Știri Blockchain - Tencent Cloud formează o alianță Blockchain - Platforma Blockchain pentru gestiunea comerțului cu ceai

Tencent Cloud, ”brațul cloud computing” al gigantului internațional chinez Tencent, se pregătește să reunească 100 de organizații în acest an pentru a stabili Liga Blockchain din Industrie.

Știri Blockchain - Tencent Cloud formează o alianță Blockchain - Platforma Blockchain pentru gestiunea comerțului cu ceai

Tencent Cloud formează o alianță Blockchain

Tencent Cloud, ”brațul cloud computing” al gigantului internațional chinez Tencent, se pregătește să reunească 100 de organizații în acest an pentru a stabili Liga Blockchain din Industrie.

Pe 4 iunie, China Banking News a raportat că asociația blockchain va include membri din diverse sectoare, inclusiv întreprinderi, asociații industriale, mass-media din industrie, organizatii de investiții, instituții terțiare și think tank-uri.

Organizațiile vor lucra împreună la obiectivul colectiv de a aduce standarde de tip Blockchain și de a efectua cercetare și dezvoltare pentru implementarea industrială. Grupul va lucra în trei comisii diferite: un comitet pentru standarde blockchain, un comitet tehnic și un comitet comercial.

Comitetul pentru standarde va lucra cu autoritățile de reglementare naționale, companiile de tip Blockchain și antreprenorii pentru a aduce standarde mai bune la nivelul întregii industrii în ceea ce privește reglementările și dezvoltarea blockchain-ului Pe de altă parte, comitetul tehnic se va ocupa de planificarea și crearea de platforme tehnologice pe blockchain.

Atât guvernul chinez, cât și industriașii au arătat un imens interes pentru blockchain. Pe 30 aprilie, Tencent a lansat programul său de accelerare Blockchain. În aceeași zi, guvernul Anhui, o provincie din estul Chinei, a lansat și o platformă Blockchain pentru a furniza servicii guvernamentale.

Tencent a anunțat recent că va investi 70 de miliarde de dolari în următorii cinci ani în tehnologie fintech, Blockchain, AI și cloud computing. Firma - care se află în spatele aplicației majore de mesagerie chineză WeChat - a declarat că criza coronavirusului a fost un catalizator major pentru decizia sa de a investi în tehnologie emergentă.

(Sursa EN)

Platforma Blockchain pentru a urmări produse de ceai în valoare de 2,5 milioane USD

Provincia chineză Yunnan a anunțat lansarea oficială a unei platforme de trasabilitate bazată pe blockchain pentru fermele sale de ceai Pu'ser pe 3 iunie. Platforma blockchain a fost anunțată pentru prima dată în cadrul Conferinței de lansare a noului produs de ceai de primăvară de la Phoenix Nest 2020, la Kunming, Yunnan. Aceștia vor folosi platforma pentru a efectua operațiuni de control al calității, vânzări și finanțare a împrumuturilor pe 42.000 de hectare de teren agricol din întreaga provincie.

Potrivit Chinanews, provincia este renumită pentru varietatea de ceai negru și fermentat. Este cel mai mare exportator chinez de produse agricole și a lovit aproape 33 de milioane de dolari în 2018, conform rapoartelor.

Potrivit raportului, produsele industriei de ceai Pu pot produce în total 2,5 miliarde de dolari în medie.

Prin scanarea codurilor QR în platforma bazată pe blockchain, clienții pot fi capabili să examineze informații despre baza materiei prime a fiecărui produs, procesul de producție, depozitarea, testarea calității, vânzările de produse și asistența financiară și alte date.

Provincia a dorit să integreze soluții de trasabilitate bazate pe tehnologia blockchain. În martie 2020, au construit un program pilot numit „Platforma de trasabilitate a blockchainului de calitate”.

Până în prezent, 25 de produse de la 25 de companii au fost „lansate cu succes” prin intermediul platformei, iar provincia speră să integreze noile tehnologii în viitor. Acestea includ tehnologia de recunoaștere a imaginilor texturii, tehnologia anti-contrafacere și soluțiile de cipuri de criptare NFC.

Pe 14 mai, Banca Poporului Chinei a propus o platformă de finanțare comercială bazată pe blockchain pentru zona Marelui Golf din Guangdong-Hong Kong-Macao. Se pune accentul pe comerț și finanțe la nivel mondial.

Autoritățile chineze intenționează să transforme provincia insulană sudică Hainan într-un port de liber schimb prin implementarea unei platforme bazate pe blockchain.

(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.