Știri blockchain - Tim Draper susține proiect DeFi în ciuda problemelor la vânzare - Executiv Ripple – răspunsul lent față de blockchain, o potențială catastrofă pentru SUA - Probleme pentru sistemul de votare blockchain al Rusiei – 01-08-2020

Platforma de creditare Defi Money Market (DMM) – susținută de Venture Network, ce este deținută de către Tim Draper, a avut un început dificil.

Știri blockchain - Tim Draper susține proiect DeFi în ciuda problemelor la vânzare - Executiv Ripple – răspunsul lent față de blockchain, o potențială catastrofă pentru SUA - Probleme pentru sistemul de votare blockchain al Rusiei – 01-08-2020

Tim Draper susține proiect DeFi în ciuda problemelor la vânzare

Platforma de creditare Defi Money Market (DMM) – susținută de Venture Network, ce este deținută de către Tim Draper, a avut un început dificil. Oferta inițială DEX (IDO) s-a încheiat cu succes, cu strângerea a 6.5 milioane $ în 48 de ore, dar investitorii au raportat probleme legate de finalizarea tranzacțiilor, de interfața derutantă și de încrederea în companie.

Separat, mai mulți escroci au sustras aproximativ 40 000$ de la utilizatorii ce încercau să tranzacționeze – deși DMM a plătit compensații pentru tokenii pierduți – și au existat și probleme legate de confidențialitate. În ciuda acestora, tokenul DMG, al DMM este tranzacționat pentru 0.87$, aproape dublu față de prețul inițial de vânzare, de 0.36$. DMG a avut de asemenea și cel mai mare volum de tranzacții pe Uniswap în ultimele 24h, de 4.8 milioane $.

Proiectul DMM oferă o rată a dobânzii de 6.25% pentru ETH, DAI și USDC, susținută de active din lumea reală. Conform website-ului, activele sunt de fapt mașini în valoare de 8.8 milioane $, deținute de către compania Finova Financial – al cărei CEO este partener DMM.   (Sursa EN)

Executiv Ripple – răspunsul lent față de blockchain, o potențială catastrofă pentru SUA

Într-un interviu acordat recent pentru Wall Street, Chris Larsen, co-fondator și președinte executiv al Ripple a declarat că SUA „s-au mișcat lent” în termeni de experimentare, implementare și reglementare a industriei criptomonedelor și blockchain.

Larsen a mai susținut că, SUA trebuie să-și schimbe perspectiva asupra blockchain și asupra criptomonedelor. Războiul împotriva escrocheriilor din timpul ofertelor de monede a fost câștigat, iar acum, reglementatorii trebuie să abordeze industria, astfel încât să poată concura cu progresul Chinei în domeniu.

Larsen a emis un avertisment, precizând că, dacă autoritățile eșuează în a aduce mai multă claritate pentru blockchain, pentru criptomonede și pentru tehnologiile ce vor susține noua generație de sisteme financiare globale, SUA s-ar putea confrunta cu o catastrofă.

China este în mod vizibil înaintea SUA atunci când vine vorba despre adoptarea și investirea în blockchain și monede digitale. Pe măsură ce China și SUA se îndreaptă către un război rece tehnologic, controlul Chinei asupra sistemului financiar global se poate dovedi devastator pentru puterea financiară deținută acum de SUA.  (Sursa EN)

Probleme pentru sistemul de votare blockchain al Rusiei

Sistemul de votare blockchain al Rusiei, pentru amendamente constituționale are parte de un start anevoios. E-voting-ul pentru rezidenții Moscovei și a celor din Nizhniy Novgorod este bazat pe platforma blockchain Exonum, dezvoltată de cei de la Bitfury. Rezidenții celor două orașe pot vota offline și online prin intermediul unui site special care, conform unui raport al agenției de presă RIA, a fost inaccesibil la primele ore de la lansare.

Conform unei comisii electorale centrale, întreruperea a survenit din cauza „cererii foarte mari” din partea alegătorilor. În același timp, Otkritiye Media au declarat că doar 494 de rezidenți moscoviți au votat online pentru amendamente în prima oră, și că până la acel moment fuseseră emise 65 000 de e-buletine de vot.

Meduza, o publicație locală a raportat rezultate anormale pentru e-voting în anumite regiuni. Spre exemplu, aproximativ 7300 de persoane au fost repartizate la o secție de votare, în Okrugul administrativ Troitsky, în ciuda faptului că secția dispunea de un total de 2358 de rezidenți eligibili pentru vot. Comisia electorală locală a declarat că aceasta a fost o „eroare tehnică”.

Jurnalistul Pavel Lobkov a descris procesul prin care a reușit cu succes să voteze de două ori folosind sistemul: inițial a votat offline la secția sa de votare, iar o oră mai târziu a votat online.

Dacă vor fi aprobate, modificările aduse Constituției vor putea teoretic să-i permită lui Vladimir Putin să beneficieze de încă două mandate de câte șase ani, ceea ce ar însemna ca acesta să rămână în continuare președinte, până în anul 2036.   (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.