Știri blockchain - Startup israelian inventează buton de „undo” pentru tranzacții BTC - Un studiu arată că Indonezia este puternic lovită de atacuri crypto - Aplicații mobile crypto, în creștere în India – 06-08-2020

Kirobo, un startup israelian înființat cu doi ani în urmă, a anunțat că a descoperit o metodă de a aborda problemele legate de erorile umane, din cadrul tranzacțiilor cu criptomonede.

Știri blockchain - Startup israelian inventează buton de „undo” pentru tranzacții BTC - Un studiu arată că Indonezia este puternic lovită de atacuri crypto - Aplicații mobile crypto, în creștere în India – 06-08-2020

Startup israelian inventează buton de „undo” pentru tranzacții BTC

Kirobo, un startup israelian înființat cu doi ani în urmă, a anunțat că a descoperit o metodă de a aborda problemele legate de erorile umane, din cadrul tranzacțiilor cu criptomonede. Într-un sondaj recent realizat de Fio Foundation, 55% dintre cei intervievați au răspuns că experimentează erori umane stresante atunci când transferă criptomonede, iar 18% au răspuns că au pierdut bani din cauza unor asemenea erori.

Prin urmare, Kirobo a inventat „transferul recuperabil”, o modalitate prin care expeditorii să poată anula o tranzacție ce a fost trimisă la o adresă greșită. Kirobo furnizează un cod unic expeditorului, iar destinatarul trebuie să introducă o parolă identică pentru a primi transferul.

„Până când codul potrivit este furnizat de către recipient, expeditorul își poate recupera fondurile în orice moment. […] Kirobo nu deține cheia privată a utilizatorului și nu are acces la fonduri sau la destinația acestora: parola pur și simplu decide dacă transferul va fi finalizat sau nu.”

Platforma a fost auditată de compania de inteligență cibernetică Scorpiones Group și este sprijinită de Autoritatea pentru Inovare din Israel.

Conform CEO-ului Kirobo, Asaf Naim, scopul invenției este de a face tranzacțiile blockchain la fel de ușoare și sigure precum online banking-ul. Transferul Recuperabil este primul produs lansat de Kirobo și urmărește protejarea utilizatorilor împotriva erorilor umane, în cadrul rețelelor blockchain. (Sursa EN)

Un studiu arată că Indonezia este puternic lovită de atacuri crypto

Studii ale Microsoft au dezvăluit că Indonezia a avut cea mai mare rată de atacuri malware din regiunea Asia-Pacific, în 2019. Raportul arată că regiunea continuă să experimenteze o rată de atacuri ransomware și alte tipuri de atacuri malware, mai mare decât media, cu cifre de 1,6-1,7 ori mai mari decât în restul lumii.

Indonezia a avut o rată de atacuri malware de 10.68% în 2019. Deși aceasta înseamnă o scădere de 39%, cifrele rămân de două ori mai mari decât media regională. În ceea ce privește atacurile de tip ransomware, Indonezia se clasează acum pe locul doi, cu o rată de incidență de 14%, care este de 2.8 ori mai mare decât media înregistrată în alte țări din regiune.

Rata pentru furturile de criptomonede a rămas la 10% în 2019, de două ori mai mare decât media regională și chiar cea globală. Au avut cea mai mare rată de incidență din regiunea Asia-Pacific, și s-au clasat pe locul al 4-lea în lume.

Haris Izmee, președintele Microsoft Indonezia a declarat că, „În timp ce fluctuațiile recente din valoarea criptomonedelor și timpul crescut pentru generarea de acestora au făcut ca atacatorii să-și reorienteze eforturile, aceștia continuă totuși să exploateze piețe cu informare crypto scăzută și practici crypto nesigure.”  (Sursa EN)

Aplicații mobile crypto, în creștere în India

Dezvoltatorii crypto indieni au început să lanseze noi aplicații mobile, în urma hotărârii favorabile a Curții Supreme, în ceea ce privește tehnologia blockchain. Decizia Curții a anulat legile ce interziceau băncilor să furnizeze servicii către companii și brokeri crypto.

B21, o companie de investiții în active digitale, a lansat de curând propria aplicație pentru investiții bazată pe blockchain, în lumina noilor schimbări. Aceștia au susținut că, anunțul făcut de către Curtea Supremă a Indiei „a dus la reînnoirea intereselor pentru investițiile în active digitale, și la o creștere în volumul de tranzacționare la burse”.

Nitin Agarwal, fondatorul și managerul B21, a comentat următoarele, în legătură cu potențialul pieței tehnologice din India, ca urmare a deciziei Curții Supreme:

„Decizia luată în India ne-a ajutat să ne concentrăm pe parteneriate și marketing în India, întrucât vedem că mulți dintre cetățenii țării sunt pricepuți în materie de smartphone-uri, și totodată, a apărut o nouă clasă de investitori, ce urmăresc oportunități pentru investiții, care nu le erau disponibile înainte.”  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.