Știri blockchain - Tehnologia blockchain si globalizare digitală - Prima finanțare in turism cu utilizarea tehnologiei distributed ledger - 40% din noile companii Fintech din Hong Kong operează cu blockchain 08-06-2020

Știri blockchain - Tehnologia blockchain si globalizare digitală - Prima finanțare in turism cu utilizarea tehnologiei distributed ledger  - 40% din noile companii Fintech din Hong Kong operează cu blockchain 08-06-2020

Reprezentant al Wanxiang declară că tehnologia blockchain va duce la globalizare digitală

Vicepreședintele China Wanxiang Holdings, Dr. Xiao Feng, este de părere că tehnologia blockchain reprezintă un instrument prin care se va realiza globalizarea digitală:

„Blockchain este un mecanism de încredere în tehnica digitală. Datorită caracteristicilor sale de irevocabilitate, detectabilitate și imuabilitate, atunci când mutăm date în blockchain, ele nu pot fi falsificate.”

Xiao este de părere că globalizarea a adus beneficii multora înainte de pandemie, precum China, Wall Street sau companiilor multinaționale, dar a lăsat în urmă în același timp și victime, precum clasa de mijloc și lucrătorii industriali, în multe țări dezvoltate.

Dr. Xiao spune că globalizarea digitală va avea un impact asupra sistemelor de management organizațional din cadrul companiilor, determinând tot mai multe dintre acestea să își mute operațiunile online. Metodele inițiale prin care companiile își măsurau performanța vor deveni din ce în ce mai puțin importante, și un nou cadru pentru stabilirea obiectivelor le va lua locul, devenind cea mai importantă structură managerială. Acesta spune că un asemenea cadru va fi numit „Obiective și Rezultate Cheie”.

„Trebuie să fim transparenți și să ne aliniem obiectivele, așa că avem nevoie de „obiective și rezultate cheie.”  (Sursa EN)

Prima finanțare a operațiunilor de comerț turco-german cu utilizarea tehnologiei registrelor distribuite

O importantă bancă turcească a încheiat prima finanțare a operațiunilor de comerț, bazată pe tehnologia registrelor distribuite, sau DLT.

İşbank, prima bancă turcească ce s-a alăturat anul acesta platformei R3, a celor de la Corda, a devenit acum prima bancă din Turcia, ce utilizează tehnologie blockchain pentru finanțarea operațiunilor de comerț. Folosind tehnologia blockchain a  celor de la Corda, İşbank și Commerzbank au securizat plățile, procesând datele referitoare la transferuri în mod digital. Tranzacția a avut loc între İşbank, Şişecam, Kuraray Europe GmbH și Commerzbank AG și a presupus comerțul cu sticlă securizată multistrat, din Germania în Turcia.

Proiectul a fost finalizat în cadrul rețelei Marco Polo, cunoscută drept o rețea de colaborare pentru securizarea plăților și finanțarea operațiunilor de comerț. „DLT permite ca finanțarea operațiunilor de comerț să fie securizată într-un mod foarte eficient. Tranzacțiile sunt sigure și transparente și pot fi procesate într-un mediu de încredere.”  (Sursa EN)

40% din noile companii Fintech din Hong Kong operează cu blockchain

Companiile blockchain domină din ce în ce mai mult sectorul de tehnologie financiară în Hong Kong, unde 39% din noile companii lansate în industria fintech a țării operează cu tehnologia registrelor distribuite, sau DLT.

Blockchain cuprinde segmentul cu cea mai rapidă creștere în industria fintech din teritoriu, cu 22 din cele 57 de companii fintech lansate în Hong Kong în ultimul an, ce operează cu DLT, urmat de WealthTech cu 20% din noile companii fintech,  Payments cu 17% și InsurTech cu 9%.

Rapoartele indică faptul că soluțiile DLT pentru companii cuprind cel mai mare sub-sector al industriei blockchain din teritoriu – reprezentând 45% din companiile din Hong Kong ce folosesc registrele distribuite.

Platformele de tranzacționare pentru criptomonede însumează 27 % din sectorul blockchain al Hong Kong-ului, urmate de custozii activelor digitale, cu 14% și tranzacții de finanțare a comerțului cu 9%.  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.