Știri blockchain - Subsidiară a Alibaba lansează soluția blockchain AntChain - Binance va transfera BUSD la nivel blockchain prin punte între Syscoin și Ethereum - Chainalysis extinde accesul la programele de certificare blockchain și cripto – 29-08-2020

Filiala de plăți a gigantului e-commerce Alibaba, AntGroup a lansat o nouă soluție blockchain denumită AntChain.

Știri blockchain - Subsidiară a Alibaba lansează soluția blockchain AntChain - Binance va transfera BUSD la nivel blockchain prin punte între Syscoin și Ethereum - Chainalysis extinde accesul la programele de certificare blockchain și cripto – 29-08-2020

Subsidiară a Alibaba lansează soluția blockchain AntChain

Filiala de plăți a gigantului e-commerce Alibaba, AntGroup a lansat o nouă soluție blockchain denumită AntChain. Conform raportului publicat în South China Morning Post, AntChain este construită în afara tehnologiei blockchain a Ant Group, combinând inteligența artificială, Internet of Things (IoT), calcule securizate și alte tehnologii.

Ca parte a inițiativei AntChain, Ant Group a creat un nou calculator, similar ca mărime cu un laptop. Acesta vine cu un software încorporat și un accelerator hardware menit să simplifice funcționarea aplicațiilor blockchain.

Calculatorul AntChain poate reduce timpul de configurare la o zecime din cât ar dura în mod normal și poate crește viteza tranzacțiilor cu 30%.

Ant Group a pășit în spațiul blockchain în 2015 și a început să lucreze la aplicații comerciale în blockchain anul trecut. Acum pretinde că poate susține peste un miliard de conturi de utilizatori și că poate procesa până la un miliard de tranzacții pe zi.

Compania a declarat că aproape 100 de milioane de registre digitale, inclusiv detalii de tranzacții, copyright și certificate de proprietate sunt uploadate în AntChain în fiecare zi. (Sursa EN)

Binance va transfera BUSD la nivel blockchain prin punte între Syscoin și Ethereum

Exchange-ul de criptomonede Binance plănuiește să utilizeze o punte între rețelele blockchain Syscoin și Ethereum , pentru a-și muta stablecoins-urile (BUSD) între ele.

Puntea, dezvoltată de Blockchain Foundry – responsabilă de Syscoin blockchain – va permite posesorilor de BUSD să își mute tokenii între rețelele blockchain Syscoin și Ethereum. Aceasta va face totodată stablecoins-urile disponibile pentru prima dată și în rețeaua Syscoin.

Binance a declarat că, „utilizatorii pot beneficia de tranzacțiile rapide, scalabile și ieftine ale Syscoin, păstrând în același timp capacitatea de a se folosi de funcționalitatea contractelor smart ale Ethereum.”

Creșterea utilizării serviciilor financiare descentralizate și a stablecoins-urilor a dus la creșterea comisioanelor la tranzacțiile de pe Ethereum. Co-fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin a avertizat că o creștere a comisioanelor la tranzacții ar putea compromite securitatea rețelei. (Sursa EN)

Chainalysis extinde accesul la programele sale de certificare blockchain și cripto

Compania de analiză blockchain cu sediul în New York, Chainalysis își extinde accesul la programul său de certificare cripto, către comunitatea profesională extinsă.

Compania a declarat că Certificarea Fundamentelor Criptomonedelor (CCFC) va fi de acum disponibilă profesioniștilor din sectorul serviciilor financiare, angajaților guvernului și comunității oamenilor de afaceri. Până acum, cursul era limitat la clienții ce utilizau produsele pentru investigare și conformitate ale Chainalysis.

Una dintre cele mai importante companii de analiză din industria blockchain, Chainalysis dezvoltă instrumente pentru investigații, ce permit companiilor, guvernelor și forțelor de ordine să monitorizeze tranzacțiile blockchain și să urmărească activitățile suspectate de a fi ilicite.

Programul CCFC a fost proiectat pentru a oferi participanților o acreditare în industrie și pentru a le oferi cunoștințe de bază în ceea ce privește tehnologia criptomonedelor, a cazurilor de utilizare și a funcțiilor acestora, în relația cu sistemul financiar tradițional.

Cursul CCFC oferă două zile de training – desfășurate online acum din cauza pandemiei de coronavirus – axate pe discuții de grup, exerciții practice și studii de caz. Oricine poate aplica, iar cei ce finalizează cursul, primesc o acreditare CCFC pentru doi ani, furnizată atât ca certificat digital, cât și ca badge LinkedIn.

Tim Simpson, analist de conformitate al exchange-ului cripto Bittrex a declarat că:

„Majoritatea oamenilor nu au timpul sau experiența tehnică pentru a filtra cantitatea nesfârșită de informații despre criptomonede și pentru a se putea concentra pe ceea ce contează cu adevărat. Pentru cei ce nu dețin un cunoștințe tehnice, sau pentru cei ce au nevoie să fie repede la zi cu modul în care criptomonedele funcționează cu adevărat, cursul CCFC furnizează o experiența centrată, bine organizată, bazată pe învățare activă.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.