Știri Blockchain și Crypto - Unele criptomonede Bitcoin vor rămâne fără proprietar - 2020-03-31

Știri Blockchain și Crypto - Unele criptomonede Bitcoin vor rămâne fără proprietar - 2020-03-31

Gerald Cotten, CEO și cofondator al QuadrigaCX, a decedat din cauza unor complicații ale bolii Crohn în data de 9 decembrie 2018, în timp ce se afla în India pentru a participa la construirea unui orfelinat. El era singurul deținător al parolelor de la conturile unde nu mai puțin de 115 000 de investitori dețineau Bitcoin în valoare totală de 190 milioane dolari.Jennifer Robertson, văduva sa, într-o întâmpinare depusă la Curtea Supremă din Noua Scoție a declarat că nimeni, în afară de soțul ei nu știa parolele de acces, iar mulțiexperți în securitate cibernetică au considerat că aceste parole nu pot fi sparte. Astfel, criptomonedele Bitcoin vor rămâne blocate în acest cont fără ca să poată fi tranzacționate ulterior.

Clifton Collins, un traficant de droguri irlandez în vârstă de 49 de ani,  a deci să cumpere Bitcoin în 2011 și 2012 (cu banii strânși din traficul de droguri), depozitând criptomonedele în 12 conturi, fiecare cont având o valoare de 4,5 milioane de euro. Lista cu parolele de acces a fost ascunsă în manșonul de aluminiu al uneia din undițele sale ascunse în locuința închiriată din  Cornamona, Comitatul Galway. Arestat și condamnat la 5 ani închisoare, Clifton Collins nu a mai putut să ajungă la debaraua unde avea undița în manșonul căreia avea codurile de acces la conturi, pierzând toate bunurile, care au fost evacuate de proprietarul casei. La interogatorii, acuzatul a spus unde a ascuns parolelele, dar bunurile sale au devenit gunoi reciclat, cu destinația Germania sau China. Din cercetări, reieșise că traficantul accesase ultima dată acele conturi în cursul anului 2019. Deși au confiscat toate activele lui Collins, autoritățile nu au reușit să ajungă la parolele de acces, chiar dacă teoretic, criptomonedele Bitcoin în valoare de 55 milioane euro au ajuns în custoda statului, prin deciza Curții Supreme din Dublin.

Așadar, criptomonede Bitcoin în valoare de peste 260 milioane dolari au rămas inaccesibile deocamdată pieței digitale. Valoarea lor poate crește sau scade în timp.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.