurs a fost trimis spre aprobare Ministerului Comunicațiilor și Centrului Analitic pentru guvern.

Conform proiectului propus de Rostec, Rusia va cheltui 650 de milioane de ruble pentru a introduce tehnologia în sistemele de etichetare a produselor. Lansarea DLT în asistența medicală va necesita 1,17 miliarde de ruble, dintre care 575 milioane vor merge la sisteme de monitorizare care împiedică medicamentele contrafăcute.

475 de milioane de ruble vor fi puse în aplicare pentru blockchain în locuințe și servicii comunale. Din aceasta, 350 de milioane vor fi cheltuiți pe o platformă pentru contabilitatea și distribuirea facturilor de utilități.

Alte 475 de milioane de ruble vor fi alocate unui sistem de colectare, contabilitate și monitorizare a consumului de resurse.(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.