Știri blockchain - Tech Mahindra utilizează IBM Blockchain pentru combaterea pirateriei digitale - Legile fiscale cripto ale SUA dăunează capitalului - Producătorul Mercedes-Benz va colecta date folosind blockchain – 11-08-2020

Tech Mahindra, subsidiara IT a companiei indiene Mahindra Group, a lansat o platformă pentru drepturi și contracte digitale, bazată pe blockchain, pentru industria de divertisment.

Știri blockchain - Tech Mahindra utilizează IBM Blockchain pentru combaterea pirateriei digitale - Legile fiscale cripto ale SUA dăunează capitalului - Producătorul Mercedes-Benz va colecta date folosind blockchain – 11-08-2020

Tech Mahindra utilizează IBM Blockchain pentru combaterea pirateriei digitale

Tech Mahindra, subsidiara IT a companiei indiene Mahindra Group, a lansat o platformă pentru drepturi și contracte digitale, bazată pe blockchain, pentru industria de divertisment.

Dezvoltat cu utilizarea platformei IBM blockchain, care folosește protocolul open-source, Hyperledger Fabric, sistemul intenționează să ajute producătorii și creatorii de conținut să-și urmărească în mod eficient profiturile, redevențele și drepturile digitale.

Numită „Blockchain Based Contracts and Rights Management System” (bCRMS), Tech Mahindra a prezentat platforma ca pe un instrument cheie în combaterea pirateriei digitale. Compania a declarat că pierderile financiare din industria de divertisment și media, determinate de piraterie, vor atinge aproximativ 50 de miliarde $, până în 2022. Aceștia au mai spus că bCRMS intenționează să „crească veniturile, să prevină încălcarea contractelor și a drepturilor  și să se concentreze pe redefinirea experienței consumatorilor.”

Vor face aceasta prin furnizarea unui sistem de management al drepturilor digitale, securizat, ce poate monitoriza autenticitatea, utilizarea autorizată și descărcarea de conținut online în timp real. Platforma va furniza de asemenea și creatorilor de conținut, un sistem automat de management pentru plăți.

Dezvoltarea bCRMS este parte a filialei Tech Mahindra, TechMNxt, prin care gigantul IT creează tehnologii blockchain și alte soluții pentru a-și ajuta clienții cu modernizarea strategiilor lor digitale. (Sursa EN)

Legile fiscale cripto ale SUA dăunează capitalului

Coinbase, cel mai mare exchange de criptomonede american, consideră că alte țări sunt mult mai deschise decât SUA, în termeni de reglementare cripto și taxe. Coinbase subliniază faptul că nu există claritate în domeniul taxării criptomonedelor în SUA. Staking-ul este doar unul dintre aspectele care reprezintă o provocare din perspectiva taxelor. „Există foarte multe diferențe între activele digitale, iar staking-ul este un proces greu de înțeles dacă nu deții cunoștințe în domeniu.”

Deși Fiscul (IRS) a forțat cetățenii americani să includă criptomonedele în declarațiile lor fiscale, acesta încă trebuie să furnizeze un set detaliat de reguli.

Coinbase declară că incertitudinile din domeniul taxelor din SUA cauzează „o mutare a fluxului de capital către acele jurisdicții ce au un punct de vedere mai matur asupra tehnologiei digitale și asupra activelor digitale per total.”

„Este un model de creștere pentru noi; faptul că avem acces la mai mulți clienți, că putem să tranzacționăm mai multe active […]. La modul general vorbind, cei mai mulți clienți vin din jurisdicții majore, precum Canada, U.K., UE și Asia.” (Sursa EN)

Producătorul Mercedes-Benz va colecta date folosind blockchain

Ocean Protocol, un protocol de date descentralizate, ce își concentrează activitatea pe colectarea de date, partajarea și monetizarea lor, a anunțat un parteneriat cu producătorul Mercedes-Benz, Daimler AG, pentru un proiect pilot.

Subsidiara Daimler din Asia de S-E va folosi soluții bazate pe blockchain pentru colectarea și monetizarea datelor companiei. Proiectul pilot va demonstra faptul că protocolul „Compute-to-Data” al celor de la Ocean Protocol poate păstra confidențialitatea datelor companiei Daimler, în timp ce permite informațiilor să fie analizate și cumulate de către terți.

Ocean speră că proiectul pilot va atrage viitoare parteneriate cu companii mari, la nivel mondial. „Noi credem în abilitatea blockchain de a debloca valoarea datelor, într-un mod descentralizat.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.